Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 15:46
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Травень » 16 » Круглий стіл в Укрінформі 14 травня 2018 року
21:11
Круглий стіл в Укрінформі 14 травня 2018 року
14 травня 2018 року ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", за інформаційної підтримки Національного інформаційного агентства "Укрінформ" провела круглий стіл Верховенство права і суспільства чи верховенство влади та інвалідності?», присвячений 100-річчю з дня народження Якова Батюка, єдиного незрячого солдата світу, юриста, адвоката. Під час круглого столу було розглянуто наступні питання:
1. Яків Батюк: історія пам’яті як історія правозахисту незрячих в Україні.
2. Верховенство права від Якова Батюка до сьогодення.
2.1.Доступність для незрячих фахівців професії та професійної діяльності юриста і адвоката: віхи і епохи еволюції прав людини з інвалідністю.
2.2. здійснення права на професійну зайнятість та наукову працю: можливості та унеможливлення.
3. Зусилля і кроки, необхідні для збереження та захисту в Україні прав людей з інвалідністю, зокрема – незрячих, і верховенства права як принципу побудови правових відносин в державі.
Захід відбувся за ініціативи ГО «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів».
Про життєвий шлях Батюка розповіла заслужений працівник культури України Світлана Петровська. Адвокат, юрист Сергій Іванович Кириченко зауважив, що Батюк - "перший професійний сліпий правозахисник", роботу якого нині продовжують незрячі адвокати.
«Через роки знову і знову в адвокатуру надходили нові кадри незрячих адвокатів, які доводили своєю працею, що незрячі люди можуть працювати адвокатами, але в значно гірших умовах і зі значно меншими можливостями, оскільки підтримку вони мали тільки від найближчого оточення», - додав адвокат Сергій Кириченко. На думку Сергія Івановича, незряча людина може стати професійним адвокатом, але для цього треба докладати надзвичайно потужних зусиль.
Голова ГО ВГО ВППІ, Володимир Борисович Петровський, зі свого боку, ще раз підкреслив, що саме Яків Батюк заклав підвалини опанування професії адвоката для незрячої людини, проклавши тим самим шлях для інших людей з вадами зору, а також є зразком патріотизму, любові до своєї Батьківщини, особистої мужності та сили волі. Хотілося б, щоб пам'ять про цю визначну людину не була знищена на хвилі суцільної "декомунізації", часто бездумної та поспішної.
ПІд час заходу голову Дніпропетровської обласної організації ВГО ВППІ, адвоката Сергія Івановича Кириченка, було нагороджено Подякою від юридичної сотні за високопрофесійну юридичну допомогу, надану учасникам АТО. За підрахунками "Юридичної сотні" за цей час до нього звернулися і отримали допомогу 236 українських громадян.
Учасники заходу обмінялися думками щодо перешкод та проблем, які стоять на шляху незрячих фахівців, що працюють в гуманітарній сфері, і юристів, адвокатів, правознавців зокрема, розповіли про проблемні місця українського законодавства, "завдяки" яким і без того непросте життя незрячого фахівця перетворюється на суцільну проблему. Серед інших питань було підняте й питання так званої "монетизації" пільг, яке на сьогоднішній день є одним з найболючіших для працюючих людей з інвалідністю. Я вдячний всім гостям нашого заходу, всім, хто знайшов час та можливість прийти на круглий стіл, а також Національному інформаційному агентству "Укрінформ" за надану інформаційну підтримку! Повну версію круглого столу можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=fAyBqEDAJnk.
За підсумками круглого столу було прийнято резолюцію, яка найближчим часом буде направлена органам законодавчої та виконавчої влади держави.
Переглядів: 350 | Додав: vuppi | Теги: круглий стіл, Яків Батюк, Укрінформ, незрячий адвокат, 14 травня 2018 року | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: