Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 03:42
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2022 » Грудень » 05
Резолюція
засідання «круглого столу» на тему:
«ФІЗИЧНА ТА ПСИХОЛОГІЧНА РЕАБІЛІТАЦІЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ І ЦИВІЛЬНИХ ГРОМАДЯН УКРАЇНИ, ПОСТРАЖДАЛИХ ВІД НАСЛІДКІВ РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ В УКРАЇНІ ЯК КЛЮЧОВА СКЛАДОВА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЛЯ НИХ МІЖНАРОДНИХ СТАНДАРТІВ КОМПЛЕКСНОГО БЕЗБАР’ЄРНОГО ПРОСТОРУ І ПОДАЛЬШОЇ СОЦІАЛІЗАЦІЇ В СУСПІЛЬСТВО".
(м. Київ, 23 листопада 2022)
Схвалюючи ініціативу Громадської ради при Київській міській державній адміністрації, а саме Комітету з питань охорони здоров’я та соціальної політики, внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій, Організаційного комітету Київського форуму волонтерів «Єднаймося заради перемоги» стосовно широкого громадського обговорення проблем фізичної, психологічної, соціальної реабілітації учасників бойових дій і цивільних громадян, що постраждали від російської агресії на території України і їх подальшої соціалізації ,
Стверджуємо що реабілітація - це процес, метою якого є запобігання інвалідності під ... Читати далі »
Переглядів: 78 | Додав: vuppi | Дата: 05.12.2022 | Коментарі (0)

Війна, якої могло б і не бути взагалі. В. Б. Петровський
05 грудня 1996 року відбулася подія, що лягла ганебною плямою на світовий «ядерний клуб», безпеку й демократію в світі і одночасно стала крапкою відліку шляху до чергового геноциду в історії України – підписання сумнозвісного Будапештського меморандуму.
Чи могло цього не статися? Могло. Бо французький очільник, на відміну від інших «друзів України», знайшов в собі мужність відверто запитати свого українського колегу: «Молодий чоловіче, невже ви не розумієте, що вас обдурять?»
Навряд чи варто в цьому дописі докладно розвивати цю тему (я докладно писав про неї в ряді своїх публікацій), але те, що братська, в тому числі – тісна фінансова, дружба демократичного світу з імперською росією безпосередньо викохала нахабного, жорстокого й цинічного монстра, тепер, без сумніву, розуміють і колишні, а подекуди – й сьогоднішні партнери.
Неможливо не відзначити значну допомогу США в сьогоднішній одноосібній боротьбі ... Читати далі »
Переглядів: 70 | Додав: vuppi | Дата: 05.12.2022 | Коментарі (0)

Пропонуємо статтю Голови ГО ВГО ВППІ, Володимира Петровського, до Міжнароодного дня людей з інвалідністю.
Соціальний геноцид в Україні: чи є небезпека?
Вчора Україна з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю, як завжди, раз на рік, згадувала про цю категорію власних громадян. Держава, відповідно до норм міжнародного права, має зобов'язання перед згаданою категорією суспільства щодо соціального захисту їх прав і свобод. І день 3 грудня - це не день привітання людей з інвалідністю, а день звітування держави та її високопосадовців про власні досягнення в сфері захищеності цього сегменту населенння країни. І не перед ними, а перед суспільством в цілому, бо кожен з громадян, нажаль, в будь-який час може приєднатися до цієї категорії.
В ідеалі звітується про те, що зроблено, що робиться і що буде зроблено в державі щодо створення безбар'єрного простору, який базується на принципах універсального дизайну універсального дизайну та необхідний не лише для людей з інвалі ... Читати далі »
Переглядів: 71 | Додав: vuppi | Дата: 05.12.2022 | Коментарі (0)