Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 17:13
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Липень » 30
28 липня 2021 року ГО «Київський міський парламент працездатних осіб з інвалідністю», за фінансової підтримки Департаменту соціальної політики Київської міської державної адміністрації, провела другу лекцію з циклу «Як жили кияни в давні часи». Друга лекція була присвячена побуту киян. Слухачі дізналися зокрема, якими принципами керувалися будівельники за часів Київської Русі, які овочі росли на городах київських мешканців, якими предметами та з яких матеріалів вони залюбки користувалися, чим відрізнялися від інших замки, виготовлені київськими ковалями, як вдягалися і чим прикрашали себе кияни та киянки, чому навчали в київських школах і, нарешті, якими технологіями володіли давньоруські ювеліри. Так, мова зараз піде саме про перегородчасту емаль, яка є однією з найскладніших ювелірних технологій київської давнини.
Історія виникнення перегородчастої емалі розпочинається, наче дивна казка. Принаймні, за свідченням візантійського автора Дорофея Моневмасійського, для створення пер ... Читати далі »
Переглядів: 120 | Додав: vuppi | Дата: 30.07.2021 | Коментарі (0)

27 та 28 липня 2021 року Київський міський парламент працездатних осіб з інвалідністю провів 2 лекції з циклу «Як жили кияни в давні часи». Перша з них проходила в рамках заходів, проведених в бібліотеці імені Василя Симоненка і була присвячена слов’янській дохристиянській обрядовості, зокрема – обрядам, пов’язаним з народженням дитини та обранням її імені, весільній обрядовості тощо. Зважаючи на те, що датою проведення лекції було обрано переддень Хрещення Русі, нам хотілося б зупинитися на причині, яка дозволила мешканцям нашого міста досить легко сприйняти обряд хрещення як складова християнської релігії. Виявляється, корені занурення немовляти у воду, як складоврї частини хрещення, сягають ще дохристиянських часів. І існували вони у зовсім різних народів. Але, напевно, про це варто було б розповісти докладніше.
Вже за християнських часів у різних народів існувало вірування, що немовля має бути охрещене якнайскоріше, бо, якщо воно помре, то не потрапить до раю, не будучи хрещ ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 114 | Додав: vuppi | Дата: 30.07.2021 | Коментарі (0)