Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 14:15
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2023 » Березень » 20 » Презентація збірки "Сковорода і Ми"
17:31
Презентація збірки "Сковорода і Ми"
29 грудня 2022 року в Національній бібліотеці імені Ярослава Мудрого відбулася передноворічна презентація видання, на яке очікували не лише 40 його співавторів, але й вся Україна. Збірка, що недаремно має назву «Сковорода і Ми», є дійсно новаторською, оскільки вона дозволяє побачити славетного українця іншими очима, відчути його нашим сучасником, можливо, навіть переосмислити своє ставлення до нього. Недаремно одним з побажань, висловлених під час презентації, було зробити це видання щорічним, аби максимально наблизити Григорія Сковороду до вимог і викликів сьогодення.
Відчуваючи «божественний кураж» і слухаючи власне серце, учасники презентації і, водночас, співавтори книги, зуміли об’єднати свої почуття в дивовижну симфонію, кожен голос в якій був бажаним і доречним. І це дійсно чудово – мати право на власний голос і власну думку! Ось такі враження та почуття залишила по собі ця передсвяткова презентація, учасниками якої (в якості співавторів названого видання) були і ми зі Світланою Петровською.
Збірку «Сковорода і Ми» (упорядник Олесь Доній), яка завершує ювілейний «сковородинівський рік», було видано за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики (представник якого, Тарас Шевченко, був присутній на заході) видавництвом «САМІТ-КНИГА» (директор Іван Степурін). Серед авторів, дописи та есеї увійшли до книги, МИКОЛА ТОМЕНКО (засновник фонду «Рідна країна»); ОЛЕСЬ ДОНІЙ (ідеолог); ПАВЛО ГАЙ-НИЖНИК (історик); АННА ЗАКЛЕЦЬКА (співачка, психолог, фольклористка); ДЗВЕНИМІРА ЗЬОМА (психолог); ТАРАС КОНОНЕНКО (Доктор філософських наук, доцент, завідувач кафедри історії філософії КНУ імені Тараса Шевченка), ОЛЕКСІЙ ТОЛКАЧОВ (громадський діяч, візіонер, публіцист) АРТЕМ ФРАНКОВ (журналіст, головний редактор журналу «Футбол») і ще багато інших. Вибачте, кого не згадав! Саме ця поліфонія думок і бачень зумовила те, що збірка вийшла надзвичайно цікавою. Тож раджу її для прочитання всім, хто бажає вийти за рамки шкільної програми й оновити своє ставлення до Григорія Савича Сковороди.
День презентації видання «Сковорода і Ми» став особисто для мене подвійною радістю, адже на заході ми отримали оновлену версію нашої спільної зі Світланою Петровською книги «Григорія Сковорода. Премудрість простоти», яку ми мали честь презентувати в Національній бібліотеці імені Ярослава Мудрого 02 грудня 2022 року. Дякуємо видавництву «САМІТ-КНИГА» та особисто його директору Івану Степуріну за чудовий передноворічний подарунок!
Переглядів: 42 | Додав: vuppi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: