Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 16:43
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
Відгук про захід, організований ГО ВГО ВППІ, від поетеси Олени Татьянченко
16.09.2023
Війна. День 569 із 3494.
Стало вже доброю традицією брати участь у відкритті Тижня освіти для дорослих. Цьогоріч концертно-просвітницька програма відбулася 11 вересня. Зустрілися однодумці, "всі свої", тому зустріч пройшла чудово - урочисто і водночас невимушено. Читали вірші, слухали пісні, співали всі разом наш Славень, проживали спільно кожен його рядок.
Дякую за запрошення Volodymyr Petrovskyi, за організацію і ведення зустрічі Sergij Boltivets, за чудові лекції про видатних українців і фотосупровід Светлана Петровская!
Рада була побачитися з давніми друзями і знайомими, Геннадій Горовий .
Зараз доросла освіта стає дійсно дуже актуальною, адже багатьом доводиться уже і доведеться у майбутньому змінювати все своє життя через війну. Приємно бути частиною важливих процесів: це дає надію і допомагає дивитися у завтрашній день з більшою впевненістю.
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 28 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

11 вересня 2023 року в рамках Тижня освіти дорослих в Україні Київський міський благодійний фонд "Інтеграція", спільно з ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", провів останню віртуальну інтелектуальну мандрівку (лекцію-демонстрацію) з запланованих на цей рік - "Харківський університет та його засновник Василь Каразін"(лекція була приурочена до 250-річчя з дня народження Василя Каразіна). Учасники мандрівки побували на батьківщині "українського Ломоносова", як друзі називали Василя Каразіна, дізналися про те, чому саме харківське дворянство підтримало створення в місті університета і якою була в цьому роль Григорія Сковороди. Також вони почули про те, які підводні камені підстерігали засновника Університета та його помічників і як наявність в місті вищого навчального закладу назавжди змінила долю цього міста. Одним словом, лекція-демонстрація вийшла надзвичайно змістовною та пізнавальною та збагатила духовний світ її учасників.
Дякуємо Департаменту суспільних к ... Читати далі »
Переглядів: 18 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

11 вересня 2023 року в рамках Тижня освіти дорослих в Україні Київський міський благодійний фонд "Інтеграція", спільно з ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", провів прем’єрну лекцію-демонстрацію, що відкриває цикл лекцій «Обличчя української історії на мапі Києва». Історико-культурний захід «Борис Грінченко – громадський діяч та вчений-енциклопедист», «приурочений до 160-ти річчя з дня народження вченого. Учасники лекції від безпосереднього учасника та натхненника події дізналися про те, за яких обставин Київський університет імені Бориса Грінченка отримав свою назву, почули надзвичайно сучасні та актуальні вірші Бориса Дмитровича, дізналися про те, Грінченко самотужки виконав роботу, яка під силу лише Академії наук, впорядкувавши славетний «Словник української мови», що нараховує 68 тисяч слів, а також інші подробиці з життя вченого.
На сьогодні подібні лекції є надзвичайно актуальними та важливими, оскільки вони дозволяють слухачам краще дізнатися про влас ... Читати далі »
Переглядів: 19 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

За традицією щорічний Тиждень освіти дорослих в Україні (голова Бюро "Освіта дорослих України" - професор Сергій Іванович Болтівець), нині вже ХХ1У, 11 вересня 2023 року відкрився концертом людей з інвалідністю під назвою "Ми - діти твої, Україно". Концерт відбувся в Літературно-меморіальному музеї-квартирі Павла Тичини і проходив в невимушеній, дружній атмосфері. Його учасники читали вірші та виконували пісні, ділилися досвідом створення неймовірних в'язаних виробів та композицій з бісеру. А наприкінці заходу заспівали Гімн України, який я пропоную вашій увазі.
https://youtu.be/XmA23wlLPGY
Організацію концерту здійснили ГО "ВСеукраїнська громадська організація "Всеукраїнський парламеннт працездатних інвалідів" спільно з БО "Київський міський благодійний фонд "Інтеграція" та за підтримки ГО "ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" та Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації.
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 19 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

08 вересня 2023 року БО "Київський міський благодійний фонд "Інтеграція", спільно з ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", за підтримки Департаменту суспільних комунікацій, провів Творчу зустріч "Віддали життя герої за нашу свободу". Наряду з численними локаціями, пов'язаними з пам'яттю Героїв Крут в місті Києві, чи не основною локацією стала Аскольдова могила, біля якої були поховані молоді герої.
Саме в пам'ять про них учасники заходу виконали кілька пісень біля меморіального Хреста, встановленого на честь Героїв Крут.
Окрім виступу хору біля Хреста на Аскольдовій могилі, ще одним місцем виступу стала могила Да Вінчі (Дмитра Коцюбайла), який віддав своє життя за Україну, захищаючи всіх нас від рашистських окупантів, рівно півроку тому. І, за дозволу рідних героя, ми виконали кілька патріотичних пісень безпосередньо біля місця, де він похований, в пам'ять про нього.
Цей захід, як і попередній, мав вшанувати пам'ять загиблих українських героїв, я ... Читати далі »
Переглядів: 15 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

08 вересня 2023 року БО "Київський міський благодійний фонд "Інтеграція", спільно з ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", за підтримки Департаменту суспільних комунікацій, провів Інформаційний захід (екскурсія) "На Аскольдовій могилі поховали їх: Герої Крут в Києві", в рамках якого учасники побували в пам'ятних місцях Києва, пов'язаних з Героями Крут і, зокрема - на Аскольдовій могилі. Цей захід планувався як посвята молодим героям, що віддали своє життя за те, щоб у України було майбутнє, і навіть проводився в 2022 році, ще до повномасштабного вторгнення. Однак, зважаючи на обставини сьогодення, керівництво КМБФ "Інтеграція" ухвалило рішення щодо повторення цієї екскурсії та переосмислення історичних фактів в нинішніх реаліях
Дякуємо всім причетним до цього непересічного заходу!
Переглядів: 20 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

08 вересня 2023 року БО "Київський міський благодійний фонд "Інтеграція", спільно з ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", за підтримки Департаменту суспільних комунікацій, провів Інформаційний захід "Тарасові шляхи", в рамках якого учасники побували в пам'ятних місцях Києва, пов'язаних з життям та творчістю Тараса Григоровича Шевченка. Зокрема вони відвідали Національний музей Тараса Шевченка та від фахіввців почули неймовірні, сумні та веселі історії, пов'язані з життям Тараса Григоровича, побачили копії його картин та акварелей, які виставлені в експозиції в зв'язку з військовим станом в країні та змогли доторкнутися до деяких історичних раритетів.
Дякуємо всім причетним до цього непересічного заходу!
Переглядів: 18 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

08 вересня 2023 року БО "Київський міський благодійний фонд "Інтеграція", спільно з ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", за підтримки Департаменту суспільних комунікацій, провів Творчу застріч "Два кольори мої", в рамках якої були виконані пісні на вірші Тараса Григоровича Шевченка. Творча зустріч відбувалася на двох локаціях: перша - біля пам'ятника Шевченку, інша - в атріумі Національного музея Тараса Шевченка.
Дякуємо блискучим виконавцям за пісні, у виконання яких вони, без перебільшення, вклали всю душу, а також тим, хто їх підтримав
Переглядів: 18 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

07 вересня 2023 року БО «Київський міський благодійний фонд «Інтеграція» розпочав цикл віртуальних інтелектуальних мандрівок (лекцій-демонстрацій) для киян, які в силу різних причин не мають можливості здійснювати реальні мандрівки. Перша лекція демонстрація з цього циклу має назву «Переяслав – місто музеїв» і приурочена до 100-річчя з дня народження Михайла Івановича Сікорського, яке ми відзначатимемо цього року 13 жовтня цього року.
Захід проходив в Центральній районній бібліотеці Голосіївського району (вулиця Маричанська, 9) і проводився за підтримки Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації. Дякуємо всім, хто прийшов на лекцію і разом з нами мандрував на Переяславську землю.
Переглядів: 15 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

07 вересня 2023 року (в четвер) БО «Київський міський благодійний фонд «Інтеграція», спільно з ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", продовжив цикл віртуальних інтелектуальних мандрівок (лекцій-демонстрацій) для киян, які в силу різних причин не мають можливості здійснювати реальні мандрівки лекцією-демонстрацією «Березова Рудка. Історія кохання великого Кобзаря»..
Учасники лекції побували у садибі Закревських в селі Березова Рудка, дізналися про славетний «Український Версаль» та історію кохання Тараса Шевченка.
Висловлюємо щиру подяку Бібліотеці імені Наталії Забіли ЦБС Голосіївського району , в приміщенні якої проводився захід, та Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації за всебічну підтримку та сприяння його проведенню.
В цьому дописі нам хотілося б зупинимося лише на одному епізоді з життя Тараса Григоровича, який, втім, мав великий вплив на його подальше життя, а також є надзвичайно важливим для розумін ... Читати далі »
Переглядів: 17 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 57 58 »