Вітаю Вас Гість!
Четвер, 18.04.2024, 14:25
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Липень » 9 » Презентація "Зіркових казок" в Центральній спеціалізованій бібліотеці для сліпих імені Миколи Островського08.07.2021
12:55
Презентація "Зіркових казок" в Центральній спеціалізованій бібліотеці для сліпих імені Миколи Островського08.07.2021
8 липня 2021 року в Центральній спеціалізованій бібліотеці для сліпих імені М. Островського відбулася презентація книжок, виданих за ініціативи ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів»:
1. "Зіркові казки» (упорядник ГО «Київський міський парламент працездатних осіб з інвалідністю», видано за підтримки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації);
2. «Зіркові казки на дитячих долоньках», в 2-х томах (упорядник ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів»),
видавцем котрих було ТОВ «Видавництво «Саміт-книга». Підготовку й адаптацію збірок рельєфно-крапковим шрифтом Брайля, а також їх друк було здійснено ПОГ «Соцінтел» Громадської організації «Право вибору» (м. Харків, керівник – Валентина Бутенко).
Збірки видано з дотриманням принципів універсального дизайну.
Захід з презентації книжок і лекції, проведеної в рамках презентації, організований Печерською місцевою (районною в місті Києві) організацією ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів».
В книжках зібрані чудові казки українських авторів:
1. Тетяни Череп-Пероганич «Як Андрійко з козаком Мамаєм Україною мандрували»;
2. Інни Ковальчук «Оберіг»;
3. Геннадія Горового «Мамине серце»;
4. Галини Буділової «Мамин дощ» та «Велике серце маленьких мурах»;
5. Оксани Давидової «Школа для дідусів».
Дякуємо всім, хто долучився до видання цих чудових книжок!
Презентацію видань, разом з головою ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» та ГО «Київський міський парламент працездатних осіб з інвалідністю» провели автори казок, Тетяна Череп-Пероганич та Геннадій Горовий. Участь в заході взяли директор Київського міського центру соціальної, професійної та трудової реабілітації інвалідів, Оксана Василівна Вербовська, співробітники Центру, а також представники Комітету з питань соціальної політики Громадської ради при Київській міській державній адміністрації і Громадської ради при Печерській в місті Києві районній державній адміністрації.
Після презентації збірки «Зіркові казки» та «Зіркові казки на дитячих долоньках», разом з несподіваним сюрпризом від Тетяни Череп-Пероганич – книжкою «Насипала зима сніжинок на долоньки» було передано директору Центральної спеціалізованої бібліотеки для сліпих імені Миколи Островського, Марині Потеляхіній.
В рамках презентації було проведено лекцію-демонстрація «Театральна лялька: виникнення, історія, сучасність», більш докладну інформацію про яку буде надано згодом.
Висловлюємо щиру подяку Центральній спеціалізованій бібліотеці для сліпих імені Миколи Островського та особисто її директору, пані Марині Потеляхіній, за можливість провести презентацію збірок казок, виданих за принципами універсального дизайну.
Переглядів: 113 | Додав: vuppi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: