Вітаю Вас Гість!
Неділя, 05.05.2024, 13:04
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2023 » Грудень » 26 » Вистава майстерні Лєни Лазович "Олена Теліга. Повернення"
22:46
Вистава майстерні Лєни Лазович "Олена Теліга. Повернення"
Нижче публікуємо коротку рецензію Світлани Петровської, керівника освітьо-культурологічного департаменту ГО ВГО ВППІ, за свіжими враженнями від вистави "ОЛена Теліга. Повернення" (майстерня Лєни Лазович)
"Обставини склалися так, що Олена Теліга спочатку ввійшла в моє життя київським топонімом, потім - героїнею однієї з лекцій циклу "Українська історія на мапі Києва", яку я підготувала і успішно презентувала в році, що минає. Між тим, наше місто було чи не найголовнішим в житті поетеси. Тут, на дніпровських пагорбах, проминули її підліткові та юнацькі роки, хай нелегкі (а які роки після жовтневого заколоту були легкими для нашого міста?), але надзвичайно важливі для формування особистості. Саме до Києва вона мріяла повернутись протягом подальшого життя. І нарешті повернулася, аби не розлучатися з ним ніколи.
В нашому місті встановлені два пам'ятника Олені - в Бабиному яру, на символічному місці її розстрілу, та в Київській Політехніці, що, як на мене, дуже добре передає її сутність. Але хіба здатна бронза передати мінливу чарівність та привабливість юного жіночого обличчя, яке так і не встигло остаточно подорослішати?
Саме така, неймовірно талановита, примхлива, безпосередня й запальна Олена сьогодні повернулась до омріяного Києва у виставі "Олена Теліга. Повернення" (авторка Наталія Василишина, і, безумовно, спільна робота всіх акторів та головного режисера Олени Лазович), поставленій Майстернею Лєни Лазович. Виконавиця ключової ролі, Мальвіна Мошкович, не грає, а ніби заново проживає на сцені життя молодої поетеси, і їй віриш беззаперечно. Віриш, що в своєму короткому житті Олена була саме такою і не можеш стримати сліз у фінальних сценах вистави.
Події, при мінімальній кількості декорацій та реквізиту, розгортаються в шаленому темпі. Кожен з п'яти молодих акторів додає до загального полотна свої власні фарби: Мальвіна Мошкович (Олена Теліга), Володимир Постановський (Михайло Теліга, до останнього вірний своїй дружині), Денис Капустін (він виконує кілька ролей і в кожній просто неймовірний), Андрій Сидоренко (елегантний Дмитро Донцов), і, нарешті, чарівна Аліка Федотова (в неї також кілька жіночих ролей).
І тамуєш подих, і не маєш сил відвести очі від сцени навіть на мить. А потім, по завершенні вистави, шалено, до болю в долонях, аплодуєш акторам, які, хай на швидкоплинну годину, але зуміли повернути Олену Телігу місту, яке вона так палко любила. "
Переглядів: 32 | Додав: vuppi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: