Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 19.03.2024, 11:15
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Червень » 03
28 травня 2021 року відбулася лекція «Стародавні винаходи: історія знахідок та відкриттів» для людей з інвалідністю та членів їх сімей Печерського району міста Києва. Її учасники дізналися про те, що значна кількість речей, які є звичними в нашому повсякденному побуті, значно старші, аніж нам здається. Не претендуючи на повноту викладення почутого, хотілося б все ж хоча б побіжно згадати те, що запам’яталося.
Ось, наприклад, сонцезахисні окуляри, річ надзвичайно актуальна, зважаючи на те, що в Україну нарешті прийшло літо. Чи знаєте ви, що за часів Римської імперії імператор Нерон стежив за гладіаторськими боями за допомогою смарагдових скелець? А перші офіційно запатентовані сонцезахисні окуляри були винайдені та виготовлені в Італії монахом Джордано де Піза ще в 1286 році, що офіційно підтверджується записами іншого монаха, брата Олессандро делла Спіна з Пізи. Тобто історія згаданих окулярів нараховує щонайменше сім століть.
Паперові гроші нині є невід’ємною частиною на ... Читати далі »
Переглядів: 128 | Додав: vuppi | Дата: 03.06.2021 | Коментарі (0)

Екскурсію, про яку зараз піде мова, ми планували провести значно раніше, приурочивши її до річниці Куренівської трагедії. Але втрутилися обставини непереборної сили, зокрема – значне погіршення карантинної ситуації в місті Києві. Ось так і вийшло, що екскурсія «По кому дзвонить дзвін» (Бабин Яр та річниця Куренівської трагедії) для членів Печерської місцевої (районної в місті Києві) організації ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» відбулася в понеділок, 31травня 2021 року.
Скажу одразу: ця екскурсія є надзвичайно важкою для слухачів та складною в емоційному плані для екскурсовода, що й не дивно, зважаючи на її тему. Тому спробуємо зосередися на увагу саме на побаченому, не переповідаючи почуте. Тим більше, що моторошні подробиці розстрілу десятків тисяч людей, живих людей, жінок, дітей, людей похилого віку зараз відомі практично всім, хто хоче і може почути. Зауважу лишень що Бабин Яр – це перший випадок тотального знищення мирного населення за національною озна ... Читати далі »
Переглядів: 149 | Додав: vuppi | Дата: 03.06.2021 | Коментарі (0)