Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 07:16
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2022 » Грудень » 2 » Презентація книжок, 01.12.22
22:13
Презентація книжок, 01.12.22
1 грудня 2022 року в рамках лекції-демонстрації «Григорій Сковорода: премудрість простоти», приуроченої до 300-річчя від дня народження українського філософа, що відбулася Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого (вул. Набережно-Хрещатицька,1, конференц-зал), були презентовані дві книги, видані з нагоди пам’ятної дати.
Перша з них «Григорій Сковорода. Премудрість простоти», авторами якої є Володимир та Світлана Петровські, була видана видавництвом «САМІТ-КНИГА» (директор видавництва Іван Миколайович Степурін) на виробничих потужностях Харківського ПОГ «Соцінтел» Громадської організації «Право вибору» (керівник – Валентина Антонівна Бутенко). Книга складається з двох статей: «ТОЙ, ЧИЯ СОВІСТЬ ЯК ЧИСТИЙ КРИШТАЛЬ. Коврайський період Григорія Сковороди» та «Григорій Сковорода. Премудрість простоти» і містить цікаві факти з біографії видатного українського філософа та просвітителя, а також досліджує деякі аспекти філософської спадщини Григорія Савича».
Друге видання, презентоване на заході, є для України дійсно унікальним, оскільки це – перша ілюстрована збірка творів Григорія Савича Сковороди, видана шрифтом Брайля, що має назву «Байки Харківські». Враховуючи назву двотомника, не дивно, що її «батьківщиною» стало саме місто Харків, а видавцем – вже згадане Харківське ПОГ «Соцінтел» Громадської організації «Право вибору» (керівник – Валентина Антонівна Бутенко).
Презентовані видання були передані до книгозбирні Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого.
Дякуємо науковій співробітниці Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого, пані Тетяні Скирді, за організацію презентації та всебічну допомогу й підтримку, надану в проведенні заходу, а також видавцям, завдяки яким бібіотека Сковородинознавства поповнилася ще двома книжками.
Переглядів: 71 | Додав: vuppi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: