Вітаю Вас Гість!
Середа, 08.05.2024, 18:01
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2023 » Вересень » 24 » Сорочка для захисника. Практичний досвід мистецького волонтерства. 29.07.23
15:30
Сорочка для захисника. Практичний досвід мистецького волонтерства. 29.07.23
29 липня 2023 року в приміщенні Публічної бібліотеки імені Лесі Українки (Відділ краєзнавчої літератури та бібліографії) за адресою: вулиця Володимира Вінниченка, 16 відбувся майстер-клас в рамках проєкту «Сорочка для захисника».
Всі ми, присутні на цій зустрічі, стали значно багатшими. Ні, гаманець насправді не потовщав, але ми збагатилися духовно, познайомившись з неймовірними майстринями, які вишивають для наших захисників сорочки, що стають їхніми оберегами. А також дізнавшись про перший одяг – льолю – для новонароджених малюків, що надає життєві сили діткам, які народилися передчасно. Ще учасники зустрічі дізналися про те, що насправді в вірші Миколи Сома (який, виявляється, працював в цій самій бібліотеці) «Вишиванка» п’ять куплетів, а не три, що співають зазвичай, почули захоплюючу історію про те, як вишивали в родині Косачів і як київська інтелігенція вводила моду на вишиваний одяг.
В рамках зустрічі, що відбулася, її учасники мали змогу почути патріотичні пісні у виконанні Володимира Петровського та вірші Володимира Слонецького. А ще на зустріч завітав один з тих захисників, якого захищає сорочка, створена майстринями. Та ще й у тій самій сорочці. Спілкування відбувалося в невимушеній обстановці, було неймовірно цікаво, а найголовніше – всі учасники та учасниці культурно-мистецької події надовго зарядилися позитивом, що надзвичайно важливо в наш надскладний час. Дякуємо всім, хто знайшов час та можливість прийти на зустріч в рамках проєкту «Сорочка для захисника» та дуже раді, що змогли взяти в ньому участь. Все інше доповнять світлини, зроблені під час заходу.
Нагадаю, що організаторами заходу були БО «Київський міський благодійний фонд «Інтеграція» та Відділом краєзнавчої літератури та бібліографії Публічної бібліотеки імені Лесі Українки (завідувачка Тетяна Серебреннікова).
Дякуємо Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації за підтримку та розуміння важливості громадської та волонтерської ініціативи.
Переглядів: 21 | Додав: vuppi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: