Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 18:26
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Липень » 09
27 червня 2021 року члени ГО «Київський міський парламент працездатних осіб з інвалідністю» стали учасниками екскурсії «Величне місце Ярослава», проведеної в рамках проекту Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). Вони, символічно «пройшовши» крізь Золоті ворота, побували в межах Києва, побудованого за часів Ярослава Мудрого та дізналися про те, за яких обставин були споруджені нові укріплення навколо нашого міста, як називалися ворота, які вели до нього і де ці ворота знаходилися, познайомилися з котом Пантюшею та Їжачком в тумані, побачили Браму Заборовського й найдавніший давньоруський храм, що зберігся до наших днів – Софію Київську. Після надзвичайно цікавої та захоплюючої історії про те, як українські вчені довели, що Софійський собор було закладено ще Володимиром Великим, екскурсанти побачили Збруцького ідола та фонтан Водолій, побували у відновленому Михайлівському Золотоверхому соборі і, нарешті, по ... Читати далі »
Переглядів: 115 | Додав: vuppi | Дата: 09.07.2021 | Коментарі (0)

29 червня 2021 року відбулася пішохідна екскурсія «Це ми, Господи! Трагедія Бабиного Яру», приурочена до 80-річчя з дня початку війни. Екскурсію провела ГО «Київський міський парламент працездатних осіб з інвалідністю» за фінансової підтримки Департаменту соціальної політики Київської міської державної адміністрації.
Не будемо зупинятися на всіх об’єктах, які побачили учасники заходу. Єдине відчуття, яке наповнює душу після нього – це «ніколи більше!». Ніколи більше не можна допустити, аби людей вбивали лише за національною, расовою чи будь-якою іншою ознакою!
Саме про це нагадує нам символічна синагога «Місце для роздумів», нещодавно зведена та відкрита на території меморіального комплексу.
Це 11-метрова дерев'яна споруда у формі книжки, яку можна відкрити чи закрити за допомогою спеціальних механізмів. Синагога розписана візерунками і текстами молитов, які повторюють традиційний розпис старовинних синагог у Західній Україні, знищених під час Другої світової війни ... Читати далі »
Переглядів: 127 | Додав: vuppi | Дата: 09.07.2021 | Коментарі (0)

8 липня 2021 року в Центральній спеціалізованій бібліотеці для сліпих імені М. Островського відбулася презентація книжок, виданих за ініціативи ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів»:
1. "Зіркові казки» (упорядник ГО «Київський міський парламент працездатних осіб з інвалідністю», видано за підтримки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації);
2. «Зіркові казки на дитячих долоньках», в 2-х томах (упорядник ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів»),
видавцем котрих було ТОВ «Видавництво «Саміт-книга». Підготовку й адаптацію збірок рельєфно-крапковим шрифтом Брайля, а також їх друк було здійснено ПОГ «Соцінтел» Громадської організації «Право вибору» (м. Харків, керівник – Валентина Бутенко).
Збірки видано з дотриманням принципів універсального дизайну.
Захід з презентації книжок і лекції, проведеної в рамках презентації, організований Печерською місцевою (районною в місті Києві) ... Читати далі »
Переглядів: 114 | Додав: vuppi | Дата: 09.07.2021 | Коментарі (0)