Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 01:34
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
02 грудня 2023 року в Публічній бібліотеці імені Лесі Українки відбувся концерт "Лірика війни", присвячений захисникам України. Організатори заходу дуже6 задоволені повітряна тривога та вкрай несприятливі погодні умови не стали на заваді справжнім глядачам.
Від всього серця дякуємо Публічній бібліотеці імені Лесі Українки і особисто її директорці, пані Ользі Романюк, за можливість виступити в залі з такою чудовою акустикою. Хочемо подякувати Ганні Стояновій, співорганізаторці та хормейстеру концерту, молодому, але амбітному хору мам "Luscinia" Київської дитячої музичної школи N29, Маргариті Чумак за чудове виконання пісні «Мальви», поету Євгенію Познанському, чия поетична майстерність зростає від виступу до виступу, а також пані Надії Дягілевій, яка познайомила зацікавлених глядачів з порівняно новим, однак невідомим широкому загалу мистецтвом евритмії. І окрема подяка – чудовому концертмейстеру нашого заходу, пану Максиму Гришину.
Але найбільша подяка всіх, хто був прису ... Читати далі »
Переглядів: 12 | Додав: vuppi | Дата: 26.12.2023 | Коментарі (0)

3 грудня - Міжнародний день людей з інвалідністю. Напередодні ми відзначили цей день презентацією пісенної і поетичної творчості "Лірика війни". Дякуємо українському громадському діячу, керівнику Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів»,'' Володимиру Борисовичу Петровському за співпрацю і за організацію свята натхненної творчості, що усім нам додало сил. Дякуємо йому за прем'єру нової авторської пісні. Дякуємо Ганні Стояновій, співорганізаторці та хормейстеру концерту, молодому, але амбітному хору мам "Luscinia" Київської дитячої музичної школи N29, Маргариті Чумак за чудове виконання пісні «Мальви», поету Євгенію Познанському і пані Надії Дягілевій, концертмейстеру заходу, пану Максиму Гришину.
Але найбільша подяка від усіх нас, хто був присутній на концерті попри складну погоду і хто був з нами онлайн - це подяка Збройним силам України, українським воїнам, мужність та самовідданість яких дає нам можливість жити відносно мирним жи ... Читати далі »
Переглядів: 12 | Додав: vuppi | Дата: 26.12.2023 | Коментарі (0)

02 грудня 2023 року о 15:00 в Публічній бібліотеці імені Лесі Українки (вул. Олександра Кониського, кол. Тургенєвська, 83-85) відбудеться концерт "Лірика війни", присвячений захисникам України.
Епіграфом заходу є слова з пісні Володимира Петровського «Співай, кобзарю»:
"Співай, кобзарю, партію соло!
Хай душі будить співане слово".
Окрім Володимира Петровського, що виконає власні пісні з «військового циклу», в концерті візьмуть участь сучасні поети, Олена Татянченко та Євгеній Познанський, учениці Київської дитячої школи мистецтв N8 Маргарита Чумак (викладач Стоянова Г.Д., концертмейстер Гришин М.В) й Катерина Кононенко (викладач Карелі І.Л.), а також хор мам " Luscinia" Київської дитячої музичної школи N29 (художній керівник та диригент Анна Стоянова). Мистецтво Евритмії на слова і музику сучасних авторів представить Надія Дягілева.
Запрошуємо всіх бажаючих на наш захід. Вхід вільний
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 7 | Додав: vuppi | Дата: 26.12.2023 | Коментарі (0)

29 листопада 2023 року в приміщенні КМДА відбувся круглий стіл, приурочений до Міжнародного дня людей з інвалідністю, що був ініційований Комітетом з питань охорони здоров’я та соціальної політики, внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій Громадської ради при виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації). Темою круглого столу був комплекс питань, пов’язаних з різними аспектами соціальної захищеності людей з інвалідністю, створенням безбар’єрного простору, працевлаштуванням людей з інвалідністю, комплексом питань, пов’язаних з реабілітацією, зокрема – учасників бойових дій, киян, які сьогодні захищають нас на фронті та отримали інвалідність.
Порядок денний круглого столу був таким:
1. Визначальна роль і значення реабілітації людей з інвалідністю до, під час та після військової агресії в Україні (соціальна політика, охорона здоров’я, освіта, культура, працевлаштування, фізична, психологічна реабілітація, соціалізація)
... Читати далі »
Переглядів: 11 | Додав: vuppi | Дата: 26.12.2023 | Коментарі (0)

Шановні колеги!
За ініціативи Комітету з питань охорони здоров’я та соціальної політики, внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій Громадської ради при виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) 29 листопада 2023 року о 10:00 в кімнаті № 515 (512) Київської міської державної адміністрації відбудеться круглий стіл, приурочений до Міжнародного дня людей з інвалідністю. На круглому столі буде розглянуто комплекс питань, пов’язаних з різними аспектами соціальної захищеності людей з інвалідністю, створенням безбар’єрного простору, працевлаштуванням людей з інвалідністю, комплексом питань, пов’язаних з реабілітацією, зокрема – учасників бойових дій, киян, які сьогодні захищають нас на фронті та отримали інвалідність.
Порядок денний круглого столу:
1. Визначальна роль і значення реабілітації людей з інвалідністю до, під час та після військової агресії в Україні (соціальна політика, охорона здоров’я, освіта, культура, п ... Читати далі »
Переглядів: 12 | Додав: vuppi | Дата: 26.12.2023 | Коментарі (0)

24 листопада 2023 року, за ініціативи Громадської ради при Київській міській державній адміністрації відбувся ІІ круглий стіл щодо пунктів незламності та обʼєктів укриття, який проходив у Подільській РДА. Учасниками круглого столу були представники влади та громадськості Подільського, Шевченківського, Оболонського та Печерського районів.
Голова ГО ВГО ВППІ, Володимир Петровський, як керівник моніторингової групи від Печерського району, взяв в ньому участь та виступив з приводу ситуації, яка склалася в районі й місті щодо означених обʼєктів, та з інших питань, повʼязаних з безбарʼєрністю і організацією роботи з цієї проблеми. Поточна робота зі згаданих питань продовжується, тож у кого є пропозиції, висловлюйте їх, будь-ласка, для подальшого врахування.
Переглядів: 10 | Додав: vuppi | Дата: 26.12.2023 | Коментарі (0)

23 листопада 2023 року в одній з провідних київських книгарень «Сяйво книги» відбулася презентація унікальної збірки «Голос бойового серця», виданої в співпраці з Департаментом суспільних комунікацій КМДА. Згідно умов проєкту, за підсумками якого, власне, і народилася ця книга, на розсуд журі були подані віршовані твори 43 киян, які нині захищають Україну, а отже – і нас з вами, в лавах ЗСУ. Журі відібрало 25 авторів, вірші яких і ввійшли до названої книги «Голос бойового серця». 26-м автором став Богдан Назаренко, член Громадської ради при КМДА, ініціатор та ідейний натхненник цього проєкту.
І от, вже вдруге за останній тиждень, представники громадськості нашого міста зібралися в книгарні «Сяйво книги», аби побачити та почути виступи авторів, чиї твори ввійшли до збірки, та висловити їм (тобто авторам) свою вдячність та пошану. На презентації був присутній Голова ГО ВГО ВППІ, Володимир Петровський, який, за його словами, "мав честь виконати перед поважним товариством дві свої п ... Читати далі »
Переглядів: 9 | Додав: vuppi | Дата: 26.12.2023 | Коментарі (0)

21 листопада 2023 року відбулося засідання Творчої вітальні ОППІР під керівництвом шановної Тетяни Борисівни Кудинової. Як завжди, три години зустрічі учасників Творчої вітальні пролетіли миттєво, бо практично на одному подиху ними були продемонстровані цікаві, самобутні прозові, поетичні та літературно-музичні твори. Окремо хотілося б відзначити виступ очільниці вітальні, Тетяни Борисівни Кудінової, в якому вона підкреслила особливу роль і особливу відповідальність майстрів слова, на яких лежить обов’язок донести до суспільства зміст та значення українського слова, української культури і власної самосвідомості і самим, безумовно, відповідати високому званню представника культурної еліти. Я також мав честь виступити на цьому засіданні вітальні. Цього разу я представив на розсуд колег свою першу пісню, з серії пісень, написаних після початку повномасштабного вторгнення рашистської імперії в Україну (для бажаючих почути – посилання на неї міститься в першому коментарі до цього допису) і ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 10 | Додав: vuppi | Дата: 26.12.2023 | Коментарі (0)

Останнім часом точаться активні дискусії щодо того, чи варто використовувати приміщення шкільних підвалів як бомбосховища для всіх представників цивільного населення нашого міста або ж лишити їх виключно для школярів. Прихильники другої думки слушно зауважують, що київські школи і без того працюють в дві зміни, оскільки в бомбосховищах здебільшого не вистачає місця навіть для учнів кожної конкретної школи. Окрім того, наявність серед школярів в бомбосховищі дорослих людей може призвести до терористичної атаки на дітей з боку тих самих дорослих, або ж, принаймні, до психологічного шоку в разі неадекватної поведінки цих дорослих. Так, прихильники цієї думки, на перший погляд, мають рацію.
Однак мені хотілося б поділитися власними аргументами на користь використання шкільних бомбосховищ для всіх, без виключення, містян. Отже, мій допис стосується лише ситуації, коли ми хочемо захистити від бомбардувань громадян міста Києва, а не інших варіантів. Давайте відверто: бомбосховищ, окрім ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 34 | Додав: vuppi | Дата: 31.10.2023 | Коментарі (0)

26 жовтня 2023 року проводився огляд народних аматорських колективів Голосіївського району з метою їх переатестації на підтвердження звання «Народний аматорський колектив» і присвоєння такого звання вперше. В числі колективів, які подавалися на підтвердження, відбувався огляд діяльності Народного аматорського колективу «Студія-галерея творчості інвалідів «Ми духом незламні» ГО «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», який носить звання «Народний аматорський колектив» з серпня 2009 року. На виставці з нагоди переатестації були представлені художні роботи, вироби декоративно-ужиткового мистецтва і (вперше) друковані художні та науково-популярні твори, авторами яких також є члени Галереї. Живопис, графіка, вишивка хрестиком та бісером, вироби з бісеру та в стилі «мінанкарі» - все це побачили шановні члени атестаційної комісії і все це зробило виставку дійсно незабутньою.
Вперше атестація проходила за нового керівництва Галереї. Втім, ... Читати далі »
Переглядів: 26 | Додав: vuppi | Дата: 31.10.2023 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 57 58 »