Вітаю Вас Гість!
Четвер, 02.05.2024, 06:59
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

ГІРКА ПРАВДА НА «КРУГЛОМУ СТОЛІ»

Один мій знайомий ветеран якось сказав, що шану героям війни віддають лише раз на рік – 9 травня, а в інші 364 дні про нас не згадують і бачити не бажають. Значною мірою це стосується і незрячих. Про інвалідів по зору дехто згадує лише в певні дні року – наприклад, 13 листопада, у Міжнародний день сліпих. І тут вже від нас самих залежить,  як ми зуміємо використати ці недовгі дні уваги. Тож саме привернути увагу держави до найболючійших проблем інвалідів по зору – такою була основна мета організаторів круглого столу на тему: «Актуальні питання незрячих в сьогоденні Незалежної України», приуроченого, як ви вже зрозуміли, до Міжнародного дня сліпих, що відбувся 10 листопада у приміщенні Укрінформу. Організатором заходу стала Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвал ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 534 | Додав: Kuratornet | Дата: 11.02.2016 | Коментарі (0)

03 грудня  2015 року     з  13:30 до 15:30 (початок реєстрації учасників з 13:00) в приміщенні «Укрінформу» за адресою: м. Київ, вул.. Богдана Хмельницького, буд. 8\16 відбувся круглий стіл на тему «Конвенція про права інвалідів і її виконання в Україні. Доступ інвалідів до правосуддя», приурочений до Міжнародного дня інвалідів (03 грудня), який провели Громадська організація «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» та ВГО "Спілка незрячих юристів України.

Під час заходу були розглянуті наступні питання:

  1. Індивідуальна мобільність осіб з інвалідністю.
  2. Вільний доступ інвалідів до інформації.
  3. Абілітація та реабілітація осіб з обмеженими фізич ... Читати далі »
Переглядів: 478 | Додав: Kuratornet | Дата: 11.02.2016 | Коментарі (0)

      ГО «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», спільно з громадською радою при  Подільській в м. Києві РДА, провела круглий стіл з питань доступності інвалідів до об`єктів життєдіяльності, присвячений Міжнародному дню інвалідів (03 грудня).

    Захід відбувся 02 грудня 2015 року в приміщенні Подільської РДА (актова зала) з 15:00 до 18:00 (початок реєстрації о 14:30). Адреса проведення заходу: м. Київ, Контрактова площа, 2, Подільська районна в м. Києві державна адміністрація, актова зала.

В круглому столі взяли участь представники профільних управлінь та відділів Подільської в м. Києві РДА, представники громадських організацій району, всі зацікавлені особи

     Під час ... Читати далі »

Переглядів: 550 | Додав: Kuratornet | Дата: 11.02.2016 | Коментарі (0)

      ГО «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», спільно з громадською  радою при Дніпровській  в м. Києві РДА, провела круглий стіл з питань доступності інвалідів до об`єктів життєдіяльності, присвячений Міжнародному дню інвалідів (03 грудня).

    Заходи відбувся 02 грудня 2015 року в приміщенні Дніпровської РДА (актова зала) з 10:00 до 13:00 (початок реєстрації о 9:30). Адреса проведення заходу: м. Київ, бульвар Праці,1/1, Дніпровська районна в м. Києві державна адміністрація, актова зала.  

В заході взяли участь представники профільних управлінь та відділів Дніпровської в м. Києві адміністрації, громадські організації районного рівня, всі зацікавлені особи. 

     Під час круглого столу були висвітлені питання, що стосуються соціального захисту і підтримки осіб з інвалідністю, створення безбар`єрного середовища д ... Читати далі »

Переглядів: 463 | Додав: Kuratornet | Дата: 11.02.2016 | Коментарі (0)

10 листопада 2015 року з 11:00 до 13:00  в приміщенні «Укрінформу» за адресою: м. Київ, вул.. Богдана Хмельницького, буд. 8\16 відбувся круглий стіл на тему «Актуальні питання незрячих в сьогоденні незалежної України», приурочена до Міжнародного дня незрячих (13 листопада), яку провела Громадська організація «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів».

     Під час заходу були висвітлені питання, що стосуються з соціального та юридичного захисту, освіти, реабілітації, створення безбар`єрного середовища, в тому числі – доступності до пам`яток історії та культури, для інвалідів по зору.

Порядок денний:

  1. Вступне слово – Пе ... Читати далі »
Переглядів: 466 | Додав: Kuratornet | Дата: 11.02.2016 | Коментарі (0)

04 листопада 2015 року ГО ВГО ВППІ, спільно з громадською радою при Деснянській в м. Києві РДА провела круглий стіл з проблем доступності Деснянського району для інвалідів різних нозологій. В заході взяли участь представники профільних управлінь та відділів району, члени об`єднань громадян, особи з інвалідністю. Під час круглого столу було презентовано фільм, присвячений доступності Деснянського райну для інвалідів на візку, а також озвучено  гострі проблеми, пов`язані з діяльністю реабілітаційних закладів і громадських організацій інвалідів, які працюють на території району.

ГО "ВГО "всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" здійснила презентацію моніторингу європейської доступності, що здійснюється з 2011 по 2015 рік (доповідач - С.Ю. Петровська) та озвучила висновки аналітичної групи організації щодо невідкладних заходів, які необхідно здійснити в нашому місті, аби воно стало доступним для інвалідів всіх нозологій.

Переглядів: 445 | Додав: Kuratornet | Дата: 11.02.2016 | Коментарі (0)

13 вересня 2015 року ГО "ВГО ВППІ", як співорганізатор заходу, взяла участь у відкриття ХУ1 Тижня освіти дорослих в Україні, який щорічно проходить в нашій країні під егідою ЮНЕСКО. Захід відкрився святковим концертом в Колонній залі Київської міської державної адміністрації, присвяченому Дню тата. 

В концерті взяли участь:

  1. Зореслава Чавалюк  (м. Київ), інвалід по зору, лауреат Міжнародного конкурсу «Філантроп» 2014 року – поезія
  2. Михайло Невідомський (м. Буча), інвалід 2 групи, дворазовий переможець конкурсу-фестивалю «Поетичний рушник» – реп і поезія
  3. Олексій Золотухін (м. Київ), майстер народних музичних інструментів
  4. Руслан Іщенко (м. Київ) – пісня під гітару
  5. Геннадій Горовий (м. Обухів), інвалід 1 групи по зору, голова Київської обласної організації «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», співорганізатор заходу; член Спілки письменникі ... Читати далі »
Переглядів: 564 | Додав: Kuratornet | Дата: 11.02.2016 | Коментарі (0)

Вже п`ятий рік поспіль (з 2011 року) ГО "ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" здійснює моніторинг європейської доступності. Цього року об`єктом дослідження стала Греція (материкова частина й острови: Крит, Корфу  і Фіра). Захід тривав з 14 по 27 вересня; було досліджено культурно-мистецькі заклади, зокрема - музеї міст Афіни та Салоніки, історико-культурні пам`ятки (Дельфи, Афінський акрополь та ін.), транспортні засоби міського і міжміського сполучення, заклади проживання й харчування тощо.

Учасників моніторингової групи особливо вразила наявність практично в усіх грецьких місцях доріжок зі зміненим покриттям, наявність яких значно полегшує самостійне пересування осіб з вадами зору, а також облаштування всіх міць відпочинку та історично-культурних пам`яток (не кажучи вже про заклади проживання і харчування) пандусами і підомниками для інвалідів на візку (фото 2 та 3).

Хотілося б також звернути особливу увагу на персонал Археологі ... Читати далі »

Переглядів: 413 | Додав: Kuratornet | Дата: 11.02.2016 | Коментарі (0)

30 липня 2015 року ГО "ВГО ВППІ", спільно з Київською міською організацією УТОС,  передала до Центральної бібліотеки Українського товариства сліпих імені М. Островського збірки "Літературні читання" за 2014 рік, віддруковані шрифтом Брайля.
 

Переглядів: 476 | Додав: Kuratornet | Дата: 11.02.2016 | Коментарі (0)

З 24 по 26 липня 2015 року ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" провела захід "Науково-практична конференція «Українське законодавство про права інваліда» за кошти державної фінансової підтримки всеукраїнських громадських організацій інвалідів та ветеранів. В рамках заходу було проведено круглий стіл «Чи є життєдіяльність інвалідів безбар`єрною?», що проходив в приміщенні Дарницької в місті Києві РДА.

Конференція присвячена висвітленню та аналізу реального стану проблем життєдіяльності інвалідів і напрацюванню механізмів та кроків для подолання цих проблем. Потреба в проведенні такої конференції зумовлена тим, що, в силу цілого ряду об`єктивних і суб`єктивних  причин, як в Україні в цілому, так і на місцях, життєдіяльність інвалідів поки що не є безбар`єрною.

Перший день конференції «Українське законодавство про права і обов`язки інваліда» бу ... Читати далі »

Переглядів: 415 | Додав: Kuratornet | Дата: 11.02.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 48 49 50 51 52 ... 57 58 »