Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 15:13
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2022 » Грудень » 16 » Презентація в Київській обласній бібліотеці для дітей
00:44
Презентація в Київській обласній бібліотеці для дітей
12 грудня 2022 року в Київській обласній бібліотеці для дітей відбулася презентація "Григорій Сковорода. Премудрість простоти" з нагоди 300-річчя з Дня народження славетного українського просвітмтеля, підготовлена сімейно-науковим тандемом "Володимир та Світлана Петровські". Захід проходив в рамках проєкту "Літературний Лівий берег", започаткованого видавництвом "САМІТ-КНИГА" (директор Іван Степурін), за підтримки депутата Київської обласної ради Галини Єрко.
В основу фотопрезентації було покладено власні світлини, зроблені Світланою Петровською в трьох музеях Григорія Савича Сковороди: в Чорнухах (рідному селі філософа), в Переяславському музеї-колегіумі, де він викладав поетику, а також в Національному музеї Г.С. Сковороди, експозиція якого, нажаль, практично втрачена під час російського обстрілу, а також в музеї Переяславського університету Григорія Сковороди.
Значна частина цих світлин увійшла до книги "Григорій Сковорода. Премудрість простоти", сигнальний екземпляр якої був презентований під час заходу.
За відгуками присутніх, лекція історика і культуролога, заслуженого працівника культури України, Світлани Петровської була не лише цікавою і змістовною, але в ній в надзвичайно простій і доступній формі були викладені досить складні речі, зокрема - основи філософської системи Григорія Варсави (тобто "сина Сави"), як інколи називав себе славетний філософ.
Очікуємо, що в найближчому майбутньому вийде друком не лише сигнальний варіант книги «Григорій Сковорода. Премудрість простоти" (один з яких був по завершенні заходу подарований бібліотеці), і незабаром читачі зможуть ознайомитись з новим друкованим виданням, підготовленим до 300-річчя від дня народження славного сина українського народу.
Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 69 | Додав: vuppi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: