Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 20:02
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 15 » Зйомки фільму про кобзарів
17:37
Зйомки фільму про кобзарів
В грудні 2012 року представники ВГО ВППІ та її структурних підрозділів (Волинська обласна ПО ВППІ, Харківська місцева ПО ВППІ, Київська місцева ПО ВППІ, Кременецька місцева ПО ВППІ, а також районні в місті Києві первинні організації ВППІ) взяли участь в зйомках фільму "Квіти мають очі або Поводир" (режисер Олесь Санін). Фільм розповідає зокрема про трагічну участь українського кобзарства, знищеного в 30-х роках минулого сторіччя. Вперше в українській історії в масових зйомках фільму взяли участь справжні інваліди по зору, які грали кобзарів.
Зйомки фільму проходили в Черкаській області (неподалік від Умані), а також в Рівненській області (Янова долина). Для учасників зйомок вони стали справжнім випробуванням, адже під час другого етапу зйомок доводилося зніматися в 15-градусний мороз. Однак ці ж зйомки стали для їх учасників справжньою подією, адже дозволили доторкнутися до української історіЇ та до доль багатьох українців, які стали жертвами більшовицького терору.
Інваліди по зору взяли участь в зйомках сцен сліпих кобзарів до вагону, який має привезти їх до місця страти, в сценах в катівнях НКВС та в вагоні. Дуже напруженою була зйомка останньої сцени - страти кобзарів. Дивлячись збоку, поводирі учасників зйомок розуміли, що все це кіно, однак було дуже страшно за своїх рідних і близьких, адже складалося повне враження, що все це відбувається насправді, і ось зараз пролунає вибух, який знищить незрячих кобзарів.
Однак кіноекспедиція складалася не лише з напружених зйомок. Завдяки помічникові режисера, Ользі Годованець, яка відповідала за напрямок роботи з незрячими і доклала всіх зусиль, аби їх перебування на знімальному майданчику та за його межами було максимально комфортним, ми змогли  побувати в унікальному музеї трипільскої культури і навіть відвідати справжній трипільський будинок.
Сподіваюся, що ці дні, проведені на зйомках, надовго запам`ятаються всім їх учасникам
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 662 | Додав: Kuratornet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: