Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 02:32
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Грудень » 26 » Засідання Комісії соцполітики Громадської ради при Печерській РДА
13:13
Засідання Комісії соцполітики Громадської ради при Печерській РДА
16 грудня 2021 року відбулося засідання Комісії з питань соціальної та трудової політики, охорони здоров’я та медичного забезпечення, доступності та захисту прав маломобільних груп населення, людей з інвалідністю. На нього, згідно з попереднім рішенням її членів, були запрошені представники структурних одиниць Печерської РДА, діяльність яких дотична до сфери впливу Комісії. Загалом на грудень 2021 року було заплановано дві комплексні зустрічі, що мали відбутися 16 та 29 грудня.
Під час зустрічі від 16 грудня 2021 року про функціональні обов’язки, проблеми, з якими стикається у своїй діяльності ввірений їм структурний підрозділ, а також про особливості роботи згаданих підрозділів членам Комісії розповіли Вікторія Іванівна Тромса, Начальниця відділу молоді та спорту Печерської районної в місті Києві державної адміністрації; Людмила Миколаївна Примак, Директор Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Печерського району м. Києва; Кіра Семенівна Нікітіна, Начальниця сектору з питань підприємництва Печерської районної в місті Києві державної адміністрації; Лариса Валеріївна Добрийвечір, Начальниця управління житлово-комунального господарства та будівництва Печерської районної в місті Києві державної адміністрації та Ігор Геннадійович Литвинов, Завідувач сектором з питань охорони праці Печерської районної в місті Києві державної адміністрації. Їм були задані численні питання з боку членів Комісії та запрошених експертів, що стосувалися як специфіки їхньої роботи, так і участі в вирішенні проблемних питань, пов’язаних з життєдіяльністю людей з інвалідністю та малозабезпечених верств населення Печерського в місті Києві району.
Слід відзначити, що, згідно отриманої під час розмови інформації, у переважної більшості структурних одиниць району відсутній або суттєво обмежений функціонал, який дає можливість впливати на життєдіяльність району. Щоб проілюструвати сказане вище, зазначу, що, наприклад, у Відділу молоді та спорту немає жодного власного спортзалу, а 2 зали, в яких вони нині провадять свою діяльність, належать Відділу освіти та інноваційної діяльності. Незважаючи на це, а також на деякі інші супутні обставини, згаданий відділ знаходить можливості для проведення спортивних та розважальних заходів, хоча не має змоги залучати до участі в них молодь з інвалідністю чи спортсменів з вадами здоров’я.
Нажаль, подібна ситуація склалася і з Сектором з питань охорони праці, який позбавлений можливості перевірити дотримання існуючих нормативів, оскільки на сьогодні відсутні документи, що регулюють згадану діяльність та відповідні повноваження.
Хотілося б відзначити, що безпосередню соціальну допомогу мешканцям Печерського району надає Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), співробітники якого обслуговують інвалідів та пенсіонерів, роздають пайки, ведуть прийом, відвідують лежачих хворих та людей літнього віку.
В процесі невимушеного та відвертого спілкування з керівниками названих вище підрозділів Печерської РДА, члени Комісії побачили, що, окрім вже заданих під час зустрічі, є величезна купа питань та познайомилися зі щоденними проблемами, з яким стикаються в своїй роботі згадані підрозділи.
Також вони задали питання щодо допомоги, якої потребують структурні підрозділи Печерської РДА, - учасники зустрічі, від Комісії зокрема та від Громадської ради при Печерській РДА в цілому.
Зустріч завершилася і, базуючись на отриманій під час неї інформації, члени Комісії планують спільно напрацьовувати пропозиції та кроки для подальшої роботи, що стосується вирішення питань людей з інвалідністю та малозабезпечених верств населення.
За підсумками зустрічей члени Комісії ухвалили наступне рішення:
1. Взяти до відома інформацію, отриману від керівників структурних підрозділів Печерської РДА
2. За підсумками обговорення напрацювати пропозиції щодо подальшої співпраці з названими структурними одиницями.
3. Звернутися до керівників відповідних структурних підрозділів Печерської РДА з запитанням щодо конкретизації, яка допомога з боку Громадської Ради і безпосередньо Комісії їм потрібна.
Тож очікуватимемо на зустріч, яка відбудеться 29 грудня 2021 року і завершить низку ознайомчо
Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 461 | Додав: vuppi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: