Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 11:33
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2023 » Березень » 20 » Володимир Петровський. В Україні позбавляють прав людей з інвалідністю
17:38
Володимир Петровський. В Україні позбавляють прав людей з інвалідністю
Позбавлення прав людей з інвалідністю
Свідома державна політика чи злочинна некомпетентність?
Де нам знайти людину з інвалідністю в штат? Це запитання від кадровиків та бухгалтерів у різний час звучить на кожному з підприємств. На жаль, проблема не має нічого спільного ані з працевлаштуванням, ані з трудовою реабілітацією. Здебільшого мова йде про тотальне «працевлаштування» трудових книжок людей з інвалідністю.
Не вирішує проблеми працевлаштування людей з інвалідністю і «Проєкт закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав осіб з інвалідністю на працю» №5344-д. Однак максимально вдосконалює механізм працевлаштування не живої людини, а її трудової книжки, оскільки дозволяє одній людині з інвалідністю теоретично «працювати» значно більше, ніж на одному «основному» робочому місці.
Тобто мета законопроєкту благородна, а суть – шкідлива. Під маркою вирішення проблем працевлаштування людей з інвалідністю здійснюється спроба знищення низки законів в частинах, що стосуються цієї категорії суспільства.
Основний удар законопроєкту 5344-д націлений на закон «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні». Який, звісно, потребує внесення змін, але ж не знищення, оскільки на сьогодні є стратегічним документом й іншого поки не створено.
Чому ж борці за права людей з інвалідністю, які, судячи з законопроєкту, навіть не уявляють собі той комплекс проблем, з якими щоденно зіштовхується ця категорія населення, не створюють необхідну законодавчу базу для громадян, інтереси яких намагаються «захищати»? Наприклад - пакет державних соціальних гарантій, який має стати засадничим документом і який, до речі, вже підготовлений Офісом всеукраїнського громадського омбудсмена, Всеукраїнською громадською організацією «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» у співпраці з іншими об’єднаннями громадян з інвалідністю та, відповідно до чинного законодавства, потребує доопрацювання депутатами й профільними органами державної влади та прийняття Верховною Радою. Це стосується і соціального кодексу, який, аби перетворитися на недекларативний, якісний і змістовний документ, потребує досить значних зусиль.
Повністю статтю Володимира Петровського можна прочитати в Інформаційно-аналітичному тижневику "Дзеркало тижня" за цим посиланням: https://zn.ua/ukr/internal/v-ukrajini-pozbavljajut-prav-ljudej-z-invalidnistju.html?fbclid=IwAR3dacDPv7IV08vKP0mwg7uZpxVfGtahUo1Lpyo6DsWoxe2hQK0d3oQjLsQ
Переглядів: 37 | Додав: vuppi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: