Вітаю Вас Гість!
Субота, 27.04.2024, 03:11
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
Шановні друзі, колеги, всі, хто цікавиться українською історією та культурою!
07 вересня 2023 року (в четвер) БО «Київський міський благодійний фонд «Інтеграція», спільно з ГО ВГО "Всукраїнський парламент працездатних інвалідів", продовжить цикл віртуальних інтелектуальних мандрівок (лекцій-демонстрацій) для киян, які в силу різних причин не мають можливості здійснювати реальні мандрівки лекцією-демонстрацією «Березова Рудка. Історія кохання великого Кобзаря»..
Запрошуємо всіх, хто хоче побувати у садибі Закревських в селі Березова Рудка, дізнатися про славетний «Український Версаль» та історію кохання Тараса Шевченка, відвідати Бібліотеку імені Наталії Забіли ЦБС Голосіївського району за адресою проспект Науки, 4 та на власні очі побачити й почути нашу лекцію-демонстрацію (віртуальну мандрівку), яка розпочнеться 11 вересня 2023 року о 15:00.
Захід проводиться за підтримки Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації.
Вхід ві ... Читати далі »
Переглядів: 21 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

Шановні друзі, колеги, всі, хто цікавиться українською історією та культурою!
07 вересня 2023 року (в четвер) БО «Київський міський благодійний фонд «Інтеграція», спільно з ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", розпочинає цикл віртуальних інтелектуальних мандрівок (лекцій-демонстрацій) для киян, які в силу різних причин не мають можливості здійснювати реальні мандрівки. Перша лекція демонстрація з цього циклу має назву «Переяслав – місто музеїв» і приурочена до 100-річчя з дня народження Михайла Івановича Сікорського, яке ми відзначатимемо 13 жовтня цього року.
Запрошуємо всіх, хто хоче дізнатися про знаменний «тридцять третій експонат» Археологічного музею Переяслава, про те, як створювалися переяславські музеї та історії деяких найбільш цікавих експонатів, відвідати Центральну районну бібліотеку Голосіївського району (вулиця Маричанська, 9) на нашу лекцію-демонстрацію (віртуальну мандрівку), яка розпочнеться 11 вересня 2023 року о 13:00.
Захід ... Читати далі »
Переглядів: 18 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

2-го вересня 2023 року в місті Києві відбувся шостий Київський міжнародний літературно-музичний конкурс-фестиваль «ПРИЧАЛ на ПОШТОВІЙ»
Автором ідеї та президеном конкурсу-фестивалю є Тетяна Кудінова, член Національної спілки письменників України, почесний член, академік Спілки незалежних Болгарських письменників, почесний член Спілки письменників Чорногорії, керівник літературної вітальні «ОППіР» (Об’єднання письменників, поетів і романтиків) при НСПУ, головний редактор Альманаху літературної вітальні «ОППіР», володарка спеціальної премії «Жінка року – 2019» у номінації «Жінка-науковець», лауреат багатьох міжнародних літературних премій і нагород. Співорганізаторами конкурсу-фестивалю є Департамент культури КМДА, Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого, Національна спілка письменників України, Український фонд культури ім. Бориса Олійника, Рада національних спільнот.
Лауреатом конкурсу-фестивалю з врученням Диплома й кубка в номінації «Три в одному» автор ві ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 20 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

28 серпня 2023 року в Центральній районній бібліотеці Голосіївського району ГО "Всеукраїнська громадська організація "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" та БО "Київський міський благодійний фонд "Інтеграція" провели Творча зустріч, в рамках якої була презентована концертна програма сучасного українського романсу «Без Вас мені так холодно і прикро…», що проходила за підтримки Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації. Прозвучали українські романси від 60-тих років до сьогоднення, різних авторів, більш чи менш відомі, які об’єднує єдина й вічна тема – кохання до Жінки, натхненниці чоловіків, коханої, дружини та матері.
Концертна програма відкрилася піснею «Невідправлений лист зі шпиталю», автором слів та музики якої є Володимир Петровський, голова ГО ВГО ВППІ.
Це, в першу чергу, пов’язано з тим, що наступний після концерту день, 29 серпня, це День пам’яті полеглих захисників України або День пам’яті героїв Іловайська. Приміт ... Читати далі »
Переглядів: 17 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

28 серпня 2023 року Київський міський благодійний фонд «Інтеграція», спільно з ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", за підтримки Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації, провели Дискусійний клуб "Конституція Пилипа Орлика та її автор". Захід проходив в приміщенні та за інформаційної підтримки Центральної районної бібліотеки Голосіївського району за адресою: вулиця Юлії Здановської (колишня вулиця М. Ломоносова), 24.
Пропоную вашій увазі одну з історій, представлених під час дискусійного клуба, яка стосується сина гетьмана Війська Запорізького, Григорія (Григора) Орлика. За значенням для України на французьких теренах його можна порівняти хіба що з Анною Ярославною. Однак, якщо її ім’я на слуху буквально в кожного, то ім’я та заслуги Григорія Орлика й досі практично невідомі пересічним українцям.
Григорій Орлик (народився в 1702 році) був первістком в родині Пилипа Орлика та його дружини Ганни. І хрещеними його ста ... Читати далі »
Переглядів: 20 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

«Завдяки історичній памʼяті людина стає особистістю,
народ - нацією, країна - державою»
Михайло Грушевський
28 серпня 2023 року (в понеділок) в приміщенні Центральної районної бібліотеки Голосіївського району за адресою: вулиця Юлії Здановської (колишня вулиця М. Ломоносова), 24 о 14:00 Київський міський благодійний фонд «Інтеграція», за підтримки Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації, проведе Дискусійний клуб "Конституція Пилипа Орлика та її автор".
Запрошуємо всіх, хто хоче дізнатися про українського гетьмана Пилипа Орлика, його Конституцію, написану за 77 років до Конституції США, але й досі надзвичайно актуальну для української держави, а також поділитися своїми думками з цього приводу.
Хочемо висловити величезну подяку українському історику, доктору історичних наук. Провідному науковий співробітник Інституту історії України НАН України Тарасу Чухлібу, за грунтовні наукові дослідження означеного періоду істо ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 19 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

Дороге українство! Сьогодні ми з вами святкуємо 32-й День Незалежності нашої коханої держави, з яких друга річниця відзначається в умовах повномасштабної агресії рашистських загарбників і дев’ята – в умовах гібридної війни російської імперії проти України. Поздоровляючи вас з найбільшим державним святом, безумовно, в першу чергу я хочу побажати всім нам Перемоги, яка обов’язково буде, хоч шлях до неї досить нелегкий.
Найбільші слова подяки і пошани я хочу сьогодні висловити нашим захисникам, хлопцям і дівчатам, чоловікам і жінкам, які власною мужністю й силою духу та власними тілами закрили шлях дикому, брутальному агресору для реалізації його загарбницьких, імперських інстинктів. І скільки б я не сказав таких слів, їх, все ж-таки, буде замало.
Звичайно, в українських громадян було, є і залишається багато питань не тільки до попередніх очільників та попередньої влади України, а й до її нинішніх очільників, причому питання до останніх, нажаль, збільшуються в геометричній п ... Читати далі »
Переглядів: 18 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

02 серпня 2023 року в приміщенні Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого за адресою: вул. Грушевського, 1 відбулася лекція «Вікентій Хвойка. Відкриття Трипільської культури».
Ще за життя Вікентія Хвойки газета «Киевлянин» писала про видатного археолога: «Усю працю В.В. Хвойки супроводжувало “щастя” – але той факт, що “щастя” скрізь крокувало за паном Хвойкою, ясно вказує на те, що його “щастя” не було наслідком багатьох щасливих випадків, а сумою, яку складають величезний талант, самовіддана праця, любов до теми та залізна воля». Лише одного зі зроблених ним відкриттів вистачило б, аби вдячні нащадки навіки запам’ятали його ім’я, а сучасники гудили його, називаючи «недоуком» та «вискочкою від науки». Недооцінений за життя археолог, вірний обраному фаху буквально до останнього подиху, історик за покликанням – все це про Вікентія В’ячеславовича Хвойку, іменем якого названа одна з вулиць нашого міста.
Співорганізаторами лекції є БО «Київський міський благодійн ... Читати далі »
Переглядів: 19 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

Шановні друзі, колеги, всі, хто цікавиться українською історією!
02 серпня 2023 року в приміщенні Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого за адресою: вул. Грушевського, 1 відбудеться лекція «Вікентій Хвойка. Відкриття Трипільської культури». Початок лекції – о 15:00.
«Усю працю В.В. Хвойки супроводжувало “щастя” – але той факт, що “щастя” скрізь крокувало за паном Хвойкою, ясно вказує на те, що його “щастя” не було наслідком
багатьох щасливих випадків, а сумою, яку складають величезний талант, самовіддана праця, любов до теми та залізна воля». Так ще за його життя писала про видатного археолога газета «Киевлянин». Лише одного зі зроблених ним відкриттів вистачило б, аби вдячні нащадки навіки запам’ятали його ім’я, а сучасники гудили його, називаючи «недоуком» та «вискочкою від науки». Недооцінений за життя археолог, вірний обраному фаху буквально до останнього подиху, історик за покликанням – все це про Вікентія В’ячеславовича Хвойку, іменем якого на ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 20 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

01 серпня 2023 року, Київський міський Благодійний фонд «інтеграція» та ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" (керівник Володимир Петровський) спільно з Гуманітарним штабом Громадської ради при Дарницькій районній в місті Києві державній адміністрації та ГО "Центр сприяння і розвитку громадських рад в Україні" - Олександр Лисенко, завдяки підтримці Благодійної організації «Благодійний фонд «З руки в руку» (керівник Іван Павлишин), надав гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів особам з інвалідністю, чорнобильцям, пенсіонерам і членам багатодітних родин, які мешкають в Дарницькому районі міста Києва.
Всі, хто отримав ці набори продуктів, дійсно потребують допомоги, особливо зважаючи на інфляцію, знецінення пенсій та неможливість з цієї причини придбати найнеобхідніше.
Щиро вдячні всім, хто долучився до цієї суспільно важливої акції та завдяки кому люди, які належать до найбільш незахищених категорій киян, змогли отримати продуктові набори, що д ... Читати далі »
Переглядів: 18 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 57 58 »