Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 16.04.2024, 20:49
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
26 вересня 2023 року в Бібліотеці для дітей № 9 ЦБС Голосіївського району міста Києва Київський міський благодійний фонд "Інтеграція", за підтримки ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", провів третю і останню в цьому році лекцію з циклу «Історії унікальних технологій» під назвою "Давньоруська перегородчаста емаль".
Учасники лекції-демонстрації дізналися про історію виникнення візантійської перегородчастої емалі, що міцно пов’язана з давньоруською, про те, які камені називають «бібліййними» і як вони виглядають, про особливості процесу виготовлення виробів з перегородчастою емаллю, а також побачили деякі з цих виробів. Надзвичайно цікавою виявилася інфомація про відродження грузинської перегородчастої емалі, яка має назву «мінанкарі», що відбувалося протягом останніх десятирічь. Слухачі мали можливість потримати в руках сучасні вироби з перегородчастою емаллю та навіть сфотографуватис з ними на пам’ять.
Дякуємо всім учасникам лекції за цікавість до істо ... Читати далі »
Переглядів: 27 | Додав: vuppi | Дата: 26.09.2023 | Коментарі (0)

22 вересня 2023 року в бібліотеці для дітей імені Наталії Забіли Голосіївського району міста Києва Київський міський благодійний фонд "Інтеграція", за підтримки ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", провів другу лекцію з циклу «Історії унікальних технологій» під назвою "Петриківський та самчиківський розпис: подібне і відмінне". Незважаючи на те, що захід проходив в п'ятницю, в залі не було вільних місць.
Учасники лекції-демонстрації дізналися про історію смт Петриківка на Дніпропетровщині та села Самчики на Волині, про те, якими є основні елементи та базові кольори петриківського розпису і чим він докорінно відрізняється від самчиківського. Надзвичайно цікавою виявилася інфомація про майстрів, що працювали в техніці петриківського розпису, а також про те, як нині відроджується самчиківський розпис і чому його вважають чоловічим.
Дякуємо всім, хто завітав на лекцію за цікавість до історії і культури рідної країни, а також Департаменту суспільних комуні ... Читати далі »
Переглядів: 22 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

22 вересня 2023 року Київський міський благодійний фонд «Інтеграція», спільно з ГО ВГО «Київський міський парламент працездатних інвалідів» провів концерт «Де козацька доля». Захід відбувся в Бібліотеці для дітей імені Наталії Забіли Голосіївського району міста Києва і проходив в невимушеній, дружній атмосфері. Його учасники читали вірші та виконували пісні, трохи розповідали про себе. Захід завершився хоровим виконанням славетної стрілецької пісні «Ой у лузі червона калина», яку розпочав хор «Просвіта» та дружно підхопив зал. Це було дійсно достойне завершення чудового заходу.
Дякуємо за підтримку Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації та адміністрації бібліотеки імені Наталії Забіли.
Переглядів: 25 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

22 вересня 2023 року ГО «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», разом з Київським міським благодійним фондом «Інтеграція» (керівник Володимир Петровський), спільно з Гуманітарним штабом Громадської ради при Дарницькій районній в місті Києві державній адміністрації (керівник Олександр Лисенко) та завдяки підтримці Благодійної організації «Благодійний фонд «З руки в руку» (керівник Іван Павлишин), провели благодійну акцію по передачі життєво необхідних ліків особам з інвалідністю, пенсіонерам та представникам інших пільгових категорій населення нашого міста.
Тож, сподіваючись, що всі, хто отримав набори ліків, матимуть міцне здоров’я, ми водночас впевнені, що в разі виникнення такої потреби вони матимуть в своїй домашній аптечці запас життєво необхідних лікарських засобів. А це нині надзвичайно актуально, особливо зважаючи на інфляцію, знецінення пенсій та неможливість з цієї причини придбати найнеобхідніше.
Щиро вдячні всім, ... Читати далі »
Переглядів: 27 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

21 вересня 2023 року в Публічній бібліотеці імені Лесі Українки Київський міський благодійний фонд "Інтеграція", спільно з ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", представив новий цикл лекцій під назвою «Історії унікальних технологій». Першою з них стала лекція-демонстрація «Опішнянська кераміка як візитівка України». Як вже зрозуміло з назви, мова йшла про історію села Опішня (а точніше – Опішне, як називають своє село місцеві мешканці) та передумови для виникнення опішнянської кераміки як явища національної культури. Також учасники лекції почули про те, яку найкращу спадщину міг залишити батько-гончар своєму сину, скільки і при якій температурі випалюються керамічні вироби, які існують види опішнянської кераміки, що є спільного між розписом керамічних виробів та українським стінописом. І ще багато іншого.
Не обминули в лекції і найславетніші імена опішнянських майстрів, таких, приміром, як Василь Омеляненко, що колись розповідав: «Погано мені, я до глини, доб ... Читати далі »
Переглядів: 30 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

18 вересня 2023 року, за інформаційної підтримки видавництва «Саміт-книга» (директор Іван Степурін) в книгарні «Сяйво книги» Київський міський благодійний фонд «Інтеграція», спільно з ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", організував історико-культурний захід «Гетьман Української Держави Павло Скоропадський» з циклу «Обличчя української історії на мапі Києва». Лекцію, а точніше – сповнену драматизму розповідь про події 1918 року, які напрочуд перегукуються з сучасністю, на одному диханні (і це не перебільшення) прочитав доктор історичних наук Павло Гай-Нижник. Можна лише дивуватися тому, наскільки події сторічної давнини співзвучні з тими, що відбуваються, так би мовити, тут і зараз, просто на наших очах. Історія намагається навчити нас, але ті, хто не засвоює її уроків, нажаль, змушені переживати буремні роки знов і знов.
Напевне, саме тому лекція викликала велику кількість запитань від аудиторії, і навіть через 2,5 години зацікавлені слухачі не хотіли відпу ... Читати далі »
Переглядів: 28 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

16.09 в Музеї Максима Рильського зустрілися два фестивалі – «Словоспів» з міста Рівне (організаторка Валентина Люліч) та «Sevama fest» з Києва (організаторка Оксана Яблонська). Підсумком цієї зустрічі став спільний концерт учасників обох фестивалів, як поетів та письменників, так і авторів-виконавців, серед яких був і я. Захід розпочався презентацією пісенно-поетичної збірки відомого українського актора та митця Дмитра Лінартовича, який нині боронить Україну від орків. Збірку презентував сам автор, тож всі присутні мали змогу почути кілька його віршів та пісень в авторському виконанні. З хвилюванням та вдячністю до пам’яті сценариста, музиканта та барда Іллі Чернілевського, всі присутні почули його вірші з вуст батька Іллі, пана Станіслава.
Хотілося б зауважити, що загалом зустріч була надзвичайно динамічною, кожному з авторів було відомо, який час він має для виступу, тож вони намагалися дотримуватися встановленого регламенту. Вірші змінювалися піснями, і дві з половиною години ... Читати далі »
Переглядів: 26 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

15 вересня 2023 року в ЦРБ ім. М.О. Некрасова ЦРБ Голосіївського в місті Києві району Київський міський благодійний фонд "Інтеграція" провів другу лекцію-демонстрацію з циклу «Обличчя української історії на мапі Києва». На цей раз вона була присвячена поетесі та громадській діячці Олені Телізі, і мала назву «Олена Теліга. Коротке життя довжиною в вічність». Учасники лекції почули вибрані вірші Олени, що найкраще характеризують її, як особистість, дізналися про те, за яких обставин Лєночка Шовгенова опинилася за кордоном і чому почала розмовляти виключно українською мовою, як склалося її особисте життя та про тижневик «Літаври», який редагувала Олена в Києві 1941 року, а також інші подробиці з життя поетеси. До певної міри, ця лекція стала логічним продовженням цьогорічних заходів, присвячених Героям Крут, адже самосвідомість покоління, до якого належали Олена Теліга та її однодумці, формувалася на прикладах визвольних змагань 20-х років минулого сторіччя в цілому та подвигу Героїв Крут ... Читати далі »
Переглядів: 25 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

18 ВЕРЕСНЯ 17-00
До 150-річчя гетьмана ПАВЛА СКОРОПАДСЬКОГО відбудеться презентація книги доктора історичних наук Павла Гай-Нижника та відкрита лекція "Гетьман Української Держави Павло Скоропадський"у найстарішій книгарні Києва "СЯЙВО книги".
Організатори заходу: ГО "Всеукраїнська громадська організація "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" спільно з БО "Київський міський благодійний фонд "Інтеграція" за підтримки Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації та інформаційної підтримки видавництва "Саміт-книга" (директор Іван Степурін)
Вхід вільний
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 25 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

13 вересня 2023 року темою дня ХХ1У "Тижня освіти дорослих України» (11-18 вересня 2023 року) було питання «Втілення Національної стратегії створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року (2021) в закладах освіти для дітей з особливими потребами».
Учасників Тижня освіти дорослих, в тому числі і мене, як голову ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", гостинно приймав Броварський ліцей № 6 Броварської міської ради Броварського району Київської області.
Темою мого виступу була надзвичайна важливість та актуальність питань реабілітації, як дітей так і дорослих, особливо зважаючи на війну, яку вже десятий рік на території України веде рашистська імперія, а також здійснення психологічної реабілітації всіх, хто постраждав внаслідок рашистської агресії. Останнє питання є чи не найважливішим на сьогодні в сфері реабілітації, оскільки від того, як воно втілюватиметься в життя, без перебільшення, залежить психологічне здоров’я нації. Я вже неоднор ... Читати далі »
Переглядів: 23 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 57 58 »