Вітаю Вас Гість!
Середа, 17.04.2024, 00:37
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Листопад » 26 » Засідання Правління ФССУ, яке не відбулося
20:19
Засідання Правління ФССУ, яке не відбулося
Ось думка з цього приводу Голови Громадської ради Фонду соціального страхування України, голови ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", Володимира Борисовича Петровського:
"Сьогодні, 26 листопада в приміщенні Фонду соціального страхування України з 11:00, відповідно до попередніх домовленостей, нарешті мало відбутися засідання Правління ФССУ. Однак попередні домовленості – це одне, а реалії сьогодення – зовсім інше. І, незважаючи на те, що представники профспілок та роботодавців прибули на засідання вчасно, урядова сторона так і не з’явилася. Відповідно, не було кворуму, через що Правління так і не відбулося. Обмежилися перемовинами між присутніми та спілкуванням з пресою. Я, як голова Громадської ради Фонду соціального страхування України, неодноразово, як в дописах на фейсбуці, так і на сторінці Громадської ради ФССУ в соціальних мережах, робив публікації щодо поточної ситуації в державі стосовно Фонду соціального страхування і, напевно, пізніше присвячу цій темі окремий допис. З урахуванням ситуації, що розвивається і, сподіваюся, найближчим часом буде остаточно врегульована, в тому числі – законодавчо, зараз хотів би наголосити лише на тому, що неважливо навіть, з причини того, що в Правлінні Фонду вже майже півроку відсутня урядова сторона й відповідальний представник Міністерства соціальної політики в тому числі, чи через те, що нині відбувається низка реорганізаційних процесів в Виконавчій дирекції Фонду, або з будь-яких інших причин, пов’язаних з ротацією в органах державної влади, Громадську раду штучно усунуто від виконання своєї функції, тобто контролю за діяльністю Фонду соціального страхування України. Хочу наголосити, що Громадська рада є представником громадянського суспільства. Тобто тих платників податків, за рахунок яких, власне кажучи, існують і отримують оплату власної праці і Президент України, і Кабінет Міністрів, і Міністерство соціальної політики України, і всі інші чиновники (і не лише вони) держави Україна. Однак саме громадяни та їхні юридичні представництва позбавлені можливості здійснювати контроль, в даному випадку – за діяльністю Фонду соціального страхування, який, в свою чергу, має надавати їм послуги з соціального страхування. До речі, лікарняні, декретні і практично всі інші виплати, які належить сплачувати цим платникам податків, не виплачуються, затримуються, інколи на місяць, а інколи навіть на кілька місяців, в тому числі – й на сьогоднішній день. Сподіваюся, у сумлінних платників податків не виникне питання: «А навіщо ми взагалі сплачуємо ці податки, якщо навіть в найважчий для нас період життя так і не можемо дочекатися захисту від держави?»
Безперечно, темою окремого допису (хоч я писав про це вже не раз) є роль, місце та вплив держави на Фонд соціального страхування України, як і роль, місце та вплив громадянського суспільства на процес соціального страхування. Однак на сьогодні ми маємо те, що маємо. До керівництва Міністерства соціальної політики прийшла нова команда. В свою чергу, відбулися зміни і в керівництві Виконавчої дирекції Фонду. Я, як голова Громадської ради, розраховую на те, що зустріч з керівництвом Міністерства соціальної політики України та безпосередньо з заступником Міністра соціальної політики, який опікується діяльністю ФССУ, відбудеться максимально швидко для того, щоб представники громадськості, обрані нею для представлення своїх інтересів в Фонді, могли обговорити важливі для суспільства проблеми і накреслити шляхи співпраці для вирішення цих проблем спільно з урядовою стороною тристороннього діалогу. На аналогічну зустріч ми розраховуємо і з Правлінням та Виконавчою дирекцією ФССУ. Результатом цих зустрічей має стати не лише безперешкодне відновлення контролю громадянського суспільства за діяльністю Фонду соціального страхування України, а й налагодження процесу перманентної співпраці для вирішення нагальних питань і недопущення виникнення нових проблем для платників податків та застрахованих осіб в Україні, які повинні чітко знати і усвідомлювати: держава турбується про них за будь-яких обставин".
Переглядів: 170 | Додав: vuppi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: