Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 08:42
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Грудень » 8 » Виставка в Верховній Раді України 03-04 грудня 2019 року
17:10
Виставка в Верховній Раді України 03-04 грудня 2019 року
03-04 грудня 2019 року ГО ВГО ВППІ вперше взяла участь в виставці, приуроченої до Міжнародного дня людей з інвалідністю, яка проходила в приміщенні Верховної Ради України. Діяльність нашої організації була представлена в кількох напрямках: роботи майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, діяльність Театрально-концертної студії інвалідів "Добробут та злагода", роботи фотохудожників, літературна творчість, наукова діяльність членів організації.
Окрасою виставки стали ікони, вишиті бісером, автором яких є майстер зі Львівщини Іван Вінців. Без перебільшення можна сказати, що секред робіт, вишитих бісером та представлених на виставці, їм не було рівних. Зазначу лише що найбільша з робіт, «Мадонна і дитя», розміром 34Х56 см налічує 49600 бісеринок і має 45 кольорів
Величезне зацікавлення присутніх викликали надзвичайно елегантні прикраси з бісеру, зроблені незрячими майстринями Тетяною Франц та Оленою Родіоновою зі Львова. Ці прикраси, вибачте за тавтологію, здатні прикрасити собою будь-яку колекцію виробів з бісеру і є дійсно неповторними за кольорами та формами.
Викликали здивування та повагу присутніх роботи з бісеру та пайеток (квіти, дерева тощо), автором яких є незряча киянка Ганна Зеленецька. Неймовірно, але вона розробила пристосування, яке дозволяє за хвилину (!) нанизувати 20 бісеринок.
Літератори були представлені поезією та прозою надзвичайно талановитого автора з Обухова, члена Спілки письменників та Спілки журналістів України, Геннадія Горового. Шкода, що ці книги такі тоненькі, тож не змогли вмістити всіх віршів та прози, створених Геннадієм для дітей. Цей автор дійсно заслуговує на видання збірки своїх творів, з чудовими кольоровими ілюстраціями! І, сподіваємося, участь в виставці дозволить зрушити ситуацію щодо їх публікації з мертвої точки.
Хочеться відзначити також роботи фотохудожників, молодих авторів Ксенії та Василя Донденків, які, попри молодість, вже встигли отримати перемогу в загальнокиївському конкурсі "Місто мрій", а також Михайла Міляна (Донецька область). Більшість з його робіт є нагадуванням про буремні та страшні події зими 2013-2014 років.
Окремий стенд, а також стіл поруч з ним, були присвячені діяльності Театрально-концертної студії інвалідів «Добробут та злагода». За 20 років свого існування актори цього театру, більшість з яких є людьми з інвалідністю, побували більш ніж в 300 містах України, а в більшості з них – і не по одному разу. «Подорож в Королівство Трьох кольорів», «План резидента Гриппа», «Невдячний тигр» та інші вистави давно вже стали візитівкою театру, і складно навіть підрахувати, скільки дітей за ці роки їх подивилося. До речі, для закладів інтернатного типу та дитячих будинків театр проводить свої вистави на благодійних засадах.
Наукова творчість членів організації була представлена методичною розробкою юриста, адвоката Сергія Кириченка (м. Дніпро) «Дії захисника у кримінальному провадженні щодо застосування примусових заходів медичного характеру», а також дослідженням Світлани Палюшок і Степана Підлужного (м. Львів) з історії Львівської бібліотеки Українського товариства сліпих.
Хотілося б відзначити, що виставка викликала значне зацікавлення з боку народних депутатів. Так, нашими гостями були голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, народні депутати Сергій Соболєв, Михайло Волинець та Михайло Цимбалюк (фракція партії «Батьківщина»), Наталія Королевська (фракція партії «Опозиційна платформа – За життя»), Галина Третьякова (фракція партії «Слуга народу»), Мустафа Джемільов (фракція партії «Європейська солідарність») та інші.
На превеликий жаль, не все, що було заплановано, потрапило до експозиції виставки. Однак, як було сказано вище, це наш перший досвід організації подібного заходу, з якого ми зробимо висновки, аби наступний став ще кращим.
Від всього серця дякую співробітнику Інформаційного управління Апарату Верховної Ради України, пані Мирославі Збожній, за безцінну допомогу та поради, надані як щодо організації виставки, так і при її монтуванні!
Дякую всім майстрам, літераторам, акторам, науковцям, хто зголосився взяти участь в нашій виставці і сподіваюся, що в наступному році вона буде ще цікавішою й змістовнішою!
Анонс виставки знаходиться на сайті Верховної Ради України за наступним посиланням: https://www.rada.gov.ua/fsview/185187.html
Переглядів: 231 | Додав: vuppi | Теги: 03-04 грудня 2019 року, виставка, Верховна Рада України, ГО ВГО ВППІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: