Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 04:12
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Липень » 24 » Екскурсія до славетної Качанівки 19 липня 2020 року
14:46
Екскурсія до славетної Качанівки 19 липня 2020 року
19 липня 2020 року члени КМБФ «Інтеграція», постійного партнера нашої організації, в рамках проекту від Київської міської державної адміністрації «Знання власної історії та культури – шлях до національної самоідентичності» отримали змогу відвідати садибу «Качанівка» в Чернігівській області.
Палацовий ансамбль «Качанівка» був заснований в 1770-х роках, і на сьогодні він є єдиною з українських садиб, яка зберіглася в комплексі: фрагменти старовинного інтер'єру - каміни, дзеркала на мармурових підставках, кахельні печі. Якщо казати коротко, то садиба родини Тарновських Качанівка – одне з тих місць місця, які надихають творців на велике, де легше і краще виходять у авторів поеми, полотна і скульптури. Чудова природа, дивовижна енергетика і привітність господарів зробили це місце джерелом натхнення для художників, поетів і музикантів того часу. Тут Гоголь вперше читав «Тараса Бульбу», а Михайло Глінка працював над оперою «Руслан і Людмила», Качанівці ми зобов'язані чудовими піснями «Гуде вітер вельми в полі» та «Не щебечи, соловейку» на вірші Віктора Забіли. Саме в Качанівці Тарас Шевченко представив рукопис «Гайдамаків» і одну з кращих своїх картин - «Катерину».
Учасники заходу, з певними обмеженнями, викликані карантином, змогли відвідати палац та побачили його службові будівлі, які складають цілісний комплекс, навіть електростанцію Х1Х сторіччя, яка на ті часи була справжнім дивом. Палац та флігелі, кожен з яких охороняють сплячі леви, є надзвичайно гармонійними і красивими та складають враження, що час над ними не владний.
Окрім відвідання палацу, учасники екскурсії змогли прогулятися Качанівським парком, виплеканим трьома поколіннями Тарновських. Це унікальна пам'ятка садово-паркового мистецтва XVIII ст та один з найбільших пейзажних садів в Україні.
В ньому збереглися паркові мости, овіяні легендами гірки Кохання і Вірності, "Романтичні" руїни на березі Великого ставу, альтанка композитора Глинки, дуби М. Гоголя та О. Довженка тощо.
Але найголовніше – учасники екскурсії змогли побачити та почути численні свідчення ь про тих цікавих людей, які бували в Качанівці та надихалися її красою: поети й письменники, музиканти й композитори, художники, скульптори, історики жили в цьому маєтку, блукали стежками розкішного парку, творили свої шедеври та обмінювались ідеями.
Київський міський благодійний фонд «Інтеграція» та ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» висловлюють щиру подяку Київській міській державній адміністрації та Департаменту суспільних комунікацій за надану можливість відвідати це чудове місце, яке, нажаль, в силу українських реалій, є важкодоступним для широкого загалу
Переглядів: 285 | Додав: vuppi14 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: