Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 18:32
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Травень » 16
14 травня 2018 року ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", за інформаційної підтримки Національного інформаційного агентства "Укрінформ" провела круглий стіл Верховенство права і суспільства чи верховенство влади та інвалідності?», присвячений 100-річчю з дня народження Якова Батюка, єдиного незрячого солдата світу, юриста, адвоката. Під час круглого столу було розглянуто наступні питання:
1. Яків Батюк: історія пам’яті як історія правозахисту незрячих в Україні.
2. Верховенство права від Якова Батюка до сьогодення.
2.1.Доступність для незрячих фахівців професії та професійної діяльності юриста і адвоката: віхи і епохи еволюції прав людини з інвалідністю.
2.2. здійснення права на професійну зайнятість та наукову працю: можливості та унеможливлення.
3. Зусилля і кроки, необхідні для збереження та захисту в Україні прав людей з інвалідністю, зокрема – незрячих, і верховенства права як принципу побудови правових відносин в державі.
... Читати далі »
Переглядів: 345 | Додав: vuppi | Дата: 16.05.2018 | Коментарі (0)

12 травня 2018 року команда ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" взяла активну участь у відзначенні дня народження Якова Петровича Батюка (12.05.1918-07.09.1943) в місті Ніжині. Всього 25 років відпустила доля цій непересічній людині: патріоту своєї Батьківщини, мужньому, вольовому чоловіку, який власним прикладом довів: професія адвоката доступна для незрячого, єдиному сліпому солдату світу (за визнанням ООН в 1985 році), який відмовився рятувати власне життя і добровільно розділив долю заарештованих товарищів по боротьбі. Вічна йому пам'ять і вічна слава!
Тим більш прикро, що нині в Києві немає вулиці і провулка імені Якова Батюка, які зникли в процесі декомунізації міста. Хотілося б, щоб відповідальні особи, які приймали це безглузде рішення, спершу поцікавилися, чи був Яків Батюк комуністом, або, принаймні, комсомольцем? Ні, не був, оскільки походив з родини розкулачених селян. Але зумів піднятися над ситуацією і боротися не за свободу Радянської України, ... Читати далі »
Переглядів: 406 | Додав: vuppi | Дата: 16.05.2018 | Коментарі (0)