Вітаю Вас Гість!
Четвер, 02.05.2024, 00:22
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Грудень » 8 » Міжнародний день людей з інвалідністю: свято чи підстава переглянути суспільну самосвідомість?
21:45
Міжнародний день людей з інвалідністю: свято чи підстава переглянути суспільну самосвідомість?
5 грудня 2019 року у прес-центрі Національної інформаційної агенції «Укрінформ»відбувся круглий стіл, приурочений до Міжнародного дня людей з інвалідністю, який щорічно відзначається 3 грудня. на тему «Міжнародний день людей з інвалідністю: свято чи підстава переглянути суспільну самосвідомість?»,
організаторами якої є НІА Укрінформ; ГО «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів». У прес-центрі «Укрінформ»
Учасниками були Володимир Петровський – голова ГО «ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів»; Сергій Болтівець – доктор наук, професор, голова Всеукраїнського координаційного бюро Міжнародної громадсько-державної програми “Освіта дорослих України”, Леоніда Пономарьова - юрист, правозахисник, Юрій Антропов, голова ВГОІ "Гармонія" та інші.
Під час заходу обговорювалися наступні питання:
1 Правозахист, рівність та недискримінація людей з інвалідністю.
2. Соціальна політика як система комплексного підходу до забезпечення життєдіяльності людей з інвалідністю в Україні.
3. Роль держави і суспільства у забезпеченні процесу самореалізації людей з інвалідністю в Україні як її рівноправних громадян.
Ключовою тезою виступу голови ГО ВГО ВППІ, Володимира Петровського, була необхідність партнерства держави та її громадянського суспільства з метою вирішення проблем людей з інвалідністю, системність підходу до вирішення цих проблем, а також рівність всіх перед законом.
"Держава у Міжнародний день людей з інвалідністю повинна звітувати про те, що вона зробила за останній рік для людей з інвалідністю", - наголосила в своєму виступі молодий, перспективний юрист Леоніда Пономарьова.
“Власне, говорячи про 3 грудня, і в контексті цього про правозахист, хочеться сказати, що це той день, коли не лише хочеться, щоб почули людей з інвалідністю, а щоб держава дала звіт, що вона зробила за останній рік для того, аби життя таких людей стало насправді доступнішим, кращим, благополучнішим”, – сказала вона.
Пономарьова зазначила, що держава повинна відповідати перед людиною за свою діяльність. За її словами, в країні повинні створюватися такі умови, які належним чином допоможуть реалізувати особі її права та обов’язки.
“Люди з інвалідністю так само хочуть бути повноцінними членами суспільства. Безперечно, це залежить від самого стану здоров’я людини. І людина, незважаючи на певну свою інвалідність, чи то незряча людина, чи то нечуюча, вона все одно має право на здобуття освіти в будь-якому університеті. В той же час, говорячи про працевлаштування, людина хоче бути задіяною”, – сказала Леоніда Пономарьова.
Водночас доктор наук, професор, голова Всеукраїнського координаційного бюро Міжнародної громадсько-державної програми “Освіта дорослих України” Сергій Болтівець додав, що Україна має стати зразком рівності, недискримінації, захищеності, і зразком того, яким чином людина може відновлювати своє здоров’я.
Відео з круглого столу можна переглянути за наступним посиланням:
https://www.youtube.com/watch?v=dhvD08O3nVQ&t=46s
Переглядів: 221 | Додав: vuppi | Теги: Міжнародний день людей з інвалідніс, Укрінформ, круглий стіл | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 8L17E8G www.yandex.ru  
0
8L17E8G www.yandex.ru

Ім`я *:
Email *:
Код *: