Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 00:25
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Квітень » 11 » Засідання комітету доступності КМДА 05 квітня 2019 року
14:21
Засідання комітету доступності КМДА 05 квітня 2019 року
05 квітня 2019 року в приміщенні Київської міської державної адміністрації (кімната 1017) відбулося засідання Київського міського комітету доступності, членом якого є голова ГО ВГО ВППІ, Володимир Борисович Петровський. Далі - пряма мова безпосереднього учасника цього заходу:
"Бажаючих дізнатися про порядок денний і учасників цього заходу вважаю за доцільне направити до офіційних джерел Комітету доступності та КМДА. Хотів би лише сказати кілька слів щодо моїх власних вражень від засідання. Я на початку заходу мав короткий виступ, в якому, за результатами своїх пропозицій на останньому засіданні Комітету доступності і телефонної розмови по його завершенню, хотів остаточно з'ясувати, чи Міський комітет доступності компетентний вирішувати питання лише архітектурної і транспортної доступності, чи всього комплексу проблем доступності людей з інвалідністю взагалі. Нажаль, так для себе остаточно це питання і не з'ясував. А втім, питання доступності є комплексним, а отже - значно ширшим, аніж дві означені його складові. Між тим, від відповіді на це питання залежить формат роботи Комітету доступності в подальшому і ефективність цієї роботи для суспільства. По-друге, приємно нарешті, що зсунулося з "мертвої точки" питання, знов-таки, підняте мною на попередньому засіданні Комітету доступності щодо Уповноваженого по місту Києву з питань людей з інвалідністю. Воно, щоправда, лише зсунулося, але звернення до Міністерства соціальної політики, з одного боку, з приводу їхнього бачення цього питання, і спроба з'ясувати позицію законодавчої і виконавчої влади міста Києва з цього ж питання для здійснення подальших дій в цьому напрямку - це вже щось. І останнє. Мене і раніше, і зараз турбує питання самостійності у власній діяльності як членів Комітету доступності, так і організацій, які вони представляють, неважливо, від кого і їх незалежної позиції, чи, в меншій або більшій мірі, статус виразника чиїхось інтересів. Нажаль, складається враження, що далеко не всі мають незалежну позицію і грають свою партію. З одного боку, здавалося б, кому є до цього діло? А з іншого боку - чи можливо при такому розкладі неупереджено підходити до питань і вирішувати їх? Хотілося б, аби я помилявся, але ж я висловлюю своє власне враження! А загалом, навряд чи можна кваліфіковано за 2 години (а ще якщо один з виступаючих має необмежену кількість часу для доповіді) вирішити близько півтора десятків питань. Єдине, що дає підстави для оптимізму, так це те, що з початком діяльності нового керівника Комітету (заступник Київського міського голови, Марина Петрівна Хонда), він, тобто Комітет, почав збиратися раз на місяць. Сподіваюся, що так буде і надалі".
Переглядів: 223 | Додав: vuppi | Теги: засідання Комітету, В.Б. Петровський, Київський міський комітет доступнос, 05 квітня 2019 року | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: