Вітаю Вас Гість!
Середа, 24.04.2024, 14:03
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2023 » Березень » 20 » Відгук про нашу роботу
19:58
Відгук про нашу роботу
ьогодні ми звернемо увагу на видання, яке можна не тільки прочитати, а й відчути на дотик кожну літеру цієї книги. Звісно, мова піде про «Зіркові казки» – спеціальне видання шрифтом Брайля, яке вийшло друком у 2020 році.
Упорядником цієї книги стало ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" (Київ), підготовку та адаптацію збірника рельєфно-крапковим шрифтом Брайля та адаптацію малюнків здійснило підприємство об’єднання громадян «СоцІнтел» (Харків) спільно з Право выбора - Реабилитационный центр (Харків).
До збірника на 64 сторінках увійшли казки двох авторів Тетяна Череп-Пероганич з пригодницькою, майже правдивою історією «Як Андрійко з козаком Мамаєм Україною мандрував» та Інни Ковальчук з сучасною казкою про маленьку дівчинку та її батька військового – «Оберіг».
Ілюстраторами книги стали Ксенія Мальована та Наталія Кулик. Книга була надрукована з використанням стандартів універсального дизайну, що дозволяє поєднувати в одній книзі друк шрифтом Брайля з дублюванням плоско-друкованим збільшеним шрифтом, що набагато розширює читацьку аудиторію видання.
☝️ До речі, книга має двохтомне продовження, що вийшло у 2021 році під назвою «Зіркові казки на дитячих долоньках», до якого вже увійшли твори 6 авторів. Деяких авторів до книги свого часу рекомендував дитячий письменник, поет і лауреат численних літературних премій Вакуленко Володимир.
Книга доступна у 11 звичайних публічних бібліотеках столиці
http://surl.li/fixpp, у спеціалізованих навчальних закладах України та в Центральна спеціалізована бібліотека для сліпих ім. М. Островського.
Переглядів: 109 | Додав: vuppi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: