Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 17:36
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Березень » 26 » анельна дискусія «Панельне судочинство: точки доступу» в Київському правовому клубі «PRAVOкатор»
15:54
анельна дискусія «Панельне судочинство: точки доступу» в Київському правовому клубі «PRAVOкатор»
12. 11 березня 2019 з 17:30 до 19:30 року в Київському правовому клубі «PRAVOкатор» відбулася панельна дискусія «Панельне судочинство: точки доступу», учасником якої був голова ГО ВГО ВППІ, В.Б. Петровський. Оскільки ряд докладних постів було викладено безпосередніми спікерами цього заходу, Володимир Борисович хотів би підкреслити лише кілька моментів:
"Ця дискусія дійсно була дійсно актуальною і потрібною. Приємно також, що на заході була присутня ціла низка посадових осіб, відповідальних за напрямки, пов’язані з правосуддям в країні. Безперечно, хотілося б, щоб результативність проведення цього заходу була максимально ефективною, проте «курчат рахують восени». Хоча подив стосовно окремих моментів під панельної дискусії викликає певні песимістичні думки.
Не хотів би, щоб на мене хтось образився (здається, всі ми – дорослі і освічені люди), але, попри те, що тема круглого столу була присвячена доступності до правосуддя, виступ Уповноваженого Президента України з прав людей з інвалідністю, фактично (і не лише на мою думку), повністю був присвячений архітектурній доступності, яка, безперечно, є однією з ключових складових проблеми доступності в цілому, але лише однією. Однак, питання доступності до правосуддя є значно ширшим, воно включає в себе цілу низку інших, і не менш важливих, складових. Крім того, інколи здавалося, що згадана промова є передвиборчим виступом. Напевно, навряд чи можливо вирішити конкретні професійні питання, в тому числі – щодо доступності до правосуддя, якщо це вирішення професійних питань стане одночасним вирішенням і політичних завдань чи проблем. Україна вже багато років суміщає ці глобальні, але окремі в розвитку держави і суспільства проблеми, і результати цього суміщення ми всі з вами бачимо навіть неозброєним оком.
Важлива, потрібна і цікава також була презентація заступника начальника територіального управління державної судової адміністрації в місті Києві, пані Наталії Чумак, присвячена питанням доступності людей з інвалідності до закладів і установ, пов’язаних з судачинством. Єдина проблема, яка існує і над якою слід серйозно працювати, це те, що серед людей з інвалідністю є представники різних нозологій. І якщо увага, приділена доступності людей на візках, дає, хоч поступово і не завжди досконало, але позитивні і відчутні результати, то що стосується інших нозологій, в першу чергу – людей з проблемами слуху і, особливо, незрячих, вона,нажаль, нікуди не поділася. Тут існує своя специфіка, в якій не можуть розібратися люди, які не відчувають її зсередини. Тому, нажаль, на погляд фізично здорових людей або людей з певним залишком зору, питання доступності вирішено. Насправді ж, з одного боку, є міжнародні стандарти, і ніяких велосипедів винаходити не потрібно. З іншого боку, інколи ми стан доступності, більше схожий на бутафорію, сприймаємо як реальну доступність. На погляд фізично здорової людини, все добре, але незряча чи дуже слабозора людина користуватися цим в реальності не може. Тому, безумовно, над цими питаннями треба працювати надзвичайно ретельно і якісно, за участі фахівців з числа самих людей з інвалідністю згаданих нозологій. Хоча загалом, безумовно, хотілося б подякувати Київському клубу «Правокатор» за цікаву ініціативу. Таких заходів потрібно було б проводити максимально більше. І останнє. Напевно, в зв’язку з усім, викладеним вище, це буде дуже актуально: 21 березня 2019 року в Національному інформаційному агентстві «Укрінформ» відбувся круглий стіл, організатором якого була ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», присвячений проблемі доступності саме незрячих до правосуддя в Україні, про що буде викладена докладна інформація".
Переглядів: 224 | Додав: vuppi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: