Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 14:46
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Травень » 20 » Виставка ікон для незрячих людей
21:21
Виставка ікон для незрячих людей

Щороку в Україні втрачають зір понад 10 тисяч осіб, і половина з них – люди працездатного віку. Тому так важливо допомогти людині, яка втратила зір, не замкнутися, продовжувати вести активний спосіб життя, допомогти їй дізнатися про всі можливості, як не втратити зв’язок із зовнішнім світом, бути активним членом суспільства. Тому надзвичайно важливо пам`ятати, що одним з найважливіших засобів пізнання світу для незрячих є тактильний. Незрячі пізнають світ на дотик, і наша задача - зробити його дійсно доступним, доступним для всіх нозологій інвалідів, в тому числі - і для осіб з вадами зору

22 квітня 2016 року голова ГО ВГО ВППІ, В.Б. Петровський взяв участь у виставці спеціальних ікон для осіб з вадами зору, що нанесені на папір крапковим способом для тактильного сприйняття пальцями. Сюжет багатьох з цих ікон та картин відображає біблійні події, коли по молитвам сліпих  їм повертається зір. На виставці були представлені  ікони Пресвятої Богородиці, сліпої з народження святої блаженної Матрони Московської, святого Луки Войно-Ясенецького, що втратив зір на схилі років, та інших угодників Божих, історії з життя багатьох святих.

Одним зі співорганізаторів виставки є постійний партнер ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", Всеукраїнська благодійна організація інвалідів та пенсіонерів "Обличчям до істини", яку очолює Володимир Миколайович Турський.

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 571 | Додав: Kuratornet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: