Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 00:28
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Березень » 26
Про свою діяльність звітує ВП "Печерська місцева (районна в місті Києві) організація ВГО ВППІ, яка в 2018 році вперше отримала фінансову підтримку з бюджету міста Києва
Звіт про реалізацію проекту «Комплексні соціально-реабілітаційні послуги для людей з інвалідністю Печерського району міста Києва»
1. Загальна інформація:
Виконавець проекту: Відокремлений підрозділ «Печерська місцева (районна в місті Києві) організація Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» (ВП КМО ВППІ в місті Києві). код ЄДРПОУ: 39953941
2. Назва проекту: «Комплексні соціально-реабілітаційні послуги для людей з інвалідністю Печерського району міста Києва»
3. Мета проекту: Проект здійснювався з метою забезпечення реабілітаційного процесу людей з інвалідністю Печерського району міста Києва засобами освіти, просвіти, культури і мистецтва
4. Цільова група, на яку спрямовано проект:
Цільова аудиторія Запланована кількість Фак ... Читати далі »
Переглядів: 218 | Додав: vuppi | Дата: 26.03.2019 | Коментарі (0)

Звіт про реалізацію проекту
«Комплексні соціально-реабілітаційні послуги
для людей з інвалідністю Дарницького району міста Києва»
1. Загальна інформація:
Виконавець проекту: Відокремлений підрозділ «Дарницька місцева (районна в місті Києві) організація Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» (ВП КМО ВППІ в місті Києві). код ЄДРПОУ: 39954641
2. Назва проекту: Комплексні соціально-реабілітаційні послуги для людей з інвалідністю Дарницького району міста Києва»
3. Мета проекту: Проект здійснювався з метою забезпечення реабілітаційного процесу людей з інвалідністю Дарницького району міста Києва засобами освіти, просвіти, культури і мистецтва
4. Цільова група, на яку спрямовано проект:
Цільова аудиторія Запланована кількість Фактична кількість В тому числі – осіб з інвалідністю
особи з інвалідністю зору 1150 осіб 1150 осіб Понад 1000 осіб
Загальна кількість 1150 осіб 1150 ос ... Читати далі »
Переглядів: 289 | Додав: vuppi | Дата: 26.03.2019 | Коментарі (0)

21 березня 2019 року з 10:30 до 12:00 в приміщенні Національного інформаційного агентства «Укрінформ» Громадська організація «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» провела круглий стіл «Доступність незрячих до правосуддя в Україні», приурочений до річниці прийняття Закону України «Про основи соціальної захищеності людей з інвалідністю в Україні».
Організатором заходу є Громадська організація «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», співорганізаторами виступили ВБО інвалідів та пенсіонерів «Обличчям до істини», Громадська рада Фонду соціального страхування України, Громадська рада Київської міської державної адміністрації.
Під час заходу було розглянуті наступні питання:
1. Стан доступності правозахисту для незрячих
2. Законодавчі і виконавчі аспекти забезпечення прав незрячих і отримання ними послуг з захисту їхніх прав.
3. Стан забезпечення для незрячих т ... Читати далі »
Переглядів: 292 | Додав: vuppi | Дата: 26.03.2019 | Коментарі (0)

14 березня 2019 року в приміщенні Британської ради в Україні (вул. Сковороди, 4) відбувся круглий стіл, ініційований Українським культурним фондом і адресований потенційним грантерам організації. Під час засідання круглого столу увагу було приділено грантовій програмі "Інклюзивне мистецтво", яка відкрилася для подачі заявок 18 березня 2019 року. Учасники дізналися про максимальний і мінімальний розміри заявок, види заявок, терміни та порядок їх подання, методику оцінювання тощо, а також змогли задати питання, які їх цікавили, безпосереднім організаторам заходу. Хотілося б зазначити, що круглий стіл виявився дійсно цікавим та змістовним, шкода лише, що, як завжди, часу виявилося замало!
Переглядів: 265 | Додав: vuppi | Дата: 26.03.2019 | Коментарі (0)

20 лютого 2019 року відбулося засідання Комітету Громадської ради при КМДА під керівництвом О. П. Лисенка. Круглий стіл на тему «Ярмарки Києва» пройшов надзвичайно конструктивно, плідно, з креативним підходом і низкою актуальних пропозицій, що відображено в підсумкових документах заходу, виступах на телебаченні і опублікованих матеріалах безпосередньо Олександра Лисенка, з якими можна ознайомитися, тому в своєму короткому коментарі, вважаю, не варто докладно зупинятися на цих виступах і матеріалах круглого столу. Хотів би лише наголости на деяких моментах, увагу на які було, на мій погляд, звернуто недостатньо. Отже, нажаль, складається враження, що не лише для вирішення питання, пов’язаного з організацією і проведенням ярмарків в місті Києві , а зрушення у вирішенні значної кількості питань, пов’язаних безпосередньо з життєдіяльністю киян (тарифна політика на міському транспорті, монетизація пільг, безбар’єрний простір, створення інституту уповноваженого з прав інвалідів в місті Києві ... Читати далі »
Переглядів: 261 | Додав: vuppi | Дата: 26.03.2019 | Коментарі (0)

01 березня відбулося перше в 2019 році і взагалі перше з моменту створення засідання міського комітету доступності, членом якого є голова ГО ВГО ВППІ, В. Б, Петровський. Як безпосередній учасник заходу, він наголосив на тому про цей захід з того, що комітет доступності в місті Києві нового скликання був створений ще на початку 2018 року. Навряд чи хто буде заперечувати, що шлях до конструктивної роботи, як і до щастя взагалі, є надскладним і тернистим, а робота для блага людей з інвалідністю здійснюється щодня і безперервно, тому засідання Комітету доступності, яке відбулося 01 березня ц.р., було першим з початку його нової каденції.
Далі - пряма мова "Нескладно в офіційних документах знайти порядок денний цього заходу і коротку оцінку заходу за результатами його проведення, тому не вважаю за доцільне повторюватися. Мабуть, краще просто висловити свої враження. Можна перевірити точну статистику, але це не змінить загальної думки, що при КМДА створено, найвірогідніше, більше сотн ... Читати далі »
Переглядів: 263 | Додав: vuppi | Дата: 26.03.2019 | Коментарі (0)

12. 11 березня 2019 з 17:30 до 19:30 року в Київському правовому клубі «PRAVOкатор» відбулася панельна дискусія «Панельне судочинство: точки доступу», учасником якої був голова ГО ВГО ВППІ, В.Б. Петровський. Оскільки ряд докладних постів було викладено безпосередніми спікерами цього заходу, Володимир Борисович хотів би підкреслити лише кілька моментів:
"Ця дискусія дійсно була дійсно актуальною і потрібною. Приємно також, що на заході була присутня ціла низка посадових осіб, відповідальних за напрямки, пов’язані з правосуддям в країні. Безперечно, хотілося б, щоб результативність проведення цього заходу була максимально ефективною, проте «курчат рахують восени». Хоча подив стосовно окремих моментів під панельної дискусії викликає певні песимістичні думки.
Не хотів би, щоб на мене хтось образився (здається, всі ми – дорослі і освічені люди), але, попри те, що тема круглого столу була присвячена доступності до правосуддя, виступ Уповноваженого Президента України з прав люде ... Читати далі »
Переглядів: 228 | Додав: vuppi | Дата: 26.03.2019 | Коментарі (0)

12 березня 2019 року було підписано договір на виконання Проекту: «Тренінги з організаційного розвитку», метою якого є посилення організаційної спроможності ГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» (за результатами конкурсу грантів з організаційного розвитку ОГС в рамках фінансування Угоди про співпрацю №AID-121-A-14-00003 між Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та Громадською організацією «Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання»). Протягом 2-ї половини березня та 1-ї половини квітня для них будуть проведені наступні тренінги:
- 2-денний тренінг "Фандрейзинг для НУО";
- тренінг "Розвиток соціальних послуг в громаді"
- 2-денний тренінг "Розвиток волонтерства та розробка волонтерських програм"
Це означає, що члени організації зможуть отримати нові кваліфікаційні навички, які стануть їм в пригоді під час подальшої роботи як на громадських засадах, так і для професійної діяльності.
Переглядів: 272 | Додав: vuppi | Дата: 26.03.2019 | Коментарі (0)

Робоча група, засідання № 1 (25 лютого 2019 року)
Епопея з фінансовою підтримкою громадських організацій людей з інвалідністю на 2019 рік за їх безпосередньої участі розпочалася засіданням 1-ї робочої групи, яке відбулося 25 лютого 2019 року. Це засідання, фактично, виявилося безплідним, якщо не рахувати за успіх той факт, що воно закінчилося нічим, і робоча група розійшлася на тривалу перерву для доопрацювання матеріалів (в першу чергу – наказу № 17), які були представлені безпосередньо на робочій групі. Історія з фінансовою підтримкою ВГОІ досить довга і потребує окремої великої аналітичної статті, що в даному дописі робити просто недоцільно. І на протязі всього періоду надання цієї фінансової підтримки, вона, нажаль, не може похизуватися чеснотами рівності та недискримінації. Знов-таки, нажаль, і робоча група від 25 лютого 2019 року не лише не вирішила цю проблему, а й¸ до певної міри, принесла певні складності наявності наказу № 17, в першу чергу – пунктами (про оцінювання) ... Читати далі »
Переглядів: 274 | Додав: vuppi | Дата: 26.03.2019 | Коментарі (0)