Вітаю Вас Гість!
Понеділок, 29.04.2024, 21:27
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2023 » Вересень » 24 » Лекція "Петриківський та самчиківський розпис: подібне і відмінне", 22.09.23
19:22
Лекція "Петриківський та самчиківський розпис: подібне і відмінне", 22.09.23
22 вересня 2023 року в бібліотеці для дітей імені Наталії Забіли Голосіївського району міста Києва Київський міський благодійний фонд "Інтеграція", за підтримки ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", провів другу лекцію з циклу «Історії унікальних технологій» під назвою "Петриківський та самчиківський розпис: подібне і відмінне". Незважаючи на те, що захід проходив в п'ятницю, в залі не було вільних місць.
Учасники лекції-демонстрації дізналися про історію смт Петриківка на Дніпропетровщині та села Самчики на Волині, про те, якими є основні елементи та базові кольори петриківського розпису і чим він докорінно відрізняється від самчиківського. Надзвичайно цікавою виявилася інфомація про майстрів, що працювали в техніці петриківського розпису, а також про те, як нині відроджується самчиківський розпис і чому його вважають чоловічим.
Дякуємо всім, хто завітав на лекцію за цікавість до історії і культури рідної країни, а також Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації за підтримку в організації заходу
Переглядів: 24 | Додав: vuppi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: