Вітаю Вас Гість!
Середа, 08.05.2024, 17:23
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2023 » Жовтень » 29 » Засідання Громадської ради при КМДА від 12 жовтня 2023 року
13:02
Засідання Громадської ради при КМДА від 12 жовтня 2023 року
12 жовтня 2023 року відбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) на якому були розглянуті питання, що накопичилися з минулого засідання. Зауважу, що, в зв'язку з великою кількістю нагальних питань, які потребують розгляду на засіданні Громадської ради, та з метою розвантаження окремого засідання Громадської ради для більш ефективного розгляду питань порядку денного одноголосно прийнято рішення проводити засідання Громадської ради два рази на місяць (через кожних два тижня).
Порядок денний цього засідання був наступним:
1.Про роботу управління з питань запобігання та виявлення корупції КМДА
2. Про результати обговорень пропозицій Громадської ради при КМДА щодо
повноважень районних у місті Києві рад
3. Про створення робочої групи щодо перевірки роботи інспекторів з паркування та питань евакуації автомобілів
4. Різне.
Зазвичай мої колеги в своїх публікаціях достатньо повно висвітлюють питання, що розглядаються під час засідань Громадської ради при КМДА та дотичні до сфери їхньої компетенції, тож не буду повторюватися, тим більше, що бажаючі можуть ознайомитися з ними в офіційних документах і протоколі засідання.
Саме через це я зупинюся лише на тій частині порядку денного засідання, що безпосередньо стосується очолюваного мною Комітету з питань охорони здоров’я та соціальної політики, внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій.
Всі ці питання вже виносилися Комітетом раніше, але результати по ним відсутні. Саме тому Комітет повторно виніс їх на засідання Громадської ради, щоб вона ще раз їх підтримала і виступила з ініціативою підняти ці питання перед депутатами Київської міської ради для подальшого їх вирішення на користь цільових груп мешканців міста Києва.
На засіданні Комітету з питань охорони здоров’я та соціального захисту, внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій Громадської ради при КМДА від 08.09.2022 року було ухвалене наступне рішення, підтримане Громадською радою при КМДА на засіданні від 14.09.2022 року.
- Підтримати пропозицію Комітету виступити з ініціативою щодо збільшення пенсійних та соціальних виплат до базової мінімальної суми, що не менше розміру мінімальної заробітної плати по Україні.
- Звернутися до мера міста Києва з проханням підтримати пропозицію Громадської ради при КМДА, звернувшись з нею до Президента України, Кабінету Міністрів України і Верховної Ради України і донісши її до згаданих органів влади як пропозицію і прохання громадянського суспільства міста Києва
- Доручити Уповноваженому Громадської ради при КМДА по зв’язках з Верховною Радою України зі свого боку звернутися до Верховної Ради України на підтримку цієї пропозиції
Той, хто стежить за моїми публікаціями, без особливих складнощів пригадає, що сесія Київради прийняла рішення з цього питання з 2-ї спроби, міські депутати звернулися від імені Київської міської ради до Верховної Ради України з проханням щодо винесення цього питання на розгляд Верховної Ради України. Пройшов рік, розгляду звернення Київради не було, вирішувати питання не поспішають.
