Вітаю Вас Гість!
Середа, 08.05.2024, 08:44
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2023 » Жовтень » 29 » Засідання Комітету з питань охорони здоров'я та соціального захисту ГРомадської ради при КМДА
13:14
Засідання Комітету з питань охорони здоров'я та соціального захисту ГРомадської ради при КМДА
20 жовтня 2023 року в-Центрі хабі Шевченківськомго району відбулося спільне засідання
Комітету з питань охорони здоров'я та соціального захисту, внутрішньо-переміщених осіб та учасників бойових дій Громадської ради при КМДА та Комісією з питань соціальної та трудової політики, охорони здоров’я та медичного забезпечення, доступності та захисту прав маломобільних груп населення, людей з інвалідністю Громадської ради при Печерській в місті Києві районній державній адміністрації.
На засіданні були присутні як члени Комітету, так і члени Комісії.
Першим питанням порядку денного заздалегідь було визначено зустріч з Русланом Валентиновичем Світлим, директор Департаменту соціальної політики Київської міської державної адміністрації, однак, оскільки він попередив, що затримається, розпочали з розгляду інших питань.
Таким чином, засідання проходило за трохи зміненим порядком денним, який виглядав так:
1. Постанова Кабінету Міністрів № 953 від 05 вересня 2023 року «Деякі питання пропуску та обліку гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану», ставлення та позиція Комітету щодо ініціативи влади. Доповідач. Т. Білінський
2. Організація і проведення круглого столу з органами влади міста Києва, дотичними до соціальної політики, охорони здоров’я, питань щодо внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій до Міжнародного дня людей з інвалідністю. Доповідач В.Б. Петровський
3. Комплекс соціальних проблем, що потребують законодавчого врегулювання, та реакція органів влади на ініціативи Комітету щодо можливого їх вирішення.
4. Реабілітаційний центр для людей з інвалідністю Подільського району. Чи влаштовують ініціативи міста громадськість? Доповідач. Т. Білінський
5. Гостинний двір. Подальша доля. Доповідач. Т. Білінський
6. Зустріч з Директором Департаменту соціальної політики КМДА, Русланом Валентиновичем Світлим з питань соціального захисту в місті Києві. Доповідач Р.В. Світлий
З першого питання виступив член Громадської ради при КМДА, голова Громадської ради при Подільській РДА, Тарас Білінський, який який докладно розповів присутнім про Постанову Кабінету Міністрів № 953 від 05 вересня 2023 року «Деякі питання пропуску та обліку гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану», підводні камені, що в ній криються, та особливості, пов’язані з її впровадженням й пов’язані ризики для волонтерського руху в нашій державі Доповнили виступ основного доповідача Володимир Петровський та Олександр Лисенко. За підсумками обговорення було ухвалене таке рішення:
1. Відповідно до рішення Громадської рада при виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державної адміністрації), призупинити дію Постанови Кабінету Міністрів України № 953 від 05 вересня 2023 року «Деякі питання пропуску та обліку гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану» на період проведення максимально широкого обговорення Постанови № 953 в форматі круглих столів та інших дозволених чинним законодавством заходів, Громадськими радами при органах виконавчої влади та представниками волонтерського руху країни.
2. Сприяти організації і проведенню максимально широкого обговорення Постанови № 953 в форматі круглих столів та інших дозволених чинним законодавством заходів, Громадськими радами при органах виконавчої влади та представниками волонтерського руху країни.
3. За результатами обговорення доопрацювати Постанову № 953 року «Деякі питання пропуску та обліку гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану» від 05 вересня 2023 року і прийняти її в редакції, напрацьованій спільно з громадянським суспільством.
Як видно з порядку денного, наступне питання стосувалося організації і проведення круглого столу з органами влади міста Києва, дотичними до соціальної політики, охорони здоров’я, питань щодо внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій до Міжнародного дня людей з інвалідністю. Основним доповідачем за цим питанням був Володимир ПЕТРОВСЬКИЙ, який запропонував спільно з органами влади міста Києва, дотичними до соціальної політики, охорони здоров’я, питань щодо внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій організувати і провести круглий стіл, приурочивши його до Міжнародного дня людей з інвалідністю. Оскільки інших пропозицій та заперечень не надійшло, учасники засідання ухвалили рішення підтримати ініціативу щодо проведення круглого столу з органами влади міста Києва, дотичними до соціальної політики, охорони здоров’я, питань щодо внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій до Міжнародного дня людей з інвалідністю, додатково узгодивши дату проведення заходу з можливостями по приміщенню і органами влади міста Києва
З наступного питання порядку денного «Комплекс соціальних проблем, що потребують законодавчого врегулювання, та реакція органів влади на ініціативи Комітету щодо можливого їх вирішення» також виступив Володимир ПЕТРОВСЬКИЙ, який розповів про ініціативи Комітету, пов’язані з покращенням соціальної захищеності мешканців міста Києва, зокрема – зверненням, за ініціативою членів Комітету до Верховної Ради України щодо прив’язки пенсійного забезпечення до мінімальної заробітної плати по країні, підвищення виплат деяким малозахищеним категоріям населення міста Києва за програмою «Турбота. Назустріч киянам» та розширення переліку категорій, що отримують такі виплати тощо. Учасники засідання одноголосно ухвалили рішення через Уповноваженого Громадської ради по зв’язках з Верховною Радою України звернутися до депутатів Верховної Ради з проханням прискорити розгляд соціальних ініціатив Комітету, підтриманих Громадською радою при КМДА, направлених до Верховної Ради України наприкінці минулого року.
Наступне питання щодо реабілітаційного центру для людей з інвалідністю Подільського району учасники засідання вирішили відкласти і винести його на спільне обговорення з Директором Департаменту соціальної політики КМДА. Трохи забігаючи наперед, зауважу, що питання щодо реабілітаційного центру згодом задали пану Руслану і було ухвалене рішення для остаточного розуміння ситуації, що склалася, провести спільну зустріч в Подільському районі з приводу Подільського реабілітаційного центру за участю Р.В. Світлого, Громадської ради при Подільській в місті Києві РДА та членів Комітету, аби мати можливість не лише задати питання, що турбують громадськість, але й напрацювати загальноприйнятні відповіді на згадані питання.
Доповідачем з наступного питання щодо подальшої долі Гостинного двору, розташованого на Контрактовій площі, також був Тарас Білинський, який повідомив присутніх, що це питання обговорювалося на крайньому засіданні Громадської ради при КМДА, і було прийнято рішення запросити інформацію щодо бачення цього питання профільними структурами міської влади, аби мати уявлення щодо подальших кроків, які планує влада і бачення нею долі об’єкту.
Як я вже анонсував вище, останнім питанням порядку денного засідання була зустріч з Директором Департаменту соціальної політики КМДА, Русланом Валентиновичем Світлим, який повідомив присутніх про те, що було зроблено очолюваним ним Департаментом щодо соціального захисту малозабезпечених та соціально вразливих категорій киян. Доповідач відповів на численні питання присутніх, після чого учасники засідання одноголосно ухвалили рішення взяти до відома отриману ними інформацію. На цьому порядок денний засідання Комітету було вичерпано і засідання закрито.
Щиро дякуємо Яні Барановій за надані нею світлини засідання
Переглядів: 23 | Додав: vuppi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: