Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 08:55
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Грудень » 4 » Зустріч об'єднань громадян з мером міста Києва, 03.12.2021
01:02
Зустріч об'єднань громадян з мером міста Києва, 03.12.2021
03 грудня 2021 року в приміщенні Київської міської державної адміністрації (КМДА) відбулася зустріч мера міста Києва, Віталія Володимировича Кличка, з представниками громадських організацій, які опікуються проблемами людей з інвалідністю. На цій зустрічі був присутній і голова ГО «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», Володимир Борисович Петровський
Порядок денний заходу був наступним:
1. Виступ мера міста Києва, Віталія Володимировича Кличка
2. Нагородження керівників та активу ГО, які займаються вирішенням проблем людей з інвалідністю в місті Києва
3. Виступи представників громадських організацій перед мером міста Києва
По другому питанню порядку денногоз величезною приємністю повідомляємо про те, що «за активну громадську діяльність, вагомий особистий внесок у справу соціального захисту і реабілітації осіб з інвалідністю та високий професіоналізм» подякою мера Києва було відзначено Олександра Петровича Лисенка, людину, внесок якої в розбудову громадянського суспільства нашого міста важко переоцінити. Вітаємо Вас, шановний Олександре Петровичу, і хай ця подяка київської влади буде не останньою!
Як було сказано вище, згідно третього питання порядку денного заходу, перед мером міста Києва виступили представники об’єднань громадян з інвалідністю, серед яких був і голова ГО ВГО ВППІ, Володимир Петровський.
Публікуємо пропозиції, озвучені ним під час виступу на зустрічі з мером міста Києва Віталієм Кличком:
1. Просимо підтримати ініціативу громадянського суспільства міста Києва і офіційно направити до Верховної Ради України пропозицію щодо відхилення проектів Кабінету Міністрів України (№5651 від 11.06.2021 і 3-х альтернативних законопроектів (№№5651-1, 5651-2, 5651-3) стосовно так званої монетизації пільг для людей з інвалідністю та інших пільгових категорій населення.
2. Просимо надати фінансування за рахунок коштів міського бюджету єдиному в Україні професійному ляльковому то театру, працівниками якого є люди з інвалідністю, переважно незрячі, в рамках театрально-концертної студії інвалідів «Добробут та злагода», а також Театру людей з проблемами слуху, які в результаті пандемії «COVID-19» опинилися на межі зникнення.
3. Просимо сприяти і допомогти вирішити питання щодо повернення пільги на оренду приміщень для громадських організацій людей з інвалідністю в розмірі 1 гривні на рік, а також підтримати звернення ГО «Київський міський парламент працездатних осіб з інвалідністю» щодо надання йому для розташування реабілітаційного центру приміщення за адресою: бульвар Лесі Українки 28, де вперше в Україні і місті Києві зокрема буде здійснюватися реабілітація людей з інвалідністю засобами культури, мистецтва, туризму, просвіти.
4. Просимо сприяти запровадженню (поверненню) в місті Києві послуги служби супроводу людей з інвалідністю
5. Просимо підтримати ініціативу громадянського суспільства щодо зупинення спроб позбавлення міста Києва засадничих принципів самоврядування, що базуються на засадах колишнього Магдебурзького права і, зважаючи на те, що Київ, як столиця України, несе найбільше в Україні економічне, інфраструктурне та організаційне навантаження, офіційно направити до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України пропозицію законодавчо гарантувати сплату податків до державного бюджету з коштів, які надходять до бюджету міста Києва у вигляді податків та зборів, не більше, ніж 10% від загальної суми надходжень
Дякую колегам за люб’язно надані світлини заходу, завдяки яким я маю можливість проілюструвати цей допис.
Переглядів: 195 | Додав: vuppi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: