Вітаю Вас Гість!
Субота, 27.04.2024, 05:34
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2023 » Березень » 20
Друзі, з 15-го по 25 березня в Німеччині відбувається відбіркове голосування за виконавців від України, авторів музики або слів і виконавців власної пісні авторської пісні, поданих на міжнародний конкурс «International Low-Vision Song Contest» (своєрідний аналог Євробачення для людей з порушеннями зору). В Німеччині, тому що керівник єдиної громадської організації людей з інвалідністю, ХЦРМІ «Право вибору», яка взяла на себе відповідальність організувати конкурсний відбір виконавців авторської пісні серед українських співаків з порушеннями зору, знаходиться в Німеччині. А німецькі партнери допомагають в його реалізації.
Я представляю на цей конкурс свою пісню «Шлях до Голгофи» (інша назва – «Синку, що сниться тобі») у власному виконанні, де я є автором і слів і музики, у супроводі відеокліпу. Як на мою думку, знаковим є те, що ця пісня була написана та вперше виконана в Німеччині, буквально в перші дні війни (2-4 березня 2022 року), коли ми ще не знали про Бучу, Ірпінь, Маріупол ... Читати далі »
Переглядів: 80 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

ьогодні ми звернемо увагу на видання, яке можна не тільки прочитати, а й відчути на дотик кожну літеру цієї книги. Звісно, мова піде про «Зіркові казки» – спеціальне видання шрифтом Брайля, яке вийшло друком у 2020 році.
Упорядником цієї книги стало ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" (Київ), підготовку та адаптацію збірника рельєфно-крапковим шрифтом Брайля та адаптацію малюнків здійснило підприємство об’єднання громадян «СоцІнтел» (Харків) спільно з Право выбора - Реабилитационный центр (Харків).
До збірника на 64 сторінках увійшли казки двох авторів Тетяна Череп-Пероганич з пригодницькою, майже правдивою історією «Як Андрійко з козаком Мамаєм Україною мандрував» та Інни Ковальчук з сучасною казкою про маленьку дівчинку та її батька військового – «Оберіг».
Ілюстраторами книги стали Ксенія Мальована та Наталія Кулик. Книга була надрукована з використанням стандартів універсального дизайну, що дозволяє поєднувати в одній книзі друк шрифтом Брай ... Читати далі »
Переглядів: 109 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

09 березня в режимі зум-конференції відбулося установче засідання робочої групи по внесенню правок до проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав осіб з інвалідністю на працю», більш відомого як законопроєкт №5344-д, який був відправлений депутатами Верховної Ради України на повторне перше читання. І, хоча кілька депутатів вже підготували низку правок на 24 сторінки друкованого тексту, засідання вийшло дійсно установчим. Варто зауважити, що громадські організації людей з інвалідністю, як змогли взяти в ньому участь, не сказали жодного доброго слова не лише про сам законопроект, але й про взагалі щодо необхідності його прийняття. Принагідно хотів б відзначити, що народний депутат Сергій Дмитрович Гривко вів це засідання дуже толерантно.
Я також мав можливість в рамках п’ятихвилинного виступу висловити бачення піднятих проблем, як очолюваної мною організації, так і власне. Тож хочу ще раз донести до громадянського суспільства тези мог ... Читати далі »
Переглядів: 70 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

Сьогодні, 04 березня 2023 року, Київський міський Благодійний фонд «інтеграція» (керівник Володимир Петровський) спільно з Гуманітарним штабом Громадської ради при Дарницькій районній в місті Києві державній адміністрації та ГО "Центр сприяння і розвитку громадських рад в Україні" - Олександр Лисенко, завдяки підтримки Благодійної організації «Благодійний фонд «З руки в руку» (керівник Іван Павлишин), надав гуманітарну допомогу у вигляді набору лікарських засобів, що включав ліки від нежиті та кашлю, ліки від тиску та від серця, від болю в суглобах та серці, заспокійливі тощо особам з інвалідністю, чорнобильцям, пенсіонерам і членам багатодітних родин, які мешкають в Дарницькому районі міста Києва.
Сподіваємося, що люди, які отримали ці набори, будуть здоровими, однак в разі, якщо здоров’я їх все-таки підведе, вони вже матимуть базовий запас ліків. А це надзвичайно важливо, особливо зважаючи на інфляцію, знецінення пенсій та неможливість з цієї причини придбати найнеобхідніше. < ... Читати далі »
Переглядів: 71 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

23 лютого 2023 року скандальний проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав осіб з інвалідністю на працю (№5344-д) було поставлено на голосування в сесійній залі Верховної Ради та, як і сподівалися зацікавлені категорії населення, тобто люди з інвалідністю, не прийнято за основу. «За» проголосували 205 народних депутатів («Слуга народу» - 167, «Європйська солідарність» -0, «Платформа за життя та мир» - 2, «Батьківщина» - 0, позафракційні – 5, «Голос» - 13», «Відновлення України» -6, «За майбутнє» - 4, «Довіра» - , «Проти» - 0, утримались 34 народних депутати, взагалі не голосували 103. З приводу голосування хотілося б зауважити, що величезну кількість запитань викликає практично одностайна підтримка фракцією «Голос» депутатської більшості, яка й ініціювали цей законопроєкт. І, як бачимо, жодного голоса не пролунало проти більш ніж неоднозначного проєкту закону.
Однак голосів депутатського корпусу цілком вистачило для того, щоб відправити згад ... Читати далі »
Переглядів: 72 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

20 лютого 2023 року Київський міський благодійний фонд «Інтеграція» провів творчу зустріч, заплановану ще рік тому під назвою «Віддали життя герої за нашу свободу». Творча зустріч, приурочена до Дня пам’яті Героїв Небесної сотні, розпочалася з пісні «Переведіть мене через Майдан» (слова Віталія Коротича, музика Сергія Нікітина) у виконанні Володимира Петровського.
Відповідно до указу Президента України від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» цей день щорічно відзначається 20 лютого і відзначатиметься доти, доки існуватиме наша держава.
Всі ми добре пам’ятаємо події 9-ти річної давнини і розуміємо, що зима 2014 року змінила перебіг історії нашої України. Революція Гідності довела всьому світу: українці не лише обрали шлях до Європи, а й готові за нього боротися. Учасники трагічних подій на Майдані були першими, хто свідомо віддав найдорожче – своє життя, аби наша держава нарешті раз і назавжди ... Читати далі »
Переглядів: 59 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

Десять днів тому мені випало щастя побувати в Музеї, якого офіційно ще не існує. Втім, будинок, збудований спеціально для цього Музею, як і чотири зали, в яких серце завмирає, а очі розбігаються від неймовірної краси, є цілком матеріальними. Не буду довго тримати інтригу: мова йде про фантастичний Музей порцеляни Олександра Швеця, в якому виставляється приблизно одна шоста частина колекції власника.
В основі колекції порцеляни, яку Олександр Швець почав збирати понад 30 років тому, лежать порцелянові композиції, створені іспанською мануфактурою Lladro, яка розташована поблизу іспанського міста Валенсія, чи не наймолодшою з нині існуючих (заснована в 1953 році) порцелянових мануфактур.
І перш, ніж розповісти власне про музей, мені хочеться, аби ті, хто побачить цю красу, розуміли, ЯК САМЕ вона створювалася. Уявіть собі, що деякі з робіт створювалися протягом тисяч годин копіткої праці. Для великих частин порцелянових творів спочатку виготовляють форми з гіпсу. Потім їх зак ... Читати далі »
Переглядів: 101 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

15 лютого 2023 року відбулося засідання Громадської ради при Київській міській державній адміністрації, на якому були розглянуті численні питання, що накопичилися з минулого засідання (загалом 11 питань, не рахуючи «Різного») Мої колеги в своїх публікаціях достатньо повно висвітлили окремі питання, які розглядалися, тож не буду повторюватися, тим більше, що бажаючі можуть ознайомитися з ними в офіційних документах і протоколі засідання.
Безумовно, неможливо висвітлити все в одній публікації, тому добре, що кожен з моїх колег в своїх публікаціях висвітлює питання власної компетенції. Саме через це я зупинюся лише на тій частині порядку денного засідання, що безпосередньо стосується очолюваного мною Комітету з питань охорони здоров’я та соціальної політики, внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій.
Першим з питань, які розглядалися з подачі Комітету, було питання «Щодо Проекту закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав осіб з інва ... Читати далі »
Переглядів: 66 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

Вчора, 14 лютого 2023 року, напередодні Стрітення Господнього та в День Св. Валентина, традиційно наповнений любов’ю, ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» та КМБФ «Інтеграція» - керівник Володимир Петровський, спільно з Гуманітарним штабом Громадської ради при Дарницькій районній в місті Києві державній адміністрації та ГО "Центр сприяння і розвитку громадських рад в Україні" - Олександр Лисенко, надали гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів людям з інвалідністю різних нозологій та малозабезпеченим пенсіонерам, що мешкають в Дарницькому районі міста Києва.
Висловлюємо щиру подяку пані Лесі Петрівській, Уповноваженій Київської міської ради з прав осіб з інвалідністю, пані Любові Матвійчук, начальниці відділу забезпечення діяльності Уповноваженого Київради з прав осіб з інвалідністю та Благодійному фонду «Східна зірка», а також Голові Громадської ради при Дарницькій районній в місті Києві державній адміністрації, завдяки яким люди, що належать до на ... Читати далі »
Переглядів: 57 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

Свою крайню пісню, написану 12 лютого цього року я викладаю саме сьогодні, в День закоханих. Тисячі закоханих молодих хлопців, цвіт української нації, сьогодні, мабуть, хотіли б сказати найтепліші слова своїм коханим. Але не скажуть. Бо за рік повномасштабної війни вони перейшли під хоругви Небесних сотень. І винний в цьому не лише диктатор-людожер сусідньої імперії а й ті, хто за рік повномасштабної російської агресії в Україні та і не спромігся надати необхідну зброю в необхідній кількості: танки, гармати, літаки, снаряди. За це зволікання (хочеться вірити, що не небажання) український народ сплатив і продовжує сплачувати страшну ціну життями своїх синів і доньок. І якщо хтось не відчуває крові на своїх руках, то це зовсім не означає, що її там немає. А наші хлопці й дівчата найдужче любили своїх батьків, коханих… І свою Батьківщину. Саме за них вони, не вагаючись, пішли на війну з агресором та платять найдорожчим – власним життям. Отже, в День закоханих пісня, навіяна думками про ти ... Читати далі »
Переглядів: 66 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

Заповнюючи анкету для участі в партнерському, вітчизняному чи міжнародному заході, заявку на грантовий конкурс, потенційну власну участь в програмі, проекті, маєш відповісти на одне з обов’язкових питань: ваші досягнення, результати трудової, творчої, громадської діяльності за останній час (рік, півроку). І, напевне, ця відповідь важлива не лише для тих, кому ви відповідаєте на питання, а в першу чергу, для себе особисто, для організації, до якої маєш відношення, для спільноти, у складі якої кожен з нас бере участь в тих чи інших суспільних процесах.
Готуючись до першого в цьому році засідання Комітету з питань охорони здоров’я та соціального захисту, внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій Громадської ради при КМДА, до звіту про роботу Комітету за 2022 рік і підготовки планів на 2023 рік, я зрозумів, що цілу низку важливих і потрібних для держави і суспільства заходів і Комітет Громадської ради при КМДА, очолюваний мною, і громадська організація, яку я очолюю, і мо ... Читати далі »
Переглядів: 47 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

Інформую, що 08 лютого 2023 року з 12:30 до 14:30 відбудеться
засідання Комітету з питань охорони здоров'я та соціального захисту, внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій Громадської ради при КМДА (спільно з Комісією з питань соціальної та трудової політики, охорони здоров’я та медичного забезпечення, доступності та захисту прав маломобільних груп населення, людей з інвалідністю Громадської ради при Печерській РДА)
Порядок денний
1. Інформація Директора Департаменту соціальної політики КМДА Руслана Валентиновича Світлого і запитання до нього.
2. Підсумки роботи Комітету за 2022 рік.
3. План роботи на 2023 рік
4. Постійні робочі групи Департаменту охорони здоров’я КМДА з питань профільного супроводу закупівель та розподілу лікарських засобів, лікувального харчування, медичних виробів, гуманітарної допомоги. (запрошений – Вячеслав Петрович Ботез, представник до Постійної робочої групи Департаменту охорони здоров‘я КМДА з питань профі ... Читати далі »
Переглядів: 43 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

Сьогодні, в цей надскладний і надтривожний час, коли кожен українець починає і завершує свій день стрічкою новин, мимоволі згадуєш зразки надзвичайного героїзму й самопожертви колишніх поколінь. Їм також випали на долю нелегкі часи та неймовірні потрясіння. Червоний терор, голод, військові дії, зміна влади – все це тодішні реалії. І найголовніше, що більшість з них, незважаючи ні на що, зуміла піднятися НАД страхом за власну долю і залишити нам, своїм нащадкам, приклад того, як саме потрібно діяти, а, якщо доведеться, то й помирати.
Першими в цьому мартиролозі для нас, киян, як, втім, і для всіх українців, стоять Герої Крут. Адже вони були звичайними хлопцями, сповненими надій на майбутнє, які гуляли вулицями нашого міста, сміялися, дружили, закохувалися і дарували коханим квіти. Вони встигли в своєму житті небагато, але, не вагаючись, відділи його за Незалежність нашої України. Давайте пригадаємо, яким був перебіг подій напередодні битви під Крутами і що саме передувало кроку у ... Читати далі »
Переглядів: 45 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

Вчора я оприлюднив свою публікацію в тижневику "Дзеркало тижня" та посилання на неї (див. допис від 16.01.22). Це була версія, адаптована до вимог ЗМІ. Нижче викладаю певну версію цієї статті, яку я не оприлюднював до публікації в тижневику. Вона трохи завелика, але прошу дочитати її до кінця. Законопроєкт, який, безумовно, має бути відкликаний або відхилений депутатами раз і назавжди, є не просто випадковою недолугістю непрофесіоналів, а злочинною системною політикою, що здійснюється окремими державними очільниками чи їх замовниками. І це значно глибше, ніж просто питання людей з інвалідністю.
"Позбавлення прав людей з інвалідністю: свідома державна політика чи злочинна некомпетентність?
Як ви думаєте, друзі, автори і замовники чергової спроби пошити в дурні українське суспільство і зокрема - людей з інвалідністю (я зараз маю на увазі спробу проштовхнути в Верховній Раді законопроєкт № 5344-д), дійсно вірять, що цього разу вони ідеально замаскувалися? Чи від власної безк ... Читати далі »
Переглядів: 43 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

Позбавлення прав людей з інвалідністю
Свідома державна політика чи злочинна некомпетентність?
Де нам знайти людину з інвалідністю в штат? Це запитання від кадровиків та бухгалтерів у різний час звучить на кожному з підприємств. На жаль, проблема не має нічого спільного ані з працевлаштуванням, ані з трудовою реабілітацією. Здебільшого мова йде про тотальне «працевлаштування» трудових книжок людей з інвалідністю.
Не вирішує проблеми працевлаштування людей з інвалідністю і «Проєкт закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав осіб з інвалідністю на працю» №5344-д. Однак максимально вдосконалює механізм працевлаштування не живої людини, а її трудової книжки, оскільки дозволяє одній людині з інвалідністю теоретично «працювати» значно більше, ніж на одному «основному» робочому місці.
Тобто мета законопроєкту благородна, а суть – шкідлива. Під маркою вирішення проблем працевлаштування людей з інвалідністю здійснюється спроба знищення ни ... Читати далі »
Переглядів: 39 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

01 листопада 2023 року виповниться 5 років з того дня, коли було прийнято Резолюцію ООН щодо щорічного відзначення 4 січня Всесвітнього дня азбуки Брайля, аби привернути увагу до прав і потреб незрячих та слабозорих людей. Дата була обрана не випадково, адже саме цього дня в 1809 році народився француз Луї Брайль (взагалі-то, його ім’я вимовляється як «Брай»), автор одноіменного шрифту
Думаю, всім, без виключення, буде цікаво дізнатися, що винахідник цього шрифту розробив його в п’ятнадцятирічному віці, взявши за взірець систему нічного письма. Але, напевне, варто розповісти цю історію по порядку.
Отже, обставини склалися так, що Луї Брайль втратив зір в трирічному році через травму одного ока та інфекцію, що виникла внаслідок поранення та перекинулася на друге око. Однак, будучи дуже здібною дитиною та навчаючись в звичайній парафіяльній школі, він протягом кількох років був найкращим учнем в класі. І все ж методи навчання, розраховані на зрячих дітей, не завжди відповід ... Читати далі »
Переглядів: 67 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

Новорічне поздоровлення
Як багато за кількістю та за неординарністю побажань українці в цьому році висловлять таких, яких вони жодного разу не висловлювали. Головне, звичайно, перемоги України в 2023 році над рашистським агресором. Мільйони громадян світу, і не лише українці (такого ще ніколи не знав світ) в новорічну ніч побажають навіть не смерті, а скону російському диктатору-людожеру …уйлу. Звичайно, краху раз і назавжди російської імперії. Волі для поневолених народів російської імперії. Одужання від важкої недуги московитського народу. Прозріння Європейського союзу і НАТО. Переформатування ООН. І, безумовно, повномасштабного відродження України!
А вже потім – щорічні стандартні побажання: про здоров’я, про щастя. А якщо випадково окремі прихильники миру на умовах агресора, оплачені чи на засадах волонтерства, черговий раз заспівали пісню про «тонку і вразливу душу російського народу», так вона і сьогодні, як і десять разів до цього, з замилуванням вітала Україну з п ... Читати далі »
Переглядів: 40 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

29 грудня 2022 року в Національній бібліотеці імені Ярослава Мудрого відбулася передноворічна презентація видання, на яке очікували не лише 40 його співавторів, але й вся Україна. Збірка, що недаремно має назву «Сковорода і Ми», є дійсно новаторською, оскільки вона дозволяє побачити славетного українця іншими очима, відчути його нашим сучасником, можливо, навіть переосмислити своє ставлення до нього. Недаремно одним з побажань, висловлених під час презентації, було зробити це видання щорічним, аби максимально наблизити Григорія Сковороду до вимог і викликів сьогодення.
Відчуваючи «божественний кураж» і слухаючи власне серце, учасники презентації і, водночас, співавтори книги, зуміли об’єднати свої почуття в дивовижну симфонію, кожен голос в якій був бажаним і доречним. І це дійсно чудово – мати право на власний голос і власну думку! Ось такі враження та почуття залишила по собі ця передсвяткова презентація, учасниками якої (в якості співавторів названого видання) були і ми зі Св ... Читати далі »
Переглядів: 42 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)