Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 06:10
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Березень » 7 » Засідання Правління Фонду соціального страхування України 26 лютого 2019 року
21:23
Засідання Правління Фонду соціального страхування України 26 лютого 2019 року
26 лютого 2019 року в приміщенні Міністерства соціальної політики України відбулося засідання Правління Фонду соціального страхування України. На цьому засіданні розглядалися наступні питання, які розглядалися:
1. Звіт про результати роботи в.о. директора Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України та поточний фінансовий стан Фонду соціального страхування України;
2. Про призначення директора Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.
Нажаль, в силу ряду причин (це окрема довга розмова, і до неї слід було б повернутися пізніше, окремим дописом, спеціально присвяченим цій темі) у голови Громадської ради Фонду, В.Б. Петровського, не було нагоди виступити під час цього засідання. Однак в цьому дописі хотілося б ще раз, хоча б побіжно, звернути увагу на окремі моменти, пов’язані з підготовкою і проведенням Правління Фонду. Черговий раз (і це поки що, нажаль, регулярно відбувається на всіх засіданнях Правління та інших робочих заходах Фонду) ні я, як голова Громадської ради, (що регламентовано чинним законодавством, а саме – Постановою № 555), ні будь-які інші члени Громадської ради не змогли безперешкодно потрапити на означений захід. І висновків з цього постійного нехтування чинним законодавством поки що так і не зробив. Знов, в порушення згаданої вище Постанови № 555, довелося чекати спеціального рішення членів Правління з цього питання, через що, зрозуміло, я потрапив на засідання з певним запізненням. Тож у В.Б. Петровського не лише не було змоги прийняти участь в питанні формування порядку денного, захищаючи позицію Громадської ради Фонду, як єдиного представника від громадянського суспільства (застрахованих осіб), а й, на превеликий жаль, в силу ситуації, що склалася, він не зміг висловити думку громадськості і після заздалегідь запланованих звітів керівників структурних одиниць Фонду, хоч у Фонду є не лише департаменти з різних напрямків його діяльності, але й Громадська рада, яка єдина легітимно представляє інтереси застрахованих осіб (громадянського суспільства) і, відповідно до згаданої Постанови № 555 наділена повноваженнями контролю за діяльністю Фонду. Зрозуміло, у неї (Громадської ради) є певна думка, яку, без сумніву, повинні були б почути члени Правління цього Фонду та всі, присутні на заході.
І ця думка стосується як досі не створених (зовсім не з вини Громадської ради) механізмів плідної взаємодії між Фондом і Громадською радою, хоч окремі, поки що не системні, кроки в цьому напрямку зроблені, чи поки що не забезпечених відповідними службами Фонду умов для контролю Громадською радою за діяльністю Фонду, так і цілої низки окремих, так і не створених умов для опрацювання Громадською радою, можливо, більш дрібних, але важливих питань, від яких залежить ефективність виконання Громадською радою покладених на неї обов’язків. Зрозуміло, що члени Громради зовсім не в захваті від ситуації, що складається у відносинах між ФССУ і Громадською радою, відчуваючи себе в ролі небажаних далеких родичів. Хотілося б сподіватися, що після цього Правління і питань, які розглядалися на ньому, відносини з Громадською радою будуть докорінно переглянуті, а думки і голови Громадської ради, і її членів, будуть почуті посадовцями Фонду, а механізми донесення до них цих думок, побажань та пропозицій будуть нарешті знайдені й напрацьовані раз і назавжди, з коригуванням відповідно до чинного законодавства і конкретних ситуацій, що виникають в процесі взаємодії громадянського суспільства і ФССУ.
Переглядів: 285 | Додав: vuppi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: