Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 15:02
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Грудень » 15 » Резолюція Форуму о3 грудня 2021 року
11:14
Резолюція Форуму о3 грудня 2021 року
03 грудня 2021 року в приміщенні Укрінформу відбувся Форум «Безбар’єрний простір як невід’ємна складова цивілізованої держави: змістовне наповнення Національної стратегії безбар’єрності України», співорганізаторами якого були Громадська рада при Київській міській державній адміністрації та її Комітет з питань охорони здоров’я, соціального захисту, внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій, а також Громадська організація «Київський міський парламент працездатних осіб з інвалідністю».
Під час Форуму розглядалися такі питання:
Соціальна політика в контексті доступності (вулична доступність, доступнісь об’єктів та інфраструктури)
2. Реабілітаційна доступність до медичної сфери
3. Інформаційне забезпечення: освіта та працевлаштування
4. Рівність та правовий захист.
На Форумі були присутні представники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людей з інвалідністю, профільних структурних одиниць КМДА, зокрема – Департаменту суспільних комунікацій (Д. Рубан), Управління туризму та промоцій (М. Радова), Департаменту соціальної політики Київської міської адміністрації та структурних одиниць районних державних адміністрацій (наприклад, Дніпровський район був представлений всіма структурними одиницями РДА, дотичними до питань, що обговорювалися на Форумі), представники Громадської ради при КМДА та профільних комітетів районних громадських рад, а також керівники об’єднань громадян з інвалідністю та ветеранів-учасників АТО-ООС.
Представники громадянського суспільства мали можливість довести до відома органів влади міста і районів свої думки про стан безбар’єрності, якої поки що в місті Києві практично не існує та висловити свої побажання та пропозиції щодо того, що і як потрібно зробити. Зважаючи на необхідність спільних дій для вирішення суспільно значущих питань, вони, запропонували свою допомогу для того, аби назване питання в районах міста Києва, а також в місті Києві в цілому нарешті зрушилося з мертвої точки.
Найважливіші питання, які турбують громадянське суспільство, знайшли своє відображення в резолюції Форуму, в якій організатори Форуму звернулися до мера міста Києва, Президента України та Верховної Ради України з вимогою почути їх та вирішити назрілі питання як безпосередньо стосовно безбар’єрності, так і стосовно захисту прав людей з інвалідністю в цілому.
Вже за підсумками проведення Форуму був визначений перший комунікатор від Дніпровського району по зв’язках громадянського суспільства району з громадською радою при КМДА і комітетом (який створюється) за ініціативою Форуму відповідно до пропозиції 1 резолюції (публікується нижче). Ним став Олег Венедиктович Овсянніков.
Це не лише означає, що Форум досяг поставленої мети, але й те, що процеси поточної щоденної роботи, ініційовані ним по вирішенню питань людей з інвалідністю в місті Києві, дійсно розпочалися.
Організатори Форуму, Громадська рада при Київській міській державній адміністрації, і її Комітет з питань охорони здоров’я, соціального захисту, внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій Громадської ради при КМДА, ГО «Київський міський парламент працездатних осіб з інвалідністю» і робочі органи, створені в процесі цієї діяльності, запрошують до спільної роботи органи влади всіх рівнів та громадянське суспільство з метою максимального сприяння вирішенню проблем людей з інвалідністю в місті Києві
РЕЗОЛЮЦІЯ ФОРУМУ
1. Форум виступає з ініціативою і звертається до Громадської ради з пропозицією підтримати створення Громадського комітету моніторингу, оцінки та контролю створення безбар’єрного простору в місті Києві. Створенням означеного комітету опікується ініціативна група з числа членів Комітету з питань розвитку підприємництва, комунальної власності та торгівлі, житлово-комунальної інфраструктури і представників громадянського суспільства. Звертаємося до Громадських ради при Районних в місті Києві державних адміністраціях з пропозицією делегувати представників для виконання функцій комунікаторів між громадськими радами районів та Громадською радою при КМДА. Пропонуємо з 2022 року профінансувати за рахунок коштів міського бюджету діяльність Громадського комітету моніторингу, оцінки та контролю створення безбар’єрного простору в місті Києві.
2. Просимо підтримати ініціативу громадянського суспільства міста Києва і офіційно направити до Верховної Ради України пропозицію щодо відхилення проектів Кабінету Міністрів України (№5651 від 11.06.2021 і 3-х альтернативних законопроектів (№№5651-1, 5651-2, 5651-3) стосовно так званої монетизації пільг для людей з інвалідністю та інших пільгових категорій населення.
3. Просимо надати фінансування за рахунок коштів міського бюджету єдиному в Україні професійному ляльковому то театру, працівниками якого є люди з інвалідністю, переважно незрячі, в рамках театрально-концертної студії інвалідів «Добробут та злагода», а також Театру людей з проблемами слуху, які в результаті пандемії «COVID-19» опинилися на межі зникнення.
4. Просимо сприяти і допомогти вирішити питання щодо повернення пільги на оренду приміщень для громадських організацій людей з інвалідністю в розмірі 1 гривні на рік, а також підтримати звернення ГО «Київський міський парламент працездатних осіб з інвалідністю» щодо надання йому для розташування реабілітаційного центру приміщення за адресою: бульвар Лесі Українки 28, де вперше в Україні і місті Києві зокрема буде здійснюватися реабілітація людей з інвалідністю засобами культури, мистецтва, туризму, просвіти.
5. Просимо сприяти запровадженню (поверненню) в місті Києві послуги служби супроводу людей з інвалідністю
6. Просимо підтримати ініціативу громадянського суспільства щодо зупинення спроб позбавлення міста Києва засадничих принципів самоврядування, що базуються на засадах колишнього Магдебурзького права і, зважаючи на те, що Київ, як столиця України, несе найбільше в Україні економічне, інфраструктурне та організаційне навантаження, офіційно направити до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України пропозицію законодавчо гарантувати сплату податків до державного бюджету з коштів, які надходять до бюджету міста Києва у вигляді податків та зборів, не більше, ніж 10% від загальної суми надходжень
Хотів би ще раз подякувати всім учасникам Форуму за участь та принагідно нагадати, що він започатковує постійно діючий цикл різнопланових тематичних заходів, присвячених створенню безбар'єрного простору.
Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 219 | Додав: vuppi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: