Вітаю Вас Гість!
Неділя, 28.04.2024, 21:56
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
Верховенство права для людей з інвалідністю по-українськи.
Посилаючись на економічні труднощі, моральну застарілість транспортного парку та інші чинники, влада багатьох міст України приймає досить непопулярні рішення про підвищення вартості проїзду в комунальному транспорті. От і кияни очікують на подорожчання проїзду до 8 грн. При цьому мер Києва обіцяє, що "пільги ми збережемо". Чи дійсно це так, і що підготувала українська влада для пільговиків? Спробуємо розібратися.

14 березня 2018 р. Кабінет міністрів України прийняв постанову "Деякі питання надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах" (далі — Постанова) і Порядок надання згаданих пільг (далі — Порядок). Офіційна позиція — монетизація пільги на проїзд має на меті усунути несправедливість "нерівномірного доступу до вказаної пільги, а пільговики отримують можливість витратити гроші на свій розсуд". На перший погл ... Читати далі »
Переглядів: 300 | Додав: vuppi | Дата: 28.05.2018 | Коментарі (0)

22 травня 2018 року в приміщенні Київської міської державної адміністрації (вул. Хрещатик, 36, 5-й поверх, каб. № 512) відбулася нарада з питань реалізації пілотного соціального проекту, а саме встановлення 3-D конструкцій історико-архітектурних споруд, пам’ятників та табличок з нанесенням тексту шрифтом Брайля для людей з вадами зору. Важко сказати, з яких причин, але факт залишається фактом, представники організацій, які займаються проблемами людей з інвалідністю, в тому числі – і проблемами незрячих, на цьому заході присутні не були. А питання в першу чергу стосувалося саме незрячих громадян, і об’єкти, які повинні створюватися, повинні бути доступними для незрячих громадян. Єдиним представником людей з інвалідністю на цьому заході був Володимир Борисович Петровський, голова ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», організації, яка протягом багатьох років вивчає європейський і світовий досвід безбар’єрності, і професійно займається розповсюдженням цього досвіду по т ... Читати далі »
Переглядів: 355 | Додав: vuppi | Дата: 23.05.2018 | Коментарі (0)

17 травня 2018 року, за ініціативи Київського міського фонду соціального захисту інвалідів відбувся семінар-нарада, метою якого було познайомитися з ВГОІ та побудувати співпрацю Київського відділення Фонду соціального захисту інвалідів в новому форматі. На заході були присутні представники Всеукраїнського та Київського міського Фонду, Київської міської державної адміністрації, Київського протезно-ортопедичного заводу, а також керівники ряду Всеукраїнських громадських організацій інвалідів, окремі представники київської громади. Засідання розпочав відеоролік, який наочно продемонстрував можливості людей з інвалідністю та їх здатність жити повноцінним життям, оснований на закордонному досвіді.
Голова ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», Петровський В.Б., з метою побудови конструктивного діалогу саме з проблем, які стосуються Києва і повноважень Київського відділення фонду соціального захисту інвалідів, а також уникнення обговорення проблем, які стосуються пита ... Читати далі »
Переглядів: 300 | Додав: vuppi | Дата: 18.05.2018 | Коментарі (0)

14 травня 2018 року ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", за інформаційної підтримки Національного інформаційного агентства "Укрінформ" провела круглий стіл Верховенство права і суспільства чи верховенство влади та інвалідності?», присвячений 100-річчю з дня народження Якова Батюка, єдиного незрячого солдата світу, юриста, адвоката. Під час круглого столу було розглянуто наступні питання:
1. Яків Батюк: історія пам’яті як історія правозахисту незрячих в Україні.
2. Верховенство права від Якова Батюка до сьогодення.
2.1.Доступність для незрячих фахівців професії та професійної діяльності юриста і адвоката: віхи і епохи еволюції прав людини з інвалідністю.
2.2. здійснення права на професійну зайнятість та наукову працю: можливості та унеможливлення.
3. Зусилля і кроки, необхідні для збереження та захисту в Україні прав людей з інвалідністю, зокрема – незрячих, і верховенства права як принципу побудови правових відносин в державі.
... Читати далі »
Переглядів: 353 | Додав: vuppi | Дата: 16.05.2018 | Коментарі (0)

12 травня 2018 року команда ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" взяла активну участь у відзначенні дня народження Якова Петровича Батюка (12.05.1918-07.09.1943) в місті Ніжині. Всього 25 років відпустила доля цій непересічній людині: патріоту своєї Батьківщини, мужньому, вольовому чоловіку, який власним прикладом довів: професія адвоката доступна для незрячого, єдиному сліпому солдату світу (за визнанням ООН в 1985 році), який відмовився рятувати власне життя і добровільно розділив долю заарештованих товарищів по боротьбі. Вічна йому пам'ять і вічна слава!
Тим більш прикро, що нині в Києві немає вулиці і провулка імені Якова Батюка, які зникли в процесі декомунізації міста. Хотілося б, щоб відповідальні особи, які приймали це безглузде рішення, спершу поцікавилися, чи був Яків Батюк комуністом, або, принаймні, комсомольцем? Ні, не був, оскільки походив з родини розкулачених селян. Але зумів піднятися над ситуацією і боротися не за свободу Радянської України, ... Читати далі »
Переглядів: 412 | Додав: vuppi | Дата: 16.05.2018 | Коментарі (0)

16 квітня 2018 року в Національному інформаційному агентстві "Укрінформ" відбувся круглий стіл "Реалізація прав людей з інвалідністю в Україні", співорганізатором якого була ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів".
Учасниками заходу також були: Михайло Бугаєць - професор, голова ВГО «Конгрес громадських об’єднань України»; Володимир Петровський - Омбудсмен – Уповноважений представників громадянського суспільства для захисту прав і свобод інвалідизованих громадян; Ірина Крошко - голова ВГО «Український конгрес інвалідів»; Михайло Крошко - директор інкюзивного закладу «Всеукраїнський експериментальний центр персональної освіти та соціалізації особистості»; Лариса Діордійчук - голова батьківського комітету закладу зворотної інклюзії «Всеукраїнська школа персональної освіти «Славія» імені Віктора Соломенка»; Ірина Дружинець - мама дитини з інвалідністю; Анатолій Буднік - голова ГО «Всеукраїнська Народна Рада проти корупції та громадської експертизи влади».
До ... Читати далі »
Переглядів: 342 | Додав: vuppi | Дата: 09.05.2018 | Коментарі (0)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 14 березня 2018 р. N 197, Київ
Деякі питання надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах
Відповідно до пункту 8 розділу II "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 6 грудня 2016 р. N 1774-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Затвердити Порядок надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах, що додається.
2. Установити, що фінансування витрат, пов'язаних з наданням пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах, здійснюється за рахунок місцевих бюджетів відповідно до підпункту "ґ" пункту 3 частини першої статті 91 Бюджетного кодексу України. < ... Читати далі »
Переглядів: 461 | Додав: vuppi | Дата: 30.03.2018 | Коментарі (0)

Кілька днів тому ми обіцяли не лише розмістити на своєму сайті Постанову «Деякі питання надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах» (далі – Постанова) і Порядок надання пільг в готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах (надалі – Порядок), але й прокоментувати її, розпочавши тим самим обговорення цих документів.
Почнемо з Постанови «Деякі питання надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах» (далі по тексту – Постанова). Якщо оцінювати її з глобальної, узагальнюючої точки зору, то ця Постанова, по суті, є кроком до розвалу країни. Спробую обґрунтувати свою думку. Нині Україна є унітарною, а не федеративною державою з усіма витікаючими з цього наслідками. Але, судячи з духу і букви Постанови, наві ... Читати далі »
Переглядів: 1390 | Додав: vuppi | Дата: 30.03.2018 | Коментарі (6)

Сьогодні за посиланням: https://m.glavnoe.ua/news/n337885 нами було знайдено ось такий матеріал.
"Льготы на проезд в Харькове монетизироваться не будут
29 марта 2018 09:13
Монетизация льгот на проезд, согласно принятому постановлению Кабинета Министров Украины «Об установлении государственных социальных нормативов в сфере транспортного обслуживания», в Харькове проводиться не будет.
Об этом сообщил заместитель Харьковского городского головы по вопросам инфраструктуры города Евгений Водовозов. По его словам, постановление является не обязательным, а рекомендательным. При этом монетизация льгот осуществляется за средства органов местного самоуправления.
«В постановлении четко сказано, что органы местного самоуправления могут предоставлять льготу как в виде компенсации ее в денежном эквиваленте, так и в физическом виде. Город Харьков на сегодняшний день не рассматривает вопрос монетизации льгот, и мы оставляем льготу на проезд в физическом виде», - отмет ... Читати далі »
Переглядів: 320 | Додав: vuppi | Дата: 29.03.2018 | Коментарі (0)

22 березня 2018 року на VII сесії Запорізької обласної ради, згідно Розпорядження Голови обласної ради Григорія Самардака «за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, плідну та бездоганну викладацьку діяльність, активну громадську позицію, вагомий особистий внесок у процес соціальної інтеграції та створення безбар’єрного простору в Запорізькому регіоні для незрячих людей»Голові Запорізької обласної організації ВГО«Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», Доктору психологічних наук, професору Запорізького національного університету, заслуженому працівнику освіти України Євгенію Анатолійовичу Клопоті було вручено високу відзнаку – орден «За заслуги перед запорізьким краєм» IIІ ступеня.
ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" щиро вітає Євгенія Анатолійовича Клопоту з вагомою почесною відзнакою й гідним поцінуванням його невтомної праці на благо рідного краю. Ця відзнака є визнанням його досягнень не лише як громадського діяча і, водночас, як на ... Читати далі »
Переглядів: 327 | Додав: vuppi | Дата: 29.03.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 36 37 38 39 40 ... 57 58 »