В зв’язку з цим очолюваний мною Комітет з питань охорони здоров’я та соціальної політики, внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій запропонував Громадській раді при Київській міській державній адміністрації повторно звернутися до депутатів Київської міської ради з проханням прийняти рішення щодо повторного звернення до Верховної Ради України про підтримку пропозиції щодо здійснення нарахування пенсій та соціальних виплат, виходячи з базової мінімальної суми, що не менше розміру мінімальної заробітної плати по Україні
Друге питання, на якому я наголосив в своєму виступі, полягає в тому, що на засіданні від 28 жовтня 2022 Комітетом з питань охорони здоров'я та соціального захисту, внутрішньо-переміщених осіб та учасників бойових дій Громадської ради при КМДА року було прийнято рішення звернутися до депутатів Київської міської ради з проханням підтримати пропозицію про внесення змін до Київської міської програми «Турбота. Назустріч киянам» щодо підвищення виплат за цією програмою для деяких категорій киян, », підтримане Громадською радою при Київській міській державній адміністрації. Згідно Розпорядження Київського міського голови № 65 від 31 січня 2023 року виплати були підвищені, однак це підвищення не відповідає темпам інфляції і, фактично, знівельоване нею. Зважаючи на це, Комітет запропонував повторно звернутися до Постійної Комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики з проханням підтримати і звернутися до депутатів Київської міської ради з проханням підтримати пропозицію Громадської ради щодо збільшення в міському бюджеті на 2024 фінансовий рік суми виплат відповідно до програми «Турбота. Назустріч киянам», де базова сума виплат дорівнюватиме 50% мінімальної заробітної плати для наступних категорій киян:
-дітей з інвалідністю,
-дітей з інвалідністю, над якими встановлено опіку чи піклування, або які виховуються у прийомних сім’ях чи дитячих будинках сімейного типу,
-особам з інвалідністю 1 групи, розмір пенсії яких (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, пенсій за особливі заслуги перед Україною та інших доплат до пенсій, встановлених законодавством), не перевищує трьох прожиткових мінімумів для осіб, що втратили працездатність
-особам з інвалідністю 1 групи – одержувачам державної соціальної допомоги;
- особам, які є одержувачами допомоги на дітей, хворих на важкі перинатальні ураження нервової системи, важкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет 1 типу (інсулинозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок 1У ступеня, на дитину, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, паліативної допомоги, та яким не встановлена інвалідність;
- і пропорційно для інших категорій, що отримують виплати відповідно до Рішення
Останнє питання, підняте мною на цьому засіданні Громадської ради, також стосувалося виплат окремим категоріям киян за програмою «Турбота. Назустріч киянам». Комітетом з питань охорони здоров'я та соціального захисту, внутрішньо-переміщених осіб та учасників бойових дій Громадської ради при КМДА на засіданні в 2023 році було прийнято рішення звернутися до депутатів Київської міської ради з проханням підтримати пропозицію про внесення змін до Київської міської програми «Турбота. Назустріч киянам» та, відповідно, частині розширення до Розпорядження Київського міського голови № 65 від 31 січня 2023 року, які надають право на адресну допомогу з київського міського бюджету особам з інвалідністю 2 групи, що отримують пенсію за віком. Станом на сьогодні вони не мають права на щомісячну адресну допомогу, на відміну від осіб з інвалідністю 2 групи, що є одержувачами державної соціальної допомоги. Оскільки ніякої реакції від депутатів Київської міської ради на це звернення не надійшло, очолюваний мною Комітет звернувся до Громадської ради з проханням підтримати повторне звернення до депутатів Київської міської ради наступного змісту: «Громадська рада при Київській міській державній адміністрації звертається до Постійної Комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики з проханням підтримати рішення Громадської ради щодо внесення змін до останнього абзацу пункту 1 Розпорядження № 65 від 31.01.2023 року «Про надання щорічної адресної допомоги дітям-сиротам та окремим категоріям осіб з інвалідністю», виклавши його в наступній редакції:
«1. Надати щомісячну адресну соціальну матеріальну допомогу з 01 січня 2023 року до 31 грудня 2023 року дітям-сиротам та окремим категоріям осіб з інвалідністю, в тому числі внутрішньо переміщеним особам, які перебувають на обліку в органах соціального захисту міста Києва та Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві та фактично проживають у місті Києві, а саме: (…)
- в розмірі, передбаченому для цієї категорії пунктом 1 Розпорядження:
особи з інвалідністю II групи – одержувачі пенсії або державної соціальної допомоги, розмір якої не перевищує розміру трьох прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність.»
Просимо Постійну Комісію Київської міської ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики винести цю ініціативу на сесію Київської міської ради для прийняття нею відповідного рішення».
Всі питання, підняті очолюваним мною Комітетом, були підтримані членами Громадської ради і, сподіваюся, в подальшому будуть підтримані та проголосовані депутатами Київської міської ради.
Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 23 | Додав: vuppi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: