Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 07:12
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Серпень » 17
14 серпня 2019 року члени Печерської місцевої (районної в місті Києві) організації ВГО ВППІ знову зібралися, аби пройти рідним містом і почути цікавинки з його історії під час Просвітницько-реабілітаційного заходу ««Екскурсія для членів організації «Київ князівської доби: від Старокиївської гори до Берестова». Цього разу їх шлях проліг від Старокиївської гори до церкви Спаса-на-Берестові, де знаходилися мисливські угіддя князя Володимира та його нащадків. Учасники екскурсії дізналися про те, як виглядали найдавніші київські палаци та де і при яких обставинах було знайдено скарби князівських часів, почули, чому гора «Дитинка» отримала свою назву і де саме знаходився славетний Бабин Торжок, побували біля залишків Софійських воріт, дізналися про те, чому монголо-татари змогли захопити наше місто саме з боку Лядських воріт, а також про те, навіщо прочани з числа мешканців Старокиївської гори, які йшли на прощу до Києво-Печерської Лаври ще в 18 сторіччі наймали гарну охорону і про те, який ... Читати далі »
Переглядів: 205 | Додав: vuppi | Дата: 17.08.2019 | Коментарі (0)

12 серпня 2019 року відбувся черговий (вже третій в цьому році) Просвітницько-реабілітаційний захід «Екскурсія для членів організації «Київ Михайла Булгакова», який проводив ВП «Печерська місцева (районна в місті Києві) організація Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» (ВП ПМО ВППІ в місті Києві). Учасники цього заходу дізналися про те, де пройшли дитячі роки російського письменника з київським корінням, почули цікаві факти про його родину, побачили, в якому будинку Андріївського узвозу насправді знімалися «Дні Турбіних», дізналися, що таке «варварині кільця» і чому саме ними обмінялися Михайло Булгаков і Тетяна Лаппа, а також почули, з якої причини майбутній письменник хотів вкоротити собі віку, побували в деяких куточках Києва, які згадуються в творах Булгакова і ще багато-багато іншого. Екскурсія вийшла дійсно пізнавальною і цікавою, такою, яку б хотілося повторити в майбутньому, ще раз почувши про те, що не зміг запам’ятати з першо ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 213 | Додав: vuppi | Дата: 17.08.2019 | Коментарі (0)

З 07 по 10 серпня 2019 року, в рамках постійно діючої програми "Реабілітація туризмом" організація провела проект "Вилкове - місто в дельті Дунаю". Хотів би зауважити, що цей проект - далеко не перший, ми постійно мандруємо Україною, яка є надзвичайно красивою та різноманітною, від Карпатських гір до Херсонських степів та дельти Дунаю. Наш проект спрямований саме на популяризацію історії та культури України шляхом проведення реабілітаційно-туристичних заходів і відвідування членами організації найцікавіших, найяскравіших міст та місцевостей нашої держави, які її презентують.
А тепер - слово незмінному розробнику маршрутів та гіду наших мандрівок, Світлані Петровській.
"Вилкове - насправді дивовижне місто, яке небезпідставно порівнюють з Венецією. Але, якщо ви мрієте про палаци, пісні гондольєрів, муранське скло тощо, то вам точно не сюди. А для тих, хто мріє про подорожі, любить свою державу та її історію, я хотіла б трохи розповісти про Вилкове та особливості його життя. ... Читати далі »
Переглядів: 191 | Додав: vuppi | Дата: 17.08.2019 | Коментарі (0)

В випуску № 30 (17-23 серпня 2019 року) інформаційно-аналітичного тижневика "Дзеркало тижня" було опубліковано статтю голови ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", Володимира Борисовича Петровського, під назвою "Недоступна доступність". Публікуємо уривок з цієї статті:
"3 липня 2019 року відбулося чергове засідання Київського міського комітету доступности (далі — Комітет), яке виявилося дуже показовим за результатами і промовистим для тих, хто вміє чути й аналізувати, оскільки висвітлило низку проблем, без розв'язання яких подальший поступ, на мою думку, неможливий.

І це при тому, що з квітня 2019 року, коли Комітет очолила нова заступниця мера Києва Марина Хонда, його засідання відбуваються щомісяця, якщо не частіше (для порівняння: до цього протягом року не відбулося жодного). Марина Петрівна справді намагається зрушити з місця важезну брилу проблем, яка за довгі роки встигла врости в землю і навіть покритися мохом. Проте, на жаль, самого бажанн ... Читати далі »
Переглядів: 232 | Додав: vuppi | Дата: 17.08.2019 | Коментарі (0)