Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 07:27
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

     

ПРЕС-РЕЛІЗ

ГО «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», Відокремлений підрозділ  «Запорізька обласна організація ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», за фінансової підтримки Міністерства соціальної політики України 27-29 травня 20126 року з 11:00 до 16:00 в приміщенні Запорізького Національного університету за адресою: м. Запоріжжя, вул. Жуковського, 66,  навчальний корпус 2, аудиторія 224  (конференц-зал) проводять Науково-практичну конференцію «Універсальний дизайн (заклади освіти, заклади культури, державна сфера, інфраструктура): європейський досвід та практика».

      Початок реєстрації о 10:30.

Для розвинених країн Європи термін «універсальний дизайн давно вже став буденністю. Однак, незважаюч ... Читати далі »

Переглядів: 492 | Додав: Kuratornet | Дата: 20.05.2016 | Коментарі (0)

17 травня 2016 року в Літературному музеї м. Харкова (вул. Багалія, буд. 6) відбувся надзвичайно цікавий та пізнавальний фестиваль "Віч-на-віч".

За словами організаторів фестивалю, його ідея  народилась із усвідомлення, що всі ми різні та по-різномо бачимо світ. Саме для того,  щоб побачити, як ми взаємодіємо та які сьогодні існують форми соціалізації харків’ян із важкими вадами зору, і було зустріч віч-на-віч незрячих і зрячих людей.

В фестивалі "Віч-на-віч", на запрошення його організаторів, взяли участь і представники ГО ВГО ВППІ, а саме В.Б. Петровський (м. Київ), В.А. Носков (м. Харків), С.Ю. Петровська (м. Київ). Ними було проведено майстер-клас на тему "Доступність  культурно-мистецької  спадщини  і музеїв для людей з інвалідністю (осіб з вадами зору)". Під час майстер-класу було презентовано фотоматеріал, отриманий під час проведення моніторингу європейської доступності для осіб з обмеженими фізични ... Читати далі »

Переглядів: 564 | Додав: Kuratornet | Дата: 20.05.2016 | Коментарі (0)

16 травня 2016 року голова Харківської обласної організації ВГО ВППІ, Володимир Носков та голова ГО ВГО ВППІ, Володимир Борисович Петровський відвідали Сковородинівку - місце, де знайшов вічний спокій видатний український філософ, поет, письменник, Григорій Савич Сковорода.

Сковородинівка - це місце, яке варто було б відвідати кожному українцеві, який прагне пізнати своє коріння і пройти процес самоідентифікації. Під час надзвичайно змістовної і пізнавальної екскурсії її учасники побачили речі, яких торкалися руки великого мислителя, кімнатку, де він відійшов у вічність, нарешті - плиту з написом, який вже став легендою: "Світ ловив мене, але не спіймав".

Організація висловлює щиру вдячність всім співробітникам музею в Сковородинівці і особисто екскурсоводові Валерію Павловичу, завдяки яким стала можливою ця дійсно незабутня екскурсія.

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 469 | Додав: Kuratornet | Дата: 20.05.2016 | Коментарі (0)

16-17 квітня 2016 року ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", за фінансової підтримки Міністерства соціальної політики провела "Навчальний семінар-практикум для центрального апарату (м. Київ), обласних і місцевих організацій ГО ВГО ВППІ  «Залучення донорських і спонсорських коштів: теорія і практика»  (місце проведення: м. Київ)

В проведенні заходу взяли участь члени ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», КМБФ "Інтеграція", представники відокремлених підрозділів ГО ВГО ВППІ обласного та місцевого підпорядкування.

Захід проводився з метою навчання інвалідів та фізично здорових осіб, що є керівниками  структурних одиниць ВГОІ ВППІ на місцевому та обласному рівнях для надання фахової, кваліфікованої допомоги інвалідам на місцях. Це - друга частина циклу з 4-х заходів, що передбачає навчання ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 548 | Додав: Kuratornet | Дата: 20.05.2016 | Коментарі (0)

Щороку в Україні втрачають зір понад 10 тисяч осіб, і половина з них – люди працездатного віку. Тому так важливо допомогти людині, яка втратила зір, не замкнутися, продовжувати вести активний спосіб життя, допомогти їй дізнатися про всі можливості, як не втратити зв’язок із зовнішнім світом, бути активним членом суспільства. Тому надзвичайно важливо пам`ятати, що одним з найважливіших засобів пізнання світу для незрячих є тактильний. Незрячі пізнають світ на дотик, і наша задача - зробити його дійсно доступним, доступним для всіх нозологій інвалідів, в тому числі - і для осіб з вадами зору

22 квітня 2016 року голова ГО ВГО ВППІ, В.Б. Петровський взяв участь у виставці спеціальних ікон для осіб з вадами зору, що нанесені на папір крапковим способом для тактильного сприйняття пальцями. Сюжет багатьох з цих ікон та картин відображає біблійні події, коли по молитвам сліпих  їм повертається зір. На виставці були представлені  ікони Пресвятої Богородиці, сліп ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 574 | Додав: Kuratornet | Дата: 20.05.2016 | Коментарі (0)

22 квітня 2016 року в газеті «Дзеркало тижня. Україна» №15 (22 квітня — 29 апреля 2016) опублікована стаття голови ГО ВГО ВППІ, В.Б. Петровського під назвою  "Соціальна захищеність "віком" 25 років: хода по колу чи шлях назад?"

Нижче надаємо частину цієї статті:

"

Заступаючи на посаду міністра соцполітики України кожен з очільників обіцяє зробити все можливе, аби пересічний громадянин нарешті почав жити краще. Адже, як не крути, Мінсоцполітики — це державна інституція, на яку покладено відповідальність за добробут українських громадян: зайнятість і працевлаштування, соціальне і пенсійне забезпечення, рівні права й можливості чоловіків і жінок тощо. А тим часом українські громадяни з інвалідністю, як і інші соціально незахищені верстви населення, роками прагнуть усвідомити доцільність державного устрою, який їх не захищає, не створює умов для перетворення бідних ... Читати далі »

Переглядів: 542 | Додав: Kuratornet | Дата: 20.05.2016 | Коментарі (0)

     Громадська організація «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» (ВГО ВППІ) 15 квітня  2016 року   в приміщенні Адміністрації Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Україні (вул. Інститутська, буд. 21\8)  провела круглий стіл на тему  «Від рівних прав до рівних можливостей», присвячений висвітленню прав і можливостей інвалідів в Україні. Акцент під час проведення заходу був зроблений на правах та обов`язках інвалідів по зору, особливостях їх реабілітації, адаптації та інтеграції в суспільство.

    Також під час заходу були розглянуті різноманітні проблеми та аспекти життєдіяльності інвалідів в нашій державі. Однією з "родзинок" круглого столу стала презентація європейської доступності для інвалідів по зору, проведена Петровською С.Ю. на власних матеріалах орг ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 585 | Додав: Kuratornet | Дата: 17.04.2016 | Коментарі (0)

21 березня об 11.00 круглий стіл на тему: «Стан соціальної захищеності інвалідів в Україні: декларація і реальність». Захід присвячений 25-річчю з моменту прийняття Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів».

Організатор: ГО «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів».

 Питання:

1. Результати соціальної захищеності інвалідів за 25 років.

2. Конвенція про права інвалідів і українські реалії соціального захисту

3.Стан соціального захисту і життєвий рівень інвалідів в Україні

4. Права і можливості інвалідів: чи є вони рівними в суспільстві?

5. Аналіз конкретних проблем, з ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 529 | Додав: Kuratornet | Дата: 17.04.2016 | Коментарі (0)

21 березня  2016 року     Час: 11:00 – 13:00  (початок реєстрації учасників з 10:30) в приміщенні Укрінформу ГО "ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" проведе круглий стіл

на тему: «Стан соціальної захищеності інвалідів в Україні: декларація і реальність». Захід присвячений 25-річчю з моменту прийняття Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів».

Під час заходу будуть розглянуті наступні питання:

  1. Результати соціальної захищеності інвалідів за 25 років.
  2. Конвенція про права інвалідів і українські реалії соціального захисту
  3. Стан соціального захисту і життєвий рівень інвалідів в Україні
  4. Права і можливості інвалідів: чи є вони рівними в суспільстві?
  5. Аналіз конкретних проблем, з якими щоденно зіштовхуються інваліди в Україні.

Буде здійснений докладний аналіз змін на кра ... Читати далі »

Переглядів: 664 | Додав: Kuratornet | Дата: 27.02.2016 | Коментарі (0)

27 лютого 2016 року в аналітичному тижневику "Дзеркало тижня" (№ 4 від 26 лютого; з 26 лютого по 04 березня 2016 року) було опубліковано статтю голови ГО ВГО ВППІ, В.Б. Петровського "Від інклюзивної освіти до інклюзивного суспільства". Прочитати статтю можна за посиланням: http://gazeta.dt.ua/EDUCATION/vid-inklyuzivnoyi-osviti-do-inklyuzivnogo-suspilstva-_.html

або на цьому сайті

Переглядів: 492 | Додав: Kuratornet | Дата: 27.02.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 46 47 48 49 50 ... 57 58 »