Вітаю Вас Гість!
Субота, 27.04.2024, 06:39
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
Продовжується презентація збірки «Зіркові казки», здійснені ГО «Київський міський парламент працездатних осіб з інвалідністю» за фінансової підтримки Київської міської державної адміністрації в особі Департаменту суспільних комунікацій, спільно з ГО «Право вибору» та його ПОГ «СоцІнтел» (м. Харків), а також повної двотомної версії збірки під назвою «Зіркові казки на дитячих долоньках, ініціаторами і виконавцями підготовки якої були ГО «Київський міський парламент працездатних осіб з інвалідністю», ГО «Право вибору» та його ПОГ «СоцІнтел» (м. Харків).
21 квітня 2021 року збірки було презентовано в Комунальному закладі «Одеська спеціальна школа № 93 Одеської обласної ради». Презентацію провів Перший заступник Голови ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», Костянтин Вікторович Богатиренко. Він розповів присутнім історію створення цього унікального видання і вручив збірку «Зіркові казки» та двотомник «Зіркові казки на дитячих долоньках» директору школи, Юрію Євгено ... Читати далі »
Переглядів: 164 | Додав: vuppi | Дата: 22.04.2021 | Коментарі (0)

17 квітня 2021 року Вінницька обласна організація оприлюднила відкритий лист до перших осіб нашої держави. Хочу висловити свою думку з приводу проблем, які назріли в УТОС:
Чи потребує коментарів красномовне звернення відчаю? Хіба, щоб показати, що байдужість влади в Україні до людей з інвалідністю, в тому числі - до незрячих, ще остаточно їх не згубила, вони продовжують боротися за власну людську гідність. І будуть це робити, відповідно до прав, гарантованих їм Конституцією України і нормами міжнародного права.
Вакханалія в УТОСі відбувається вже не одне десятиріччя. Порушуючи і засади демократії і Верховенство права, бо відчувають безкарність, будучи однією з ланок загального шабашу інвалідної імперії, яку десятиліття очолює Представник президента з питань людей з інвалідністю в Україні. І це страшніше, ніж радянсько-олігархічний устрій в державі, бо фізично здорові люди можуть і виходять на демонстрації, майдани, революції.
Люди ж з інвалідністю, в силу стану здо ... Читати далі »
Переглядів: 165 | Додав: vuppi | Дата: 18.04.2021 | Коментарі (0)

26 та 30 березня ц.р. я опублікував інформацію про підготовку та видання збірки «Зіркові казки» збірки, здійснені ГО «Київський міський парламент працездатних осіб з інвалідністю» за фінансової підтримки Київської міської державної адміністрації в особі Департаменту суспільних комунікацій, спільно з ГО «Право вибору» та його ПОГ «СоцІнтел» (м. Харків), а також повної двотомної версії збірки під назвою «Зіркові казки на дитячих долоньках, ініціаторами і виконавцями підготовки якої були ГО «Київський міський парламент працездатних осіб з інвалідністю», ГО «Право вибору» та його ПОГ «СоцІнтел» (м. Харків). Наприкінці допису я повідомляв, що цей проєкт ще не добіг свого кінця і пообіцяв в майбутньому поінформувати про його продовження.
Проєкт продовжується презентацією цього унікального видання для Харківської гімназії імені В.Г. Короленка, проведеної 15.04.2021 року. Нарешті чудова книга розпочала свою мандрівку до тих, кому вона конче потрібна – до дітей з вадами зору та їх батькі ... Читати далі »
Переглядів: 126 | Додав: vuppi | Дата: 18.04.2021 | Коментарі (0)

Володимир Петровський, голова ГО ВГО ВППІ, пропозиції до Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки:
"02 квітня 2021 року (п’ятниця) модератор робочої групи з питань удосконалення Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017–2026 роки, визначив як граничний термін для надання пропозицій до згаданої вище Стратегії. Тож цілком природньо, що ця публікація, вже третя, присвячена необхідності внесення кардинальних змін до документу, який називається «Національна стратегія реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017–2026 роки». Я вважаю за доцільне розпочати її з коментаря, який було надано модератором за підсумком мого виступу під час установчого засідання робочої групи.
Майже дослівно ним було сказано наступне: «Ну, давайте, може, діяти не так радикально…» (прямий ефір зум-конференції). В першу чергу коментар стосувався пропозицій (вони буду ... Читати далі »
Переглядів: 183 | Додав: vuppi | Дата: 31.03.2021 | Коментарі (0)

Розуміючи, що внаслідок правильної за ідеєю, але недолугою за змістом і шкідливої по суті Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки постраждають діти, їх батьки, суспільство в цілому, а в першу чергу – діти-сироти й всі нозології дітей з інвалідністю (незрячі та слабозорі, з проблемами слуху, з захворюваннями опорно-рухового апарату, зі стійкими інтелектуальними та/або психічними порушеннями тощо) команда фахівців з числа юристів, аналітиків і практикуючих фахівців підготувала аналітичну записку, на підставі якої аргументовано викладені пропозиції, які необхідно реалізувати на першому етапі, що передуватиме переходу до деталізованого опрацювання складових Стратегії, тобто розробки нової редакції і плану її реалізації на короткостроковий і довгостроковий періоди.
Представляємо текст аналітичної записки.
«Стратегію було схвалено розпорядженням Кабінету Міністрів України
від 9 серпня 2017 р. № 526-р. Судячи ... Читати далі »
Переглядів: 146 | Додав: vuppi | Дата: 28.03.2021 | Коментарі (0)

За ініціативи групи народних депутатів на чолі з П.В. Сушко в 2021 році з’явилася реальна можливість перегляду Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки, яка в тому вигляді, в якому вона існує на сьогоднішній день, замість впровадження в України цивілізованого європейського ставлення до дітей (в тому числі – до дітей з інвалідністю), їх батьків та суспільства в цілому, є імітацією ще однієї реформи, що, окрім декларативних гасел, не містить навіть плану її реалізації, починаючи з 2-го кварталу 2019 року. Чи буде створена і буде працювати ТСК з означених питань у Верховній Раді України? Життя покаже. Попри те, що зусилля по створенню робочої групи з питань удосконалення Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017–2026 роки, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 09.08.2017 № 526-р, та Порядку зарахування дітей на цілодобове перебування до закладів незалежно ві ... Читати далі »
Переглядів: 116 | Додав: vuppi | Дата: 27.03.2021 | Коментарі (0)

Шановні колеги! Цією публікацією хочу повідомити всіх зацікавлених членів громадянського суспільства, в першу чергу – людей з вадами зору, що за результатами обопільно плідної співпраці ГО «Київський міський парламент працездатних осіб з інвалідністю», Департамент суспільних комунікацій КМДА суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації, видавництва «Саміт-книга» та ПОГ «СоцІнтел» Громадської організації «Право вибору» (м. Харків) в грудні 2020 року побачила світ збірка «Зіркові казки».
В силу низки причин організаційного характеру та форс-мажорних обставин не лише загальнонаціонального значення, ми до недавнього часу не мали можливості донести її до цільової аудиторії. Це насправді унікальне видання, адже вперше в Україні і саме книга дитячих казок була видана за прийнятими міжнародними стандартами, з дотриманням принципів універсального дизайну. Казки надруковані збільшеним плоскодрукованим шрифтом та шрифтом Брайля, ілюстровані як звичайними кольоровими, та ... Читати далі »
Переглядів: 165 | Додав: vuppi | Дата: 27.03.2021 | Коментарі (0)

Новий день в радість! Кожен з нас хоч раз в житті чув від інших або й сам собі задавав питання: чому Україна і українці так погано живуть? Ми, фактично, найбідніша країна в Європі. А що стосовно Азії, Африки і Латинської Америки, то й там ціла низка країн знаходяться в значно кращих умовах.
І це при тому, що за природними ресурсами та кліматичними умовами Україна є надзвичайно багатою. Але якісь «шкідники» завжди стають на заваді її процвітанню та перешкоджають життю нашого файного, але нещасного народу: то сніг взимку, то спека влітку, то важка доля, то кляті москалі. Ми, українці, мріємо про завтрашню кращу долю. І лише окремі несвідомі громадяни дозволяють собі визнати, що кожна країна і кожен її окремо взятий громадянин самі є будівничими власного щастя, а отже - самі винні як своїх досягненнях, так і в своїх бідах та проблемах. Зважаючи на це, звинувачувати когось іншого, окрім себе, не варто.
До речі, для переважної більшості громадян України, країни тотального незн ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 161 | Додав: vuppi | Дата: 16.02.2021 | Коментарі (0)

Стаття Голови Київської обласної організації ВГО ВППІ, Геннадія Горового, про Фестиваль "Поетичний рушник", який вдесяте відбувся в місті Обухів наприкінці 2020 року. Організаторами та засновниками фестивалю-конкурсу є:
Обухівська міська рада, «Київська обласна організація Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» за сприяння управління культури, національностей та релігій Київської облдержадміністрації.
Отже, надаємо слово Геннадію Горовому:
Незгасне слово поетичне

У 2011 році Обухівською міською радою був започаткований літературний фестиваль-конкурс для осіб з інвалідністю “Поетичний рушник”. Присвячений захід – всесвітньо відомому сину Обухівського краю поету-піснярю Андрію Малишку. З моменту свого заснування фестиваль-конкурс проводився щорічно, а його фінал традиційно проходив у листопаді з низкою інших заходів у рамках Малишкових днів.
У 2020-му році “Поетичний рушник” також відбувся. Але, на ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 219 | Додав: vuppi | Дата: 22.01.2021 | Коментарі (0)

В своїй попередній публікації я обіцяв викласти докладну інформацію щодо засідання Комітету забезпечення доступності осіб з інвалдністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації від 16 грудня 2020 року, на якому розглядалося питання Про напрацювання пропозицій до розробки проєкту Міської комплексної програми «Київ без бар’єрів» на 2021-2025 роки.
При розгляді таких питань мені завжди надзвичайно цікаво: чому в районах, як в Дарницькому, так і в інших, зазвичай бракує конкретних пропозицій щодо перетворення, в даному разі, нашої столиці в місто без бар’єрів. Ну, з представниками органів влади зрозуміло. Вони, в переважній більшості, за поодинокими виключеннями, слабо уявляють собі означені проблеми. До того ж, фінансування згаданої програми в 2020 році взагалі було відсутнє.
А що стосується об’єднань громадян, то без їхньої активної участі в цьому процесі б ... Читати далі »
Переглядів: 201 | Додав: vuppi | Дата: 25.12.2020 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 20 21 22 23 24 ... 57 58 »