Вітаю Вас Гість!
Неділя, 28.04.2024, 22:29
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2023 » Вересень » 24
22 вересня 2023 року в бібліотеці для дітей імені Наталії Забіли Голосіївського району міста Києва Київський міський благодійний фонд "Інтеграція", за підтримки ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", провів другу лекцію з циклу «Історії унікальних технологій» під назвою "Петриківський та самчиківський розпис: подібне і відмінне". Незважаючи на те, що захід проходив в п'ятницю, в залі не було вільних місць.
Учасники лекції-демонстрації дізналися про історію смт Петриківка на Дніпропетровщині та села Самчики на Волині, про те, якими є основні елементи та базові кольори петриківського розпису і чим він докорінно відрізняється від самчиківського. Надзвичайно цікавою виявилася інфомація про майстрів, що працювали в техніці петриківського розпису, а також про те, як нині відроджується самчиківський розпис і чому його вважають чоловічим.
Дякуємо всім, хто завітав на лекцію за цікавість до історії і культури рідної країни, а також Департаменту суспільних комуні ... Читати далі »
Переглядів: 22 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

22 вересня 2023 року Київський міський благодійний фонд «Інтеграція», спільно з ГО ВГО «Київський міський парламент працездатних інвалідів» провів концерт «Де козацька доля». Захід відбувся в Бібліотеці для дітей імені Наталії Забіли Голосіївського району міста Києва і проходив в невимушеній, дружній атмосфері. Його учасники читали вірші та виконували пісні, трохи розповідали про себе. Захід завершився хоровим виконанням славетної стрілецької пісні «Ой у лузі червона калина», яку розпочав хор «Просвіта» та дружно підхопив зал. Це було дійсно достойне завершення чудового заходу.
Дякуємо за підтримку Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації та адміністрації бібліотеки імені Наталії Забіли.
Переглядів: 25 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

22 вересня 2023 року ГО «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», разом з Київським міським благодійним фондом «Інтеграція» (керівник Володимир Петровський), спільно з Гуманітарним штабом Громадської ради при Дарницькій районній в місті Києві державній адміністрації (керівник Олександр Лисенко) та завдяки підтримці Благодійної організації «Благодійний фонд «З руки в руку» (керівник Іван Павлишин), провели благодійну акцію по передачі життєво необхідних ліків особам з інвалідністю, пенсіонерам та представникам інших пільгових категорій населення нашого міста.
Тож, сподіваючись, що всі, хто отримав набори ліків, матимуть міцне здоров’я, ми водночас впевнені, що в разі виникнення такої потреби вони матимуть в своїй домашній аптечці запас життєво необхідних лікарських засобів. А це нині надзвичайно актуально, особливо зважаючи на інфляцію, знецінення пенсій та неможливість з цієї причини придбати найнеобхідніше.
Щиро вдячні всім, ... Читати далі »
Переглядів: 27 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

21 вересня 2023 року в Публічній бібліотеці імені Лесі Українки Київський міський благодійний фонд "Інтеграція", спільно з ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", представив новий цикл лекцій під назвою «Історії унікальних технологій». Першою з них стала лекція-демонстрація «Опішнянська кераміка як візитівка України». Як вже зрозуміло з назви, мова йшла про історію села Опішня (а точніше – Опішне, як називають своє село місцеві мешканці) та передумови для виникнення опішнянської кераміки як явища національної культури. Також учасники лекції почули про те, яку найкращу спадщину міг залишити батько-гончар своєму сину, скільки і при якій температурі випалюються керамічні вироби, які існують види опішнянської кераміки, що є спільного між розписом керамічних виробів та українським стінописом. І ще багато іншого.
Не обминули в лекції і найславетніші імена опішнянських майстрів, таких, приміром, як Василь Омеляненко, що колись розповідав: «Погано мені, я до глини, доб ... Читати далі »
Переглядів: 30 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

18 вересня 2023 року, за інформаційної підтримки видавництва «Саміт-книга» (директор Іван Степурін) в книгарні «Сяйво книги» Київський міський благодійний фонд «Інтеграція», спільно з ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", організував історико-культурний захід «Гетьман Української Держави Павло Скоропадський» з циклу «Обличчя української історії на мапі Києва». Лекцію, а точніше – сповнену драматизму розповідь про події 1918 року, які напрочуд перегукуються з сучасністю, на одному диханні (і це не перебільшення) прочитав доктор історичних наук Павло Гай-Нижник. Можна лише дивуватися тому, наскільки події сторічної давнини співзвучні з тими, що відбуваються, так би мовити, тут і зараз, просто на наших очах. Історія намагається навчити нас, але ті, хто не засвоює її уроків, нажаль, змушені переживати буремні роки знов і знов.
Напевне, саме тому лекція викликала велику кількість запитань від аудиторії, і навіть через 2,5 години зацікавлені слухачі не хотіли відпу ... Читати далі »
Переглядів: 29 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

16.09 в Музеї Максима Рильського зустрілися два фестивалі – «Словоспів» з міста Рівне (організаторка Валентина Люліч) та «Sevama fest» з Києва (організаторка Оксана Яблонська). Підсумком цієї зустрічі став спільний концерт учасників обох фестивалів, як поетів та письменників, так і авторів-виконавців, серед яких був і я. Захід розпочався презентацією пісенно-поетичної збірки відомого українського актора та митця Дмитра Лінартовича, який нині боронить Україну від орків. Збірку презентував сам автор, тож всі присутні мали змогу почути кілька його віршів та пісень в авторському виконанні. З хвилюванням та вдячністю до пам’яті сценариста, музиканта та барда Іллі Чернілевського, всі присутні почули його вірші з вуст батька Іллі, пана Станіслава.
Хотілося б зауважити, що загалом зустріч була надзвичайно динамічною, кожному з авторів було відомо, який час він має для виступу, тож вони намагалися дотримуватися встановленого регламенту. Вірші змінювалися піснями, і дві з половиною години ... Читати далі »
Переглядів: 26 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

