Вітаю Вас Гість!
Субота, 27.04.2024, 04:41
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
Нажаль, з різних причин не встигла раніше розмістити на своїй сторінці розповідь про лекцію «Переяслав – місто музеїв», підготовлену за сприяння ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», ГО «Київський міський парламент працездатних осіб з інвалідністю», КМБФ «Інтеграція» та Студії-галереї творчості інвалідів «Ми духом незламні». Цю лекцію на запрошення чарівної Тетяна Серебреннікова ми з Владимир Петровский провели в Публічна бібліотека імені Лесі Українки, на зібранні Жіночого кола 19 жовтня ц.р. Учасники лекції мали змогу здійснити віртуальну подорож переяславськими музеями і дізнатися про неймовірну людину, 100-річчя від дня народження якої ми відзначаємо цього року – про Михайла Івановича Сікорського.
І які б епітети ми не використовували для характеристики Михайла Івановича, всі вони, напевне, виявляться надто бідними, аби розповісти про цю непересічну особистість.
Щоб наочно проілюструвати свою думку, наведу лише один невеличкий приклад: на момент, к ... Читати далі »
Переглядів: 19 | Додав: vuppi | Дата: 31.10.2023 | Коментарі (0)

Громадська організація «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» повідомляє, що, згідно заяви керівника структурної одиниці ГО ВГО ВППІ, Народного аматорського колективу «Студія-галерея творчості інвалідів «Ми духом незламні» Жоржа Шанаєва про звільнення з займаної посади за станом здоров’я та відповідно до рішення Ради ГО ВГО ВППІ (протокол №8 від 15 вересня 2023 року), відбулася зміна керівництва Студії-галереї.
Рада ГО «Всеукраїнська громадська організація на своєму засіданні ухвалила рішення задовольнити клопотання Жоржа Івановича Шанаєва про звільнення з посади, залишивши за ним пожиттєво посаду почесного керівника Галереї.
Водночас Радою було ухвалене рішення щодо того, аби, з метою покращення та максимально ефективної діяльності Галереї розділити посади посади керівника та художнього керівника Народного аматорського колективу «Студія-галерея творчості інвалідів «Ми духом незламні»
В зв’язку з цим Радою на тому ж ... Читати далі »
Переглядів: 22 | Додав: vuppi | Дата: 31.10.2023 | Коментарі (0)

20 жовтня 2023 року в-Центрі хабі Шевченківськомго району відбулося спільне засідання
Комітету з питань охорони здоров'я та соціального захисту, внутрішньо-переміщених осіб та учасників бойових дій Громадської ради при КМДА та Комісією з питань соціальної та трудової політики, охорони здоров’я та медичного забезпечення, доступності та захисту прав маломобільних груп населення, людей з інвалідністю Громадської ради при Печерській в місті Києві районній державній адміністрації.
На засіданні були присутні як члени Комітету, так і члени Комісії.
Першим питанням порядку денного заздалегідь було визначено зустріч з Русланом Валентиновичем Світлим, директор Департаменту соціальної політики Київської міської державної адміністрації, однак, оскільки він попередив, що затримається, розпочали з розгляду інших питань.
Таким чином, засідання проходило за трохи зміненим порядком денним, який виглядав так:
1. Постанова Кабінету Міністрів № 953 від 05 вересня 2023 ро ... Читати далі »
Переглядів: 21 | Додав: vuppi | Дата: 29.10.2023 | Коментарі (0)

Сьогодні Жіноче коло Tana Sribna підтримували і надихали неймовірне подружжя Володимир Петровський та Світлана Петровська, які провели віртуальну подорож переяславськими музеями і розказали про особистість, яка їх зібрала (від 32 експонатів на початку до сотень тисяч одиниць зберігання в наш час); яка власноруч будувала музеї, мотивувала команду підлеглих, проводила розкопки, купувала експонати, поклала все своє життя на створення Національний Історико-етнографічний Заповідник Переяслав
Мова йде про Героя України Михайла Сікорського, 100-річчю від дня народження якого присвячений всеукраїнський вишивальний проект Переяславська сорочка
Згадували, скільки вишивальних проектів народились на основі колекції заповідника - скільки нових сорочок та рушників було створено за музейними взірцями.
Веземо подарунки від ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" та Публічна бібліотека імені Лесі Українки, м. Київ для організаторів проекту з вдячністю за продовженн ... Читати далі »
Переглядів: 22 | Додав: vuppi | Дата: 29.10.2023 | Коментарі (0)

Післязавтра, в четвер, 19 жовтня до жіночого кола долучаться мандрівники та краєзнавці Володимир Петровський та Світлана Петровська з лекцією "Переяслав - місто музеїв".
В п'ятницю, 20 жовтня організатори проекту "Переяславська сорочка" Таня Радіоненко та Валентина Білоусько запрошують на урочистості, присвячені 100-річчю від дня народження фундатора переяславських музеїв Героя України Михайла Сікорського.
Долучайтесь до наших бібліотечних та музейних вишивальних активностей і дізнавайтесь про рідний край більше і більше, вишивайте, подорожуйте Україною, спілкуйтесь і надихайтесь на прекрасне!
Переглядів: 20 | Додав: vuppi | Дата: 29.10.2023 | Коментарі (0)

12 жовтня 2023 року відбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) на якому були розглянуті питання, що накопичилися з минулого засідання. Зауважу, що, в зв'язку з великою кількістю нагальних питань, які потребують розгляду на засіданні Громадської ради, та з метою розвантаження окремого засідання Громадської ради для більш ефективного розгляду питань порядку денного одноголосно прийнято рішення проводити засідання Громадської ради два рази на місяць (через кожних два тижня).
Порядок денний цього засідання був наступним:
1.Про роботу управління з питань запобігання та виявлення корупції КМДА
2. Про результати обговорень пропозицій Громадської ради при КМДА щодо
повноважень районних у місті Києві рад
3. Про створення робочої групи щодо перевірки роботи інспекторів з паркування та питань евакуації автомобілів
4. Різне.
Зазвичай мої колеги в своїх публік ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 21 | Додав: vuppi | Дата: 29.10.2023 | Коментарі (0)

Пропонуємо вашій увазі повну версію нової статті Володимира Петровського щодо поточної політичної ситуації та проблем з поставками зброї в Україну
ВЕРХОВЕНСТВО ПРАВА ДЕМОКРАТИЧНИХ ЦІННОСТЕЙ ЧИ ЦИНІЧНЕ ФАРИСЕЙСТВО ПОЛІТИЧНИХ ЄЗУЇТІВ?
Частина 1
Пам‘ятаєте унікальний і досі належно не оцінений шедевр Антуана де Сент-Екзюпері «Маленький принц»? А саме –один із візитів маленького Принца на планету, якою правив король. Тоді ви легко згадаєте й пацюка, якого Король періодично засуджував до страти, але регулярно милував. Бо, стративши його, монарх не лише втрачав єдиного підданого, але й, в його особі - ворога для протистояння. З втратою ворога, який забезпечував Королю сенс життя (протистояння з цим ворогом) в його потенційних підданих зникала потреба в захиснику і гаранті, неважливо чого – їхньої безпеки, сенсу життя чи політичноі та економічноі захищеності. Тож чим лютіший ворог, тим кращим потаємним другом він може бути, а його наявність забезпечує міць і процвітання. ... Читати далі »
Переглядів: 20 | Додав: vuppi | Дата: 29.10.2023 | Коментарі (0)

02 жовтня 2023 року, за дорученням Громадської ради при Київській міській державній адміністрації, члени Комісії з питань соціальної та трудової політики, охорони здоров’я та медичного забезпечення, доступності та захисту прав маломобільних груп населення, людей з інвалідністю Громадської ради при Печерській РДА провели виїзне засідання, присвячене моніторингу готовності Пунктів незламності Печерського району до осінньо-зимового сезону. Метою здійснення моніторингу була перевірка наявності базового обладнання та витратних матеріалів, передбачених Постановою Кабінету Міністрів України «Питання організації та функціонування пунктів незламності» від 17 грудня 2022 р. № 1401.
Згідно наявного переліку, в Печерському районі нашого міста обладнані 40 пунктів незламності, з яких 38 нині знаходяться в «сплячому» режимі, тобто діючими є лише 2.
Обидва розташовані в приміщеннях ЖЕД, а отже – доступні лише протягом робочих годин обох установ.
Загалом, моніторинг, здійснений в ... Читати далі »
Переглядів: 16 | Додав: vuppi | Дата: 29.10.2023 | Коментарі (0)

Днями ми з Владимир Петровский побували в Чернівцях на фестивалі, організація та перебіг якого цілком відповідає імені його натхненниці та організаторки – Любові Свіріденко. Цей фестиваль має назву «Сузір’я Любові», а все, що ми побачили та відчули за ці три дні є похідним від слова «любов». З любов’ю вибране, затишне та максимально комфортне місце для проживання учасників – готель «Буковина», чудовий концертний зал на одній з центральних вулиць міста (а точніше – Киномистецький центр імені Івана Миколайчука), з любов’ю підібрана та організована екскурсійна програма: в перший день – скансен у Чернівцях, третій день – Чернівецький університет та прогулянка центром міста. А ще – повноцінне знайомство з вишуканою чернівецькою кухнею, якою так пишаються мешканці міста. І навіть музичний колектив, що став частиною казки, до якої потрапили учасники фестивалю.
Втім, безумовно, ключовою складовою нашого перебування в Чернівцях була все ж-таки саме участь в фестивалі, тобто виступ в прек ... Читати далі »
Переглядів: 14 | Додав: vuppi | Дата: 29.10.2023 | Коментарі (0)

Володимир Петровський, голова ГО ВГО ВППІ, протягом останніх тижнів був відзначений нагородами від кількох музичних фестивалів авторської пісні. Зокрема, він отримав ось такий Диплом лауреата, що підтведжує 1 місце, зайняте мною на фестивалю "Квітуча Україна", в номінації "Народний вокал" (старша вікова категорія).
Ще один диплом "наздогнав" голову нашої організації більш ніж через місяць після нагородження. На цей раз - це диплом учасника Всеукраїнського конкурсу "Код Нації" до 32-ї річниці Незалежності України
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 15 | Додав: vuppi | Дата: 29.10.2023 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 57 58 »