Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 17:25
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Квітень » 18 » УТОС та УТОГ: що ж далі?
21:48
УТОС та УТОГ: що ж далі?
17 квітня 2021 року Вінницька обласна організація оприлюднила відкритий лист до перших осіб нашої держави. Хочу висловити свою думку з приводу проблем, які назріли в УТОС:
Чи потребує коментарів красномовне звернення відчаю? Хіба, щоб показати, що байдужість влади в Україні до людей з інвалідністю, в тому числі - до незрячих, ще остаточно їх не згубила, вони продовжують боротися за власну людську гідність. І будуть це робити, відповідно до прав, гарантованих їм Конституцією України і нормами міжнародного права.
Вакханалія в УТОСі відбувається вже не одне десятиріччя. Порушуючи і засади демократії і Верховенство права, бо відчувають безкарність, будучи однією з ланок загального шабашу інвалідної імперії, яку десятиліття очолює Представник президента з питань людей з інвалідністю в Україні. І це страшніше, ніж радянсько-олігархічний устрій в державі, бо фізично здорові люди можуть і виходять на демонстрації, майдани, революції.
Люди ж з інвалідністю, в силу стану здоров’я, зробити це не можуть і тому ті, кого шляхом вправних маніпуляцій посадили в потрібні крісла, десятиріччями елементарно знущаються над людьми з інвалідністю, які не можуть себе захистити А держава, яка має це зробити (тобто захистити згадану категорію населення), фігурально висловлюючись, вмиває руки. Якби це був окремий випадок, можна було сказати, що це випадково. Але якщо це перетворилося на система, тобто не є випадковістю, тоді треба шукати, кому це вигідно.
Те, що про стан справ в УТОСі, як і взагалі про катастрофічний стан справ у вирішенні різних проблем людей з інвалідністю, не в курсі Міністерство соціальної політики, Кабінет Міністрів, інші дотичні органи виконавчої влади, не можна собі навіть уявити. Чому ж ніхто нічого не робив? Ні, такі робив: продовжував надавати безконтрольну фінансову підтримку, попри численні фінансові порушення, нагороджував за тотальний розвал системи УТОС її керівників, як, зрештою, і керівників та працівників імперії Уповноваженого з самим імператором на чолі, найвищими державними нагородами, не помічав неймовірні статки у вигляді нерухомості та коштів, отриманих з непрацюючих, розвалених підприємства чи від громадської, а не бізнесової, як у всьому світі, діяльності. Безумовно, далі так тривати не може, про що яскраво свідчить це звернення.
Пане Президенте, шановні депутати Верховної ради! Люди з інвалідністю потребують вашого захисту Це стосується як наведення порядку з механізмом Уповноваженого президента з питань людей з інвалідністю і знищення імперії, інвалідної держави в державі, так і, зокрема, безконтрольної олігархічної влади в системі УТОС з васальною залежністю. Держава утримує УТОС за бюджетні кошти: фінансова підтримка, кошти Фонду соціального захисту інвалідів , пільги для підприємств. Отже, вона повинна перевіряти, контролювати і впливати на діяльність громадської організації відповідно до норм чинного законодавства.
У організації яку я очолюю, ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» є низка пропозицій, які здатні ефективно навести лад як в системі УТОС і УТОГ, так і в вирішенні інших проблем людей з інвалідністю. Просто необхідні бажання, системний підхід і розуміння проблеми — 1-е. Ми готові до системної ефективної роботи, потрібно лише бажання з боку органів влади. Що ж стосується ситуації, яка склалася в УТОС, то її потрібно вирішувати негайно, оскільки від неї страждають люди з інвалідністю. Страждають тут і зараз.
Тож потрібно не лише негайно зупинити репресії, але й провести аудит у всіх ланках системи УТОС за участі не тільки органів влади, а й інших громадських організацій, які займаються проблемами незрячих. А потім оприлюднити ті кричущі зловживання, в тому числі - фінансові, які й без того вже частково відомі завдяки перевірці УТОСу компетентними органами державної влади, а також ті, які ще, можливо, не відомі. Більше того, скажемо максимально толерантно: сподіваюся, не виявиться, що саме працівники Міністерства соціальної політики, і не лише міністерства, не тільки закривали очі на сумнівні фінансові й соціальні дії керівництва УТОСу (і не тільки його), а й приймали безпосередню участь (яку саме – потребує окремого вивчення) в функціонуванні механізмів цього процесу та його складових. І після цього притягти винних до відповідальності, відповідно до кодексів, під дію яких підпадають ці порушення.
І, якщо з якихось причин нинішнє керівництво УТОС не хоче дотримуватись норм і засад міжнародного права, в рамках чинного законодавства допомогти реанімувати систему, яка об’єднує незрячих і слабозорих громадян, щоб забезпечити цим людям з інвалідністю реабілітацію, в тому числі – трудову, й соціальний захист в системі УТОС, якщо вони бажають в ній лишатися і бачать в її рамках своє завтра.
Реанімувати цей механізм можна лише наданням УТОСу фінансової підтримки на однакових засадах з іншими ВГОІ і забороною на законодавчому рівні оренду інфраструктури, яка призначена забезпечувати потреби трудової реабілітації незрячих, але натомість перетворилася на механізм неконтрольованого збагачення, без сплати будь-яких податків, керівників ЦП УТОС та керівників підприємств товариства, які знаходяться в привабливих для здачі в оренду місцях місцях (Київ, Харків, Дніпро) та інших об’єктів інфраструктури. Зрозуміло, скориставшись з цією метою довгостроковим «захворюванням очей» та браком совісті у окремих чиновників органів влади.
Механізм подолання згаданої проблеми докладно і неодноразово викладений в пропозиціях ГО ВГО ВППІ, направлених нами до відповідних органів законодавчої й виконавчої влади, які пропонуються до обговорення та подальшої реалізації, а також безпосередньо в тексті цього допису.
Ще один коментар до допису від 18 квітня 2021 року.
Оскільки я детально ознайомлений з механізмами і специфікою фінансової підтримки, в тому числі стосовно системи УТОС, володію інформацією про роль тих, чи інших державних чи громадських, юридичних, чи фізичних осіб в організації і проведенні цього процесу, в тому числі стосовно УТОС, Знайомий як з позитивним, так і негативним досвідом роботи і первиннок, і бібліотек, і інших структурних одиниць УТОС практично по всій Україні, незважаючи на те, хто кого і з яких причин підтримує, чи не підтримує в УТОСі. А тут є також багато різних цікавих нюансів. Вважаю недоцільним в даному коментарі обговорення окремих приватних думок особистісного характеру Не треба дурити самих себе застарілими байками. І про найбільшу мережу структурних одиниць, бо це не відповідає дійсності, і про самовіддану роботу первинок. Ви ж самі викладаєте в мережі результати цієї самовідданого праці. А люди і в Києві і за його межами самі добре знають, де які плюси, а де повний нуль. А довіру можна побудувати лише на правді. Менше з тим, чесна і справедлива фінансова підтримка це, окрім красивих слів, про те, Хто буде визначати її чесність і справедливість. Більшість вважає її чесною справедливою, але завжди хтось виявиться не задоволеним: пиріг один, а бажаючих багато. хтось вважає, що йому не додали. Хто незадоволений, хай доведе, що хтось не так і не туди розділив. Тому боротися треба не за деталі, на кшталт того, хто сьогодні куди сяде, а визначити і Закріпити системні, світоглядні поняття, засади на яких буде в подальшому здійснювати свою діяльність УТОС, і порушення яких тягнуть за собою відповідальність. Тож треба визначитися,за що йде боротьба. Залежно від того, результат буде, або ні. Я зараз не про окремі прізвища. Стосовно фінансової підтримки. Її надають виключно на рівних і конкурсних засадах у всіх цивілізованих країнах. Так, у нас це, поки що, гіпертрофовано і цей процес потребує серйозного доопрацювання. Це окрема тема. На конкурсних засадах і в Києві і в Харкові і у Львові тошо, в тому числі - організації УТОС, отримують кошти і реалізовують проекти. Ніхто їм не відмовляє, навпаки максимально підтримують. Пишіть Реалізовуйте і несіть відповідальність за використанні кошти. Безконтрольно і без подальшої відповідальності бюджетних коштів ніхто в світі не дає. Хто не хоче, чи не може цього робити, хай займається тим, що вміє. А на його місце у сформованій системі УТОС прийдуть ті, хто хоче вчитися, працювати і приносити реальну користь людям, а не лише особисто собі.
Переглядів: 165 | Додав: vuppi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: