Вітаю Вас Гість!
Четвер, 02.05.2024, 03:57
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
28 липня 2022 року, відповідно до Указу Президента України, в Україні вперше відзначається День української державності. В цей же день Україна відзначає День хрещення України-Руси. З цієї нагоди 20 липня 2022 року в читальній залі ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбувся тематичний захід.
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 166 | Додав: vuppi | Дата: 23.07.2022 | Коментарі (0)

Всеукраїнський літературний фестиваль-конкурс
для осіб з інвалідністю
«ПОЕТИЧНИЙ РУШНИК – 2022»

Обухівська міська рада спільно з відділом культури, національностей та релігій Виконавчого комітету Обухівської міської ради Київської області та з КОО ВГО “Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів” повідомляє про початок дванадцятого Всеукраїнського літературного фестивалю-конкурсу для людей з інвалідністю “Поетичний рушник”.
Цьогорічний фестиваль-конкурс в першу чергу є проектом духовного спротиву російській агресії і не передбачає для переможців жодних матеріальних винагород, оскільки фінансування потребують інші життєво необхідні галузі. Тим не менше, кожен, хто відповідає зазначеним у положенні умовам участі, та виявить бажання, зможе стати нашим воїном пера. Зможе висловити поетичним словом своє рішуче “ні” російським окупантам, підтримати римою наших воїнів, продемонструвати інтимною лірикою, що війна не лишила в наших душах саму лише ненависть ... Читати далі »
Переглядів: 147 | Додав: vuppi | Дата: 29.06.2022 | Коментарі (0)

24 грудня 2021 року відбулося засідання Громадської ради при виконавчому органі Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). Докладніше про порядок денний цього заходу можна дізнатися з офіційного сайту КМДА, тому зупинюся лише на деяких деталях.
Участь в цьому засіданні Громадської ради взяв директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк, який привітав членів Громадської ради при КМДА з наступаючими Новим роком та Різдвом Христовим та побажав їм плідної роботи в новому 2022 році.
В рамках Порядку денного учасники засідання розглянули питання щодо внесення змін та доповнень до Регламенту Громадської ради, ратифікації «Меморандуму про партнерство та співпрацю» Громадської ради при КМДА і міжфракційної депутатської групи "Люди", щодо пропозицій до Орієнтовного плану консультацій з громадськістю КМДА, про порядок здійснення Громадською радою громадського моніторингу міських цільових програм, а також інші.
Одне з питань, які розгля ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 317 | Додав: vuppi | Дата: 30.12.2021 | Коментарі (7)

16 грудня 2021 року відбулося засідання Комісії з питань соціальної та трудової політики, охорони здоров’я та медичного забезпечення, доступності та захисту прав маломобільних груп населення, людей з інвалідністю. На нього, згідно з попереднім рішенням її членів, були запрошені представники структурних одиниць Печерської РДА, діяльність яких дотична до сфери впливу Комісії. Загалом на грудень 2021 року було заплановано дві комплексні зустрічі, що мали відбутися 16 та 29 грудня.
Під час зустрічі від 16 грудня 2021 року про функціональні обов’язки, проблеми, з якими стикається у своїй діяльності ввірений їм структурний підрозділ, а також про особливості роботи згаданих підрозділів членам Комісії розповіли Вікторія Іванівна Тромса, Начальниця відділу молоді та спорту Печерської районної в місті Києві державної адміністрації; Людмила Миколаївна Примак, Директор Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Печерського району м. Києва; Кіра Семенівна Н ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 463 | Додав: vuppi | Дата: 26.12.2021 | Коментарі (0)

14 грудня 2021 року відбулося підписання Меморандуму «Про партнерство і співпрацю» між між Громадськими радами при державних адміністраціях м. Києва та міжфракційним об’єднаннями «ЛЮДИ» Верховної ради України.
Учасником цього заходу був Головаг ГО ВГО ВППІ, Володимир Борисович Петровський. Нижче публікуємо пряму мову безпосереднього учасника події.
"Не буду докладно зупинятися на перебігу цієї непересічної події, оскільки її вже досить докладно висвітлювали мої колеги по Громадській раді при КМДА. Однак мені хотілося б зупинитися на конкретному питанні, озвученому мною під час виступу перед депутатами міжфракційної групи «ЛЮДИ» Верховної Ради України і колегами – членами Громадських рад. Це питання є надзвичайно гострим та важливим для людей з інвалідністю і інших незахищених верств населення.
Мова йде про урядові ініціативи, закріплені у законопроєкті № 5651 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пільг з оплати проїзду та деяких інших пільг» ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 202 | Додав: vuppi | Дата: 15.12.2021 | Коментарі (0)

03 грудня 2021 року в приміщенні Укрінформу відбувся Форум «Безбар’єрний простір як невід’ємна складова цивілізованої держави: змістовне наповнення Національної стратегії безбар’єрності України», співорганізаторами якого були Громадська рада при Київській міській державній адміністрації та її Комітет з питань охорони здоров’я, соціального захисту, внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій, а також Громадська організація «Київський міський парламент працездатних осіб з інвалідністю».
Під час Форуму розглядалися такі питання:
Соціальна політика в контексті доступності (вулична доступність, доступнісь об’єктів та інфраструктури)
2. Реабілітаційна доступність до медичної сфери
3. Інформаційне забезпечення: освіта та працевлаштування
4. Рівність та правовий захист.
На Форумі були присутні представники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людей з інвалідністю, профільних структурних одиниць КМДА, зокрема – Департаменту суспіль ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 220 | Додав: vuppi | Дата: 15.12.2021 | Коментарі (0)

Одинадцятий раз розстилається на Обухівщині "Поетичний рушник", фестиваль-конкурс, який організовує та проводить голова Київської обласної організації ВГО ВППІ, письменник, журналіст і громадський діяч Геннадій Горовий, спільно з Обухівською міською радою.
Нижче розміщую живий репортаж Геннадія з місця події
"І знову свято…
1 грудня 2021 року відбувся фінал одинадцятого Всеукраїнського фестивалю-конкурсу “Поетичний рушник”. Аби не ризикувати життям і здоров’ям учасників, організаторами заходу Обухівською міською радою й відділом культури, національностей та релігій Виконавчого комітету Обухівської міської ради Київської області було прийнято непросте рішення – провести цьогорічний захід в онлайн-форматі. Адже шанс захворіти на один із штамів COVID-19 нині доволі високий.
Захід тривав майже дві години. Дві години свята рим, поетичних образів, несподіваних творчих ідей, а ще усмішок, теплих слів і гарного настрою. Не забули нікого: твори фіналістів, які з певн ... Читати далі »
Переглядів: 204 | Додав: vuppi | Дата: 14.12.2021 | Коментарі (0)

03 грудня 2021 року в приміщенні Київської міської державної адміністрації (КМДА) відбулася зустріч мера міста Києва, Віталія Володимировича Кличка, з представниками громадських організацій, які опікуються проблемами людей з інвалідністю. На цій зустрічі був присутній і голова ГО «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», Володимир Борисович Петровський
Порядок денний заходу був наступним:
1. Виступ мера міста Києва, Віталія Володимировича Кличка
2. Нагородження керівників та активу ГО, які займаються вирішенням проблем людей з інвалідністю в місті Києва
3. Виступи представників громадських організацій перед мером міста Києва
По другому питанню порядку денногоз величезною приємністю повідомляємо про те, що «за активну громадську діяльність, вагомий особистий внесок у справу соціального захисту і реабілітації осіб з інвалідністю та високий професіоналізм» подякою мера Києва було відзначено Олександра Петров ... Читати далі »
Переглядів: 200 | Додав: vuppi | Дата: 04.12.2021 | Коментарі (0)

Під час Форуму «Безбар’єрний простір як невід’ємна складова цивілізованої держави: змістовне наповнення Національної стратегії безбар’єрності України», який відбувся 03 грудня 2021 року в приміщенні Національного інформаційного агентства «Укрінформ» були презентовані книги, видані за принципами універсального дизайну:
1. "Зіркові казки» (упорядник ГО «Київський міський парламент працездатних осіб з інвалідністю», видано за підтримки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації);
2. «Зіркові казки на дитячих долоньках», в 2-х томах (упорядник ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів»),
видавцем котрих було ТОВ «Видавництво «Саміт-книга». Підготовку й адаптацію збірок рельєфно-крапковим шрифтом Брайля, а також їх друк було здійснено ПОГ «Соцінтел» Громадської організації «Право вибору» (м. Харків, керівник – Валентина Бутенко).
Збірки видано з дотриманням принципів універсального дизайну.
В книжках ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 458 | Додав: vuppi | Дата: 03.12.2021 | Коментарі (0)

Під час Форуму «Безбар’єрний простір як невід’ємна складова цивілізованої держави: змістовне наповнення Національної стратегії безбар’єрності України», який відбувся 03 грудня 2021 року в приміщенні Національного інформаційного агентства «Укрінформ», Дмитро Рубан, перший заступник Директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА, вручив очолюваній мною організації ГО «Київський міський парламент працездатних осіб з інвалідністю» сертифікат від Департаменту. Цей сертифікат є запорукою того, що ГО ВГО КМП ПОІ є партнером Київської міської державної адміністрації в побудові суспільного діалогу, запровадженні європейських практик суспільної комунікації та реалізації ключових пріоритетів розвитку столиці.
Врученням сертифікату було закріплено співпрацю між ГО «Київський міський парламент працездатних осіб з інвалідністю та Департаментом суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації, що буде спрямована на розбудову громадянського суспільства та безбар’єрного серед ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 193 | Додав: vuppi | Дата: 03.12.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 13 14 15 16 17 ... 57 58 »