15 вересня 2023 року в ЦРБ ім. М.О. Некрасова ЦРБ Голосіївського в місті Києві району Київський міський благодійний фонд "Інтеграція" провів другу лекцію-демонстрацію з циклу «Обличчя української історії на мапі Києва». На цей раз вона була присвячена поетесі та громадській діячці Олені Телізі, і мала назву «Олена Теліга. Коротке життя довжиною в вічність». Учасники лекції почули вибрані вірші Олени, що найкраще характеризують її, як особистість, дізналися про те, за яких обставин Лєночка Шовгенова опинилася за кордоном і чому почала розмовляти виключно українською мовою, як склалося її особисте життя та про тижневик «Літаври», який редагувала Олена в Києві 1941 року, а також інші подробиці з життя поетеси. До певної міри, ця лекція стала логічним продовженням цьогорічних заходів, присвячених Героям Крут, адже самосвідомість покоління, до якого належали Олена Теліга та її однодумці, формувалася на прикладах визвольних змагань 20-х років минулого сторіччя в цілому та подвигу Героїв Крут ... Читати далі »
Переглядів: 25 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

18 ВЕРЕСНЯ 17-00
До 150-річчя гетьмана ПАВЛА СКОРОПАДСЬКОГО відбудеться презентація книги доктора історичних наук Павла Гай-Нижника та відкрита лекція "Гетьман Української Держави Павло Скоропадський"у найстарішій книгарні Києва "СЯЙВО книги".
Організатори заходу: ГО "Всеукраїнська громадська організація "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" спільно з БО "Київський міський благодійний фонд "Інтеграція" за підтримки Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації та інформаційної підтримки видавництва "Саміт-книга" (директор Іван Степурін)
Вхід вільний
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 25 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

13 вересня 2023 року темою дня ХХ1У "Тижня освіти дорослих України» (11-18 вересня 2023 року) було питання «Втілення Національної стратегії створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року (2021) в закладах освіти для дітей з особливими потребами».
Учасників Тижня освіти дорослих, в тому числі і мене, як голову ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", гостинно приймав Броварський ліцей № 6 Броварської міської ради Броварського району Київської області.
Темою мого виступу була надзвичайна важливість та актуальність питань реабілітації, як дітей так і дорослих, особливо зважаючи на війну, яку вже десятий рік на території України веде рашистська імперія, а також здійснення психологічної реабілітації всіх, хто постраждав внаслідок рашистської агресії. Останнє питання є чи не найважливішим на сьогодні в сфері реабілітації, оскільки від того, як воно втілюватиметься в життя, без перебільшення, залежить психологічне здоров’я нації. Я вже неоднор ... Читати далі »
Переглядів: 23 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

Відгук про захід, організований ГО ВГО ВППІ, від поетеси Олени Татьянченко
16.09.2023
Війна. День 569 із 3494.
Стало вже доброю традицією брати участь у відкритті Тижня освіти для дорослих. Цьогоріч концертно-просвітницька програма відбулася 11 вересня. Зустрілися однодумці, "всі свої", тому зустріч пройшла чудово - урочисто і водночас невимушено. Читали вірші, слухали пісні, співали всі разом наш Славень, проживали спільно кожен його рядок.
Дякую за запрошення Volodymyr Petrovskyi, за організацію і ведення зустрічі Sergij Boltivets, за чудові лекції про видатних українців і фотосупровід Светлана Петровская!
Рада була побачитися з давніми друзями і знайомими, Геннадій Горовий .
Зараз доросла освіта стає дійсно дуже актуальною, адже багатьом доводиться уже і доведеться у майбутньому змінювати все своє життя через війну. Приємно бути частиною важливих процесів: це дає надію і допомагає дивитися у завтрашній день з більшою впевненістю.
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 28 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

11 вересня 2023 року в рамках Тижня освіти дорослих в Україні Київський міський благодійний фонд "Інтеграція", спільно з ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", провів останню віртуальну інтелектуальну мандрівку (лекцію-демонстрацію) з запланованих на цей рік - "Харківський університет та його засновник Василь Каразін"(лекція була приурочена до 250-річчя з дня народження Василя Каразіна). Учасники мандрівки побували на батьківщині "українського Ломоносова", як друзі називали Василя Каразіна, дізналися про те, чому саме харківське дворянство підтримало створення в місті університета і якою була в цьому роль Григорія Сковороди. Також вони почули про те, які підводні камені підстерігали засновника Університета та його помічників і як наявність в місті вищого навчального закладу назавжди змінила долю цього міста. Одним словом, лекція-демонстрація вийшла надзвичайно змістовною та пізнавальною та збагатила духовний світ її учасників.
Дякуємо Департаменту суспільних к ... Читати далі »
Переглядів: 18 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

11 вересня 2023 року в рамках Тижня освіти дорослих в Україні Київський міський благодійний фонд "Інтеграція", спільно з ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", провів прем’єрну лекцію-демонстрацію, що відкриває цикл лекцій «Обличчя української історії на мапі Києва». Історико-культурний захід «Борис Грінченко – громадський діяч та вчений-енциклопедист», «приурочений до 160-ти річчя з дня народження вченого. Учасники лекції від безпосереднього учасника та натхненника події дізналися про те, за яких обставин Київський університет імені Бориса Грінченка отримав свою назву, почули надзвичайно сучасні та актуальні вірші Бориса Дмитровича, дізналися про те, Грінченко самотужки виконав роботу, яка під силу лише Академії наук, впорядкувавши славетний «Словник української мови», що нараховує 68 тисяч слів, а також інші подробиці з життя вченого.
На сьогодні подібні лекції є надзвичайно актуальними та важливими, оскільки вони дозволяють слухачам краще дізнатися про влас ... Читати далі »
Переглядів: 19 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

За традицією щорічний Тиждень освіти дорослих в Україні (голова Бюро "Освіта дорослих України" - професор Сергій Іванович Болтівець), нині вже ХХ1У, 11 вересня 2023 року відкрився концертом людей з інвалідністю під назвою "Ми - діти твої, Україно". Концерт відбувся в Літературно-меморіальному музеї-квартирі Павла Тичини і проходив в невимушеній, дружній атмосфері. Його учасники читали вірші та виконували пісні, ділилися досвідом створення неймовірних в'язаних виробів та композицій з бісеру. А наприкінці заходу заспівали Гімн України, який я пропоную вашій увазі.
https://youtu.be/XmA23wlLPGY
Організацію концерту здійснили ГО "ВСеукраїнська громадська організація "Всеукраїнський парламеннт працездатних інвалідів" спільно з БО "Київський міський благодійний фонд "Інтеграція" та за підтримки ГО "ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" та Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації.
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 19 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

08 вересня 2023 року БО "Київський міський благодійний фонд "Інтеграція", спільно з ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", за підтримки Департаменту суспільних комунікацій, провів Творчу зустріч "Віддали життя герої за нашу свободу". Наряду з численними локаціями, пов'язаними з пам'яттю Героїв Крут в місті Києві, чи не основною локацією стала Аскольдова могила, біля якої були поховані молоді герої.
Саме в пам'ять про них учасники заходу виконали кілька пісень біля меморіального Хреста, встановленого на честь Героїв Крут.
Окрім виступу хору біля Хреста на Аскольдовій могилі, ще одним місцем виступу стала могила Да Вінчі (Дмитра Коцюбайла), який віддав своє життя за Україну, захищаючи всіх нас від рашистських окупантів, рівно півроку тому. І, за дозволу рідних героя, ми виконали кілька патріотичних пісень безпосередньо біля місця, де він похований, в пам'ять про нього.
Цей захід, як і попередній, мав вшанувати пам'ять загиблих українських героїв, я ... Читати далі »
Переглядів: 15 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

08 вересня 2023 року БО "Київський міський благодійний фонд "Інтеграція", спільно з ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", за підтримки Департаменту суспільних комунікацій, провів Інформаційний захід (екскурсія) "На Аскольдовій могилі поховали їх: Герої Крут в Києві", в рамках якого учасники побували в пам'ятних місцях Києва, пов'язаних з Героями Крут і, зокрема - на Аскольдовій могилі. Цей захід планувався як посвята молодим героям, що віддали своє життя за те, щоб у України було майбутнє, і навіть проводився в 2022 році, ще до повномасштабного вторгнення. Однак, зважаючи на обставини сьогодення, керівництво КМБФ "Інтеграція" ухвалило рішення щодо повторення цієї екскурсії та переосмислення історичних фактів в нинішніх реаліях
Дякуємо всім причетним до цього непересічного заходу!
Переглядів: 20 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

08 вересня 2023 року БО "Київський міський благодійний фонд "Інтеграція", спільно з ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", за підтримки Департаменту суспільних комунікацій, провів Інформаційний захід "Тарасові шляхи", в рамках якого учасники побували в пам'ятних місцях Києва, пов'язаних з життям та творчістю Тараса Григоровича Шевченка. Зокрема вони відвідали Національний музей Тараса Шевченка та від фахіввців почули неймовірні, сумні та веселі історії, пов'язані з життям Тараса Григоровича, побачили копії його картин та акварелей, які виставлені в експозиції в зв'язку з військовим станом в країні та змогли доторкнутися до деяких історичних раритетів.
Дякуємо всім причетним до цього непересічного заходу!
Переглядів: 18 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

08 вересня 2023 року БО "Київський міський благодійний фонд "Інтеграція", спільно з ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", за підтримки Департаменту суспільних комунікацій, провів Творчу застріч "Два кольори мої", в рамках якої були виконані пісні на вірші Тараса Григоровича Шевченка. Творча зустріч відбувалася на двох локаціях: перша - біля пам'ятника Шевченку, інша - в атріумі Національного музея Тараса Шевченка.
Дякуємо блискучим виконавцям за пісні, у виконання яких вони, без перебільшення, вклали всю душу, а також тим, хто їх підтримав
Переглядів: 18 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

07 вересня 2023 року БО «Київський міський благодійний фонд «Інтеграція» розпочав цикл віртуальних інтелектуальних мандрівок (лекцій-демонстрацій) для киян, які в силу різних причин не мають можливості здійснювати реальні мандрівки. Перша лекція демонстрація з цього циклу має назву «Переяслав – місто музеїв» і приурочена до 100-річчя з дня народження Михайла Івановича Сікорського, яке ми відзначатимемо цього року 13 жовтня цього року.
Захід проходив в Центральній районній бібліотеці Голосіївського району (вулиця Маричанська, 9) і проводився за підтримки Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації. Дякуємо всім, хто прийшов на лекцію і разом з нами мандрував на Переяславську землю.
Переглядів: 15 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

07 вересня 2023 року (в четвер) БО «Київський міський благодійний фонд «Інтеграція», спільно з ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", продовжив цикл віртуальних інтелектуальних мандрівок (лекцій-демонстрацій) для киян, які в силу різних причин не мають можливості здійснювати реальні мандрівки лекцією-демонстрацією «Березова Рудка. Історія кохання великого Кобзаря»..
Учасники лекції побували у садибі Закревських в селі Березова Рудка, дізналися про славетний «Український Версаль» та історію кохання Тараса Шевченка.
Висловлюємо щиру подяку Бібліотеці імені Наталії Забіли ЦБС Голосіївського району , в приміщенні якої проводився захід, та Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації за всебічну підтримку та сприяння його проведенню.
В цьому дописі нам хотілося б зупинимося лише на одному епізоді з життя Тараса Григоровича, який, втім, мав великий вплив на його подальше життя, а також є надзвичайно важливим для розумін ... Читати далі »
Переглядів: 17 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

Шановні друзі, колеги, всі, хто цікавиться українською історією та культурою!
07 вересня 2023 року (в четвер) БО «Київський міський благодійний фонд «Інтеграція», спільно з ГО ВГО "Всукраїнський парламент працездатних інвалідів", продовжить цикл віртуальних інтелектуальних мандрівок (лекцій-демонстрацій) для киян, які в силу різних причин не мають можливості здійснювати реальні мандрівки лекцією-демонстрацією «Березова Рудка. Історія кохання великого Кобзаря»..
Запрошуємо всіх, хто хоче побувати у садибі Закревських в селі Березова Рудка, дізнатися про славетний «Український Версаль» та історію кохання Тараса Шевченка, відвідати Бібліотеку імені Наталії Забіли ЦБС Голосіївського району за адресою проспект Науки, 4 та на власні очі побачити й почути нашу лекцію-демонстрацію (віртуальну мандрівку), яка розпочнеться 11 вересня 2023 року о 15:00.
Захід проводиться за підтримки Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації.
Вхід ві ... Читати далі »
Переглядів: 21 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

Шановні друзі, колеги, всі, хто цікавиться українською історією та культурою!
07 вересня 2023 року (в четвер) БО «Київський міський благодійний фонд «Інтеграція», спільно з ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", розпочинає цикл віртуальних інтелектуальних мандрівок (лекцій-демонстрацій) для киян, які в силу різних причин не мають можливості здійснювати реальні мандрівки. Перша лекція демонстрація з цього циклу має назву «Переяслав – місто музеїв» і приурочена до 100-річчя з дня народження Михайла Івановича Сікорського, яке ми відзначатимемо 13 жовтня цього року.
Запрошуємо всіх, хто хоче дізнатися про знаменний «тридцять третій експонат» Археологічного музею Переяслава, про те, як створювалися переяславські музеї та історії деяких найбільш цікавих експонатів, відвідати Центральну районну бібліотеку Голосіївського району (вулиця Маричанська, 9) на нашу лекцію-демонстрацію (віртуальну мандрівку), яка розпочнеться 11 вересня 2023 року о 13:00.
Захід ... Читати далі »
Переглядів: 18 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

2-го вересня 2023 року в місті Києві відбувся шостий Київський міжнародний літературно-музичний конкурс-фестиваль «ПРИЧАЛ на ПОШТОВІЙ»
Автором ідеї та президеном конкурсу-фестивалю є Тетяна Кудінова, член Національної спілки письменників України, почесний член, академік Спілки незалежних Болгарських письменників, почесний член Спілки письменників Чорногорії, керівник літературної вітальні «ОППіР» (Об’єднання письменників, поетів і романтиків) при НСПУ, головний редактор Альманаху літературної вітальні «ОППіР», володарка спеціальної премії «Жінка року – 2019» у номінації «Жінка-науковець», лауреат багатьох міжнародних літературних премій і нагород. Співорганізаторами конкурсу-фестивалю є Департамент культури КМДА, Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого, Національна спілка письменників України, Український фонд культури ім. Бориса Олійника, Рада національних спільнот.
Лауреатом конкурсу-фестивалю з врученням Диплома й кубка в номінації «Три в одному» автор ві ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 20 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

28 серпня 2023 року в Центральній районній бібліотеці Голосіївського району ГО "Всеукраїнська громадська організація "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" та БО "Київський міський благодійний фонд "Інтеграція" провели Творча зустріч, в рамках якої була презентована концертна програма сучасного українського романсу «Без Вас мені так холодно і прикро…», що проходила за підтримки Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації. Прозвучали українські романси від 60-тих років до сьогоднення, різних авторів, більш чи менш відомі, які об’єднує єдина й вічна тема – кохання до Жінки, натхненниці чоловіків, коханої, дружини та матері.
Концертна програма відкрилася піснею «Невідправлений лист зі шпиталю», автором слів та музики якої є Володимир Петровський, голова ГО ВГО ВППІ.
Це, в першу чергу, пов’язано з тим, що наступний після концерту день, 29 серпня, це День пам’яті полеглих захисників України або День пам’яті героїв Іловайська. Приміт ... Читати далі »
Переглядів: 17 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

28 серпня 2023 року Київський міський благодійний фонд «Інтеграція», спільно з ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", за підтримки Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації, провели Дискусійний клуб "Конституція Пилипа Орлика та її автор". Захід проходив в приміщенні та за інформаційної підтримки Центральної районної бібліотеки Голосіївського району за адресою: вулиця Юлії Здановської (колишня вулиця М. Ломоносова), 24.
Пропоную вашій увазі одну з історій, представлених під час дискусійного клуба, яка стосується сина гетьмана Війська Запорізького, Григорія (Григора) Орлика. За значенням для України на французьких теренах його можна порівняти хіба що з Анною Ярославною. Однак, якщо її ім’я на слуху буквально в кожного, то ім’я та заслуги Григорія Орлика й досі практично невідомі пересічним українцям.
Григорій Орлик (народився в 1702 році) був первістком в родині Пилипа Орлика та його дружини Ганни. І хрещеними його ста ... Читати далі »
Переглядів: 20 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

«Завдяки історичній памʼяті людина стає особистістю,
народ - нацією, країна - державою»
Михайло Грушевський
28 серпня 2023 року (в понеділок) в приміщенні Центральної районної бібліотеки Голосіївського району за адресою: вулиця Юлії Здановської (колишня вулиця М. Ломоносова), 24 о 14:00 Київський міський благодійний фонд «Інтеграція», за підтримки Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації, проведе Дискусійний клуб "Конституція Пилипа Орлика та її автор".
Запрошуємо всіх, хто хоче дізнатися про українського гетьмана Пилипа Орлика, його Конституцію, написану за 77 років до Конституції США, але й досі надзвичайно актуальну для української держави, а також поділитися своїми думками з цього приводу.
Хочемо висловити величезну подяку українському історику, доктору історичних наук. Провідному науковий співробітник Інституту історії України НАН України Тарасу Чухлібу, за грунтовні наукові дослідження означеного періоду істо ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 19 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

Дороге українство! Сьогодні ми з вами святкуємо 32-й День Незалежності нашої коханої держави, з яких друга річниця відзначається в умовах повномасштабної агресії рашистських загарбників і дев’ята – в умовах гібридної війни російської імперії проти України. Поздоровляючи вас з найбільшим державним святом, безумовно, в першу чергу я хочу побажати всім нам Перемоги, яка обов’язково буде, хоч шлях до неї досить нелегкий.
Найбільші слова подяки і пошани я хочу сьогодні висловити нашим захисникам, хлопцям і дівчатам, чоловікам і жінкам, які власною мужністю й силою духу та власними тілами закрили шлях дикому, брутальному агресору для реалізації його загарбницьких, імперських інстинктів. І скільки б я не сказав таких слів, їх, все ж-таки, буде замало.
Звичайно, в українських громадян було, є і залишається багато питань не тільки до попередніх очільників та попередньої влади України, а й до її нинішніх очільників, причому питання до останніх, нажаль, збільшуються в геометричній п ... Читати далі »
Переглядів: 18 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

02 серпня 2023 року в приміщенні Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого за адресою: вул. Грушевського, 1 відбулася лекція «Вікентій Хвойка. Відкриття Трипільської культури».
Ще за життя Вікентія Хвойки газета «Киевлянин» писала про видатного археолога: «Усю працю В.В. Хвойки супроводжувало “щастя” – але той факт, що “щастя” скрізь крокувало за паном Хвойкою, ясно вказує на те, що його “щастя” не було наслідком багатьох щасливих випадків, а сумою, яку складають величезний талант, самовіддана праця, любов до теми та залізна воля». Лише одного зі зроблених ним відкриттів вистачило б, аби вдячні нащадки навіки запам’ятали його ім’я, а сучасники гудили його, називаючи «недоуком» та «вискочкою від науки». Недооцінений за життя археолог, вірний обраному фаху буквально до останнього подиху, історик за покликанням – все це про Вікентія В’ячеславовича Хвойку, іменем якого названа одна з вулиць нашого міста.
Співорганізаторами лекції є БО «Київський міський благодійн ... Читати далі »
Переглядів: 19 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

Шановні друзі, колеги, всі, хто цікавиться українською історією!
02 серпня 2023 року в приміщенні Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого за адресою: вул. Грушевського, 1 відбудеться лекція «Вікентій Хвойка. Відкриття Трипільської культури». Початок лекції – о 15:00.
«Усю працю В.В. Хвойки супроводжувало “щастя” – але той факт, що “щастя” скрізь крокувало за паном Хвойкою, ясно вказує на те, що його “щастя” не було наслідком
багатьох щасливих випадків, а сумою, яку складають величезний талант, самовіддана праця, любов до теми та залізна воля». Так ще за його життя писала про видатного археолога газета «Киевлянин». Лише одного зі зроблених ним відкриттів вистачило б, аби вдячні нащадки навіки запам’ятали його ім’я, а сучасники гудили його, називаючи «недоуком» та «вискочкою від науки». Недооцінений за життя археолог, вірний обраному фаху буквально до останнього подиху, історик за покликанням – все це про Вікентія В’ячеславовича Хвойку, іменем якого на ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 20 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

01 серпня 2023 року, Київський міський Благодійний фонд «інтеграція» та ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" (керівник Володимир Петровський) спільно з Гуманітарним штабом Громадської ради при Дарницькій районній в місті Києві державній адміністрації та ГО "Центр сприяння і розвитку громадських рад в Україні" - Олександр Лисенко, завдяки підтримці Благодійної організації «Благодійний фонд «З руки в руку» (керівник Іван Павлишин), надав гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів особам з інвалідністю, чорнобильцям, пенсіонерам і членам багатодітних родин, які мешкають в Дарницькому районі міста Києва.
Всі, хто отримав ці набори продуктів, дійсно потребують допомоги, особливо зважаючи на інфляцію, знецінення пенсій та неможливість з цієї причини придбати найнеобхідніше.
Щиро вдячні всім, хто долучився до цієї суспільно важливої акції та завдяки кому люди, які належать до найбільш незахищених категорій киян, змогли отримати продуктові набори, що д ... Читати далі »
Переглядів: 18 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

29 липня 2023 року в приміщенні Публічної бібліотеки імені Лесі Українки (Відділ краєзнавчої літератури та бібліографії) за адресою: вулиця Володимира Вінниченка, 16 відбувся майстер-клас в рамках проєкту «Сорочка для захисника».
Всі ми, присутні на цій зустрічі, стали значно багатшими. Ні, гаманець насправді не потовщав, але ми збагатилися духовно, познайомившись з неймовірними майстринями, які вишивають для наших захисників сорочки, що стають їхніми оберегами. А також дізнавшись про перший одяг – льолю – для новонароджених малюків, що надає життєві сили діткам, які народилися передчасно. Ще учасники зустрічі дізналися про те, що насправді в вірші Миколи Сома (який, виявляється, працював в цій самій бібліотеці) «Вишиванка» п’ять куплетів, а не три, що співають зазвичай, почули захоплюючу історію про те, як вишивали в родині Косачів і як київська інтелігенція вводила моду на вишиваний одяг.
В рамках зустрічі, що відбулася, її учасники мали змогу почути патріотичні пісні у ... Читати далі »
Переглядів: 19 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

Шановні друзі, колеги, всі, хто хоче долучитися до неймовірного світу української вишивки!
29 липня 2023 року (в суботу) в приміщенні Публічної бібліотеки імені Лесі Українки (Відділ краєзнавчої літератури та бібліографії) за адресою: вулиця Володимира Вінниченка, 16 відбудеться зустріч в рамках проєкту «Сорочка для захисника (практичний досвід мистецького волонтерства)». В рамках зустрічі відбудеться концерт патріотичної пісні
Початок заходу – о 15:00.
Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до волонтерського вишивального проєкту і стати гостем Творчої зустрічі «Сорочка для захисника»
Захід організований БО «Київський міський благодійний фонд «Інтеграція» та Публічною бібліотекою імені Лесі Українки (Відділ краєзнавчої літератури та бібліографії). Дякуємо Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації за підтримку та розуміння важливості громадської та волонтерської ініціативи.
Вхід вільний.
Переглядів: 19 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

25 липня 2023 року в книжковому мгазині "Сяйво книги" відбулася презентація книги Богдана Назаренка, великого друга ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів". Книга має назву "П'ятнадцять місяців війни. Нижче пропонуємо відгук про подію, написаний київським видавцем, директором видавництва "Саміт-книга" про цю непересічну подію:
Щиро вдячний поетові та воїну Богдан Назаренко за презентацію книги "П'ятнадцять місяців війни"; Малич Глеб та всій команді КП "Міський магазин" СЯЙВО за гостинність ; письменнику та історику Павло Гай-Нижник за модерацію вечора військової поезії$ а також нар.арт. України Галина Яблонська, композитору та музиканту Alex Makarov, Diana Tryma, Владимир Петровский, Владислав Берковський, Дмитро Оніщенко, Елена Старостенко за дружбу, підтримку та участь!"
А ось відгук про цю подію від голови ГО ВГО ВППІ, Володимира Петровського:
"24 липня 2023 року в книгарні «Сяйво книги» відбулася презентація першої збірки віршів громадського ді ... Читати далі »
Переглядів: 21 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

20 липня 2023 року Літературному салоні видавництва Саміт-Книга ( Київська обласна бібліотека для дітей) ГО "ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", спільно з БО "Київський міський благодійний фонд "Інтеграція" організували проведення леції-демонстрації «Польова квітка українського живопису Катерина Білокур». Щиро вдячні всім, хто, попри шалену спеку й досить напружену атмосферу цих літніх тижнів, знайшов можливість стати гостями Літературного салону та почути історію життя незрівняної Катерини Білокур, і, за традицією, пропонуємо до вашої уваги одну зі сторінок її біографії.
«Період кінця 40-х – середини 50 х років ХХ століття був для Катерини Білокур найурожайнішим, судячи з кількості виконаних художньо довершених творів, але, водночас, і найстражденнішим. Їй повсякдень дошкуляли власні недуги, зовсім злягла хвора й дуже немолода мати, а отже одні, хоча й золоті, але фізично недужі руки художниці випало порання на городі, коло хати, добування дров, готування їжі ... Читати далі »
Переглядів: 17 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

Шановні друзі, колеги, всі, хто цікавиться історією українського мистецтва!
20 липня 2023 року (в четвер) в приміщенні Київської обласної бібліотеки для дітей за адресою: Русанівська набережна, 12 на численні прохання відбудеться повторна Леція-демонстрація «Польова квітка українського живопису Катерина Білокур». Початок лекції – о 16:00.
«Її життєпис– то як роман, сповнений драматизму, де було й нерозділене кохання, і чиєсь нерозуміння, де були й конфлікти з близькими людьми, і причиною всьому була та ж таки одержимість, нездоланна відданість мистецькому покликанню» (Олесь Гончар).
Запрошуємо на наш захід всіх, хто бажає познайомитися з вибраними сторінками цього роману, аби повертатися до нього знов і знов.
Організатором лекції є БО «Київський міський благодійний фонд «Інтеграція», спільно з ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів". Захід проводиться за підтримки Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації. ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 19 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

18 липня 2023 року в бібліотеці імені Івана Кудрі на Печерську (вулиця Генерала Алмазова, 14-А) в рамках засідання літературної вітальні ОППіР відбулася лекція «Філософ волі і свободи Григорій Сковорода». Організатор лекції БО «Київський міський благодійний фонд «Інтеграція, за підтримки Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації.
Численні слухачі дізналися про те, чому за світоглядом і філософськими ідеями Григорій Савич був ближчим до нас, людей навіть не ХХ, а ХХ1 сторіччя, в чому полягала інноваційність його думок та ідей, якими він бачив в своїх творах Сфінкса і Нарциса а також багато цікавих фактів з життя українського філософа.
Зазвичай в подібних публікаціях ми пропонуємо до уваги всіх бажаючих фрагмент лекції, але тут вважаємо за доцільне розмістити пряму мову Григорія Сковороди. Хай пролунають його власні слова та афоризми, настільки чіткі та змістовні, що кожен з них хочеться відлити в чистому золоті.
Отже, слово Григор ... Читати далі »
Переглядів: 20 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

18 липня 2023 року в рамках засідання "ОППіРа" в бібліотеці імені Івана Кудрі на Печерську (вулиця Генерала Алмазова, 14-А), відбудеться лекція «Філософ волі і свободи Григорій Сковорода».
Початок заходу о 12:00.
Організатор лекції БО «Київський міський благодійний фонд «Інтеграція, спільно з ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" та за підтримки Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації
Запрошуємо всіх бажаючих. Вхід вільний
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 18 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

13 липня 2023 року (в четвер) в приміщенні Центральної районної бібліотеки Голосіївського району за адресою: вулиця Юлії Здановської (колишня вулиця М. Ломоносова), 24 відбулася Лекція-демонстрація «Катерина Білокур».
Тема лекції – життя та творчість української художниці Катерини Білокур – є надзвичайно цікавою та захоплюючою, такою, що гарантовано не залишить байдужим жодного зі слухачів. Недаремно ж пізніше Олесь Гончар писав про неї так: «Її життєпис– то як роман, сповнений драматизму, де було й нерозділене кохання, і чиєсь нерозуміння, де були й конфлікти з близькими людьми, і причиною всьому була та ж таки одержимість, нездоланна відданість мистецькому покликанню»
Пропонуємо всім бажаючим прочитати лише одну сторінку цього роману, яка розповідає про вчителів Катерини Василівни, з якими їй, як на нашу думку, надзвичайно поталанило:
« Значну, якщо не вирішальну, роль у формуванні Катерини Білокур, як особистості, відіграли вчителі Іван Григорович та Ніна Василі ... Читати далі »
Переглядів: 20 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

Шановні друзі, колеги, всі, хто цікавиться історією українського мистецтва!
13 липня 2023 року (в четвер) в приміщенні Центральної районної бібліотеки Голосіївського району за адресою: вулиця Юлії Здановської (колишня вулиця М. Ломоносова), 24 відбудеться Леція-демонстрація «Катерина Білокур». Початок лекції – о 14:00.
«Її життєпис– то як роман, сповнений драматизму, де було й нерозділене кохання, і чиєсь нерозуміння, де були й конфлікти з близькими людьми, і причиною всьому була та ж таки одержимість, нездоланна відданість мистецькому покликанню» (Олесь Гончар).
Запрошуємо на наш захід всіх, хто бажає познайомитися з вибраними сторінками цього роману, аби повертатися до нього знов і знов.
Організатором лекції є БО «Київський міський благодійний фонд «Інтеграція», спільно з ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів". Захід проводиться за підтримки Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації (директор Roman Lely ... Читати далі »
Переглядів: 17 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

В своїй попередній публікації я розповідав про фестиваль «Незламна Україна», який проходив з 29 червня по 04 липня 2023 року в Сонячному Березі (Болгарія). Фестиваль, організований Харівською громадьскою організацією людей з інвалідністю «Право вибору» (керівник – Валентина Бутенко), мав на меті показати стійкість і незламність українського суспільства, в тому числі – людей з інвалідністю, які не лише своєю творчістю здійснюють реабілітацію як фізично хворих, так і фізично здорових людей, але й збирають кошти на потреби захисників України, котрі отримали травми і інвалідність через агресію фашистської росії в Україну.
Про обставини, внаслідок яких почалася ця війна та продовжується досі, я вже писав в своїх попередніх статтях. І ще не раз буду повертатися до цієї теми. Думаю, що саміт НАТО в Вільнюсі, який розпочнеться 12 липня, буде черговою нагодою задуматися над відповідями на цілу низку питань. Але звичайно головним винуватцем чергового етапу геноциду в Україні є фашистська- ... Читати далі »
Переглядів: 20 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

З 29 червня по 05 липня в Сонячному Березі (Болгарія) відбувся благодійний фестиваль патріотичної пісні та поезії митців з порушеннями зору «Незламна Україна». Організатором заходу була Харківська громадська організація «Право вибору» (керівник – Валентина Бутенко). У фінальному гала-концерті, що проходив на сцені санаторію Міністерської Ради Болгарії, надзвичайно потужно виступили українські вокалісти, виконавці інструментальної музики, поети з Києва, Харкова, Вінниці, Рівного, Запоріжжя, Львівщини, а також українці, що вимушено опинилися за межами країни. Також у Фестивалі взяли участь вокалісти та творчі колективи з Болгарії, Румунії, Польщі, Грузії, Німеччини та Австрії.
Голова ГО ВГО ВППІ Володимир Петровський коментує: "Я був учасником цього заходу з піснею «Сад ботанічний» (її можна прослухати на моєму ютуб-каналі). Скажу без перебільшення, що кожен з учасників фестивалю «Незламна Україна» вніс в його перебіг свою, притаманну тільки йому, ноту, перетворивши Фестиваль на п ... Читати далі »
Переглядів: 18 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

19 червня 2023 року в Київській обласній бібліотеці для дітей відбувся Творчій вечір «Українська патріотична пісня як джерело відродження національної самосвідомості» (див. публікацію від 20 червня 2023 року), приурочений до Дня Конституції України. В першу чергу захід був даниною вдячності захисникам України, які боронять нашу країну від навали рашистських загарбників. Цей героїчний захист української держави дає нам можливість сьогодні здійснювати волонтерську та патріотично- просвітницьку діяльність для виховання, підтримки і реабілітації суспільства в час, коли воно найбільше цього потребує. В названій вище публікації докладно висвітлювався перебіг заходу, тому я не буду на цьому зупинятися.
Лише, не втомлюючись дякувати захисникам і захисницям України за їх щоденний подвиг, хочу представити на їх і ваш розсуд свою пісню «Час збирати каміння», прем’єрою якої було розпочато нашу творчу зустріч
Можливо, ця пісня комусь видасться трохи жорсткуватою, але вона, нажаль, від ... Читати далі »
Переглядів: 19 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

Нижче розміщуємо допис Голови ГО ВГО ВППІ, Володимира Петровського, присвячений цій події:
"20 червня в Бібліотеці Івана Кудрі відбулася Літературна вітальня ОППІР при Національній спілці письменників України. Я був присутній на цьому заході, виступав з короткою концертною програмою. Радий був познайомитися з низкою талановитих українських поетів, виконавців, в тому числі – членів Спілки письменників України, які активно працюють і навчаються майстерності у складі. Особливу подяку хочу висловити організатору і керівнику вітальні, Тетяні Борисівні Кудиновій, яка більше п’яти років передає власну майстерність і займається творчим зростанням поетів, письменників, інших творчих особистостей, які через поезію й прозу і підвищують власну майстерність, і несуть культуру та мистецтво в українське суспільство."
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 17 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

23 червня 2023 року в приміщенні Київської обласної бібліотеки для дітей (вул. Русанівська набережна, 12) відбулася прем'єра Леції-демонстрації «Тарас Шевченко в Києві».
Організатором лекції є БО «Київський міський благодійний фонд «Інтеграція», спільно з ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів". Захід проводився за підтримки Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації (директор Roman Lelyuk).
Інформаційними партнерами лекції-демонстрації є Видавництво «Саміт-Книга» (директор Иван Степурин) і Київська обласна бібліотека для дітей (директорка Галина Єрко).
Пропонуємо до Вашої уваги невеличкий фрагмент лекції "Тарас Шевченко в Києві", який умовно можна назвати "Тарас Шевченко і археологія".
"Ще одну несподівану грань численних захоплень Тараса Шевченка розкриває його робота в Археографічній Комісії, яка на той час працювала при Київському університеті Святого Володимира, та участь у складі цієї комісії в археол ... Читати далі »
Переглядів: 17 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

Шановні друзі, колеги, всі, хто цікавиться українською історією та культурою!
23 червня 2023 року (в п’ятницю) в приміщенні Київської обласної бібліотеки для дітей (вул. Русанівська набережна, 12) відбудеться Леція-демонстрація «Тарас Шевченко в Києві». Початок лекції – о 15:00.
Запрошуємо всіх, хто бажає «змити» радянську пропаганду з життя великого Українця і розібратися в тому, яким насправді був Тарас Григорович
Організатором лекції є БО «Київський міський благодійний фонд «Інтеграція», спільно з ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів". Захід проводиться за підтримки Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації (директор Roman Lelyuk).
Інформаційними партнерами лекції-демонстрації є Видавництво «Саміт-Книга» (директор Ivan Stepurin) і Київська обласна бібліотека для дітей (директорка Галина Єрко).
Вхід вільний.
Зустрічаємося 23 червня 2023 року о 15:00 в Київській обласній бібліотеці для діт ... Читати далі »
Переглядів: 19 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

19 червня 2023 року в Київської обласної бібліотеки для дітей (вул. Русанівська набережна, 12) відбулася Творча зустріч «Українська патріотична пісня як джерело відродження національної самосвідомості». Захід, приурочений до Дня Конституції України, організував БО «Київський міський благодійний фонд «Інтеграція» (голова Володимир Петровський), за підтримки Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації. Інформаційними партнерами заходу були Видавництво «Саміт-Книга» (директор Іван Степурін) та Київська обласна бібліотека для дітей (директорка Галина Єрко).
Неможливо виділити когось одного чи двох з учасників Творчої зустрічі, оскільки кожен з них додав до її веселкових барв свою, притаманну тільки йому. Хотілося б окремо подякувати знаним українським поетам, письменникам, бардам, виконавцям: Ігорю Жуку (бардівська пісня), Володимиру Каденку (поетичний переклад, бардівська пісня), Вадиму Тупчію (бардівська пісня), Олені Татьянченко (поезія), Анні Ст ... Читати далі »
Переглядів: 18 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

Публікуємо відгук поетеси Олени Татьянченко про захід, організований БФ "КМБФ "Інтеграція", за підтримки ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів:
"Коли в одному місці збирається багато талановитих, творчих людей, завжди виходить щось дивовижне. Так було вчора на заході, присвяченому Дню Конституції України. У дитячій бібліотеці на Русанівський набережній звучали вірші та пісні, які надихали і запалювали серця. Організував зустріч "Українська патріотична пісня як джерело відродження національної самосвідомості" БО "Київський міський благодійний фонд "Інтеграція".
Дякую Volodymyr Petrovskyi за запрошення і можливість бути частиною цього творчого дійства!"
Переглядів: 17 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

12 червня 2023 року в дружній та приязній атмосфері відсвяткував 25-річчя творчої діяльності Євген Познанський, член ГО ВГО ВППІ, обдарований київський поет та прозаїк, один з переможців Фестивалю творчості людей з інвалідністю «Неспокій серця», започаткованого нашою організацією, спочатку в номінації «Поезія», а згодом – і в номінації «Проза». На творчому вечорі під промовистою назвою «Янгол віри і натхнення» прозвучали вірші Євгенія Познанського у його власному виконанні та у виконанні його друзів, а також пісні на вірші поета. Зі свого боку я передав ювіляру «Експромт» Геннадія Горового і виконав для нього кілька пісень.
Цікавий та змістовний творчий вечір проходив в Центральній спеціалізованій бібліотеці для незрячих імені Миколи Островського, і, без перебільшення, в читальній залі цього закладу не було де яблуку впасти, стільки в ній зібралося друзів та прихильників Євгена.
Щиро дякую Евгений Познанский за запрошення і пропоную всім бажаючим зануритися в атмосферу св ... Читати далі »
Переглядів: 17 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

Шановні друзі, колеги, поціновувачі української поетичної та пісенної творчості!
19 червня 2023 року (у понеділок) в приміщенні Київської обласної бібліотеки для дітей (вул. Русанівська набережна, 12) відбудеться Творча зустріч «Українська патріотична пісня як джерело відродження національної самосвідомості». Початок Зустрічі – о 15:00.
Організатором заходу, приуроченого до Дня Конституції України, є БО «Київський міський благодійний фонд «Інтеграція». Творча зустріч проводиться за підтримки Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації.
Інформаційними спонсорами Творчої зустрічі є Видавництво «Саміт-Книга» і Київська обласна бібліотека для дітей.
Вхід вільний.
Зустрічаємося 19 червня 2023 року о 15:00 в Київській обласній бібліотеці для дітей. Приходьте, захід обіцяє бути неповторним.
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 16 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

08 червня 2023 року відбулося урочисте засідання, присвячене 90-річчю Українського товариства сліпих (УТОС), організоване Київською міською організацією УТОС, на якому головував її голова, Віктор Володимирович Романюк. Саме він і відкрив засідання голова Вступне слово виголосив голова УТОС Владислав Миколайович Більчич.
Приємно відзначити, що на урочистому засіданні були присутні й виступили з привітальними промовами Марина Петрівна Порошенко, голова Постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики; Леся Станіславівна Петрівська, Уповноважений з прав осіб з інвалідністю; Анатолій Васильович Невмержицький, заступник Голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації; Ольга Вікторівна Мозгова, начальник Управління соціального захисту населення Печерської районної в місті Києві державної адміністрації; Віктор Миколайович Сурмак, голова міської профспілки працівників ЖКГ і сфери послуг; Володимир Борисович Петровський, голова Ко ... Читати далі »
Переглядів: 17 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)