Вітаю Вас Гість!
Середа, 24.04.2024, 22:22
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Вересень » 22 » Відбулося перше засідання Дискусійного клубу "Кожен з нас - Президент"
21:58
Відбулося перше засідання Дискусійного клубу "Кожен з нас - Президент"
19 вересня 2019 року в Печерському районі міста Києва відбувся Форум організацій громадянського суспільства «Київ – столиця діалогу». Співорганізаторами форуму в цілому виступили Департамент суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Ресурсний центр «ГУРТ», Комунальне підприємство «Центр публічної комунікації та інформації», а також Координаційний комітет громадських рад при державних адміністраціях міста Києва.
В рамках Форуму ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» було започатковано Дискусійний клуб «Кожен з нас – Президент». Назву цього дискусійного клубу було продиктовано інавгураційною промовою Президента України. Однак, з метою усунення звинувачень в політизації соціального заходу, організаторами клубу було прийнято непросте рішення не наголошувати на його назві.
Отже, перше засідання Дискусійного клубу відбулося 19 вересня 2019 року з 10:00 до 13:00 в готелі «Русь» за адресою: м. Київ, вул. Госпітальна, буд. 4. Тема засідання було: «Забезпечення норм і принципів міжнародного права: рівності і недискримінації для людей з інвалідністю в Україні»
Під час засідання обговорювалися наступні питання
1. Обов’язок держави щодо дотримання принципів соціальної політики в Україні відповідно до норм і стандартів міжнародного права.
2. Верховенство права та забезпечення гарантій особам з інвалідністю в Україні на захист власних прав, засад цивілізованої життєдіяльності і відсутності дискримінації.
3. Законодавче забезпечення пакету соціальних гарантій стосовно людей з інвалідністю в Україні
4. Законодавче закріплення механізмів виконання і відповідальності органів виконавчої влади за ефективність соціальної політики стосовно людей з інвалідністю по Україні в цілому та на місцевому рівні зокрема.
Хотілося б наголосити, що ми, організатори Дискусійного клубу, дуже вдячні Міністерству соціальної політики України, і особисто – міністру соціальної політики, Юлії Соколовській, за увагу, приділену нашому заходу. На засіданні була присутня пані радник міністра соціальної політики України, Оксана Іванівна Жолнович. Дуже важливим є те, що, не обмежившись привітанням, пані Оксана підтримала головну тезу заходу щодо серйозних реформ, які назріли в соціальній політиці, в першу чергу – стосовно людей з інвалідністю.
Безумовно, питання, які піднімалися під час засідання, були надзвичайно складними і важливими. Але не менш серйозними були і модератори заходу, які виступали з обговорюваних питань: Сергій Іванович Болтівець, доктор наук, професор, голова Всеукраїнського координаційного бюро Міжнародної громадсько-державної програми “Освіта дорослих України”; Василь Васильович Назаренко, голова Всеукраїнської громадської організації «Союз осіб з інвалідністю України», Юрій Володимирович Антропов, голова Всеукраїнської громадської організації осіб з інвалідністю «Гармонія»; Геннадій Андрійович Євсев’єв, голова Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії». Головним модератором заходу виступив голова ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», Володимир Борисович Петровський, який виступав з доповідями по всіх ключових питаннях по висвітленню проблем людей з інвалідністю та вирішенню їх першочергових, нагальних проблем.
Всі виступаючі наголошували на необхідності реформ в різних напрямках вирішення проблем людей з інвалідністю. Тож учасники заходу домовилися про те, що, окрім пропозицій, що будуть підготовлені за результатами заходу, для Міністра соціальної політики будуть підготовлені спеціальні пропозиції, в яких зацікавлені сторони озвучать власне бачення шляхів та напрямків змін в соціальній політиці держави, що стосується людей з інвалідністю. Також учасники засідання висловили думку, що на сьогодні надзвичайно актуальним є питання налагодження спільної роботи Міністерства соціальної політики України та Всеукраїнських громадських організацій людей з інвалідністю. І лише в результаті такої злагодженої роботи нарешті можна буде досягти змін в соціальній політиці держави, а також у вирішенні проблем життєдіяльності людей з інвалідністю та ефективної роботи громадських організацій людей з інвалідністю, як інституцій, покликаних реалізувати державну політику по відношенню до представників цієї верстви суспільства.
Переглядів: 232 | Додав: vuppi | Теги: Дискусійний клуб Кожен з нас - През, Форум організацій громадянського су, 19 вересня 2019 року | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: