Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 22:38
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
Шановні друзі, колеги, всі, хто хоче долучитися до неймовірного світу української вишивки!
29 липня 2023 року (в суботу) в приміщенні Публічної бібліотеки імені Лесі Українки (Відділ краєзнавчої літератури та бібліографії) за адресою: вулиця Володимира Вінниченка, 16 відбудеться зустріч в рамках проєкту «Сорочка для захисника (практичний досвід мистецького волонтерства)». В рамках зустрічі відбудеться концерт патріотичної пісні
Початок заходу – о 15:00.
Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до волонтерського вишивального проєкту і стати гостем Творчої зустрічі «Сорочка для захисника»
Захід організований БО «Київський міський благодійний фонд «Інтеграція» та Публічною бібліотекою імені Лесі Українки (Відділ краєзнавчої літератури та бібліографії). Дякуємо Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації за підтримку та розуміння важливості громадської та волонтерської ініціативи.
Вхід вільний.
Переглядів: 17 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

25 липня 2023 року в книжковому мгазині "Сяйво книги" відбулася презентація книги Богдана Назаренка, великого друга ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів". Книга має назву "П'ятнадцять місяців війни. Нижче пропонуємо відгук про подію, написаний київським видавцем, директором видавництва "Саміт-книга" про цю непересічну подію:
Щиро вдячний поетові та воїну Богдан Назаренко за презентацію книги "П'ятнадцять місяців війни"; Малич Глеб та всій команді КП "Міський магазин" СЯЙВО за гостинність ; письменнику та історику Павло Гай-Нижник за модерацію вечора військової поезії$ а також нар.арт. України Галина Яблонська, композитору та музиканту Alex Makarov, Diana Tryma, Владимир Петровский, Владислав Берковський, Дмитро Оніщенко, Елена Старостенко за дружбу, підтримку та участь!"
А ось відгук про цю подію від голови ГО ВГО ВППІ, Володимира Петровського:
"24 липня 2023 року в книгарні «Сяйво книги» відбулася презентація першої збірки віршів громадського ді ... Читати далі »
Переглядів: 19 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

20 липня 2023 року Літературному салоні видавництва Саміт-Книга ( Київська обласна бібліотека для дітей) ГО "ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", спільно з БО "Київський міський благодійний фонд "Інтеграція" організували проведення леції-демонстрації «Польова квітка українського живопису Катерина Білокур». Щиро вдячні всім, хто, попри шалену спеку й досить напружену атмосферу цих літніх тижнів, знайшов можливість стати гостями Літературного салону та почути історію життя незрівняної Катерини Білокур, і, за традицією, пропонуємо до вашої уваги одну зі сторінок її біографії.
«Період кінця 40-х – середини 50 х років ХХ століття був для Катерини Білокур найурожайнішим, судячи з кількості виконаних художньо довершених творів, але, водночас, і найстражденнішим. Їй повсякдень дошкуляли власні недуги, зовсім злягла хвора й дуже немолода мати, а отже одні, хоча й золоті, але фізично недужі руки художниці випало порання на городі, коло хати, добування дров, готування їжі ... Читати далі »
Переглядів: 16 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

Шановні друзі, колеги, всі, хто цікавиться історією українського мистецтва!
20 липня 2023 року (в четвер) в приміщенні Київської обласної бібліотеки для дітей за адресою: Русанівська набережна, 12 на численні прохання відбудеться повторна Леція-демонстрація «Польова квітка українського живопису Катерина Білокур». Початок лекції – о 16:00.
«Її життєпис– то як роман, сповнений драматизму, де було й нерозділене кохання, і чиєсь нерозуміння, де були й конфлікти з близькими людьми, і причиною всьому була та ж таки одержимість, нездоланна відданість мистецькому покликанню» (Олесь Гончар).
Запрошуємо на наш захід всіх, хто бажає познайомитися з вибраними сторінками цього роману, аби повертатися до нього знов і знов.
Організатором лекції є БО «Київський міський благодійний фонд «Інтеграція», спільно з ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів". Захід проводиться за підтримки Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації. ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 18 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

18 липня 2023 року в бібліотеці імені Івана Кудрі на Печерську (вулиця Генерала Алмазова, 14-А) в рамках засідання літературної вітальні ОППіР відбулася лекція «Філософ волі і свободи Григорій Сковорода». Організатор лекції БО «Київський міський благодійний фонд «Інтеграція, за підтримки Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації.
Численні слухачі дізналися про те, чому за світоглядом і філософськими ідеями Григорій Савич був ближчим до нас, людей навіть не ХХ, а ХХ1 сторіччя, в чому полягала інноваційність його думок та ідей, якими він бачив в своїх творах Сфінкса і Нарциса а також багато цікавих фактів з життя українського філософа.
Зазвичай в подібних публікаціях ми пропонуємо до уваги всіх бажаючих фрагмент лекції, але тут вважаємо за доцільне розмістити пряму мову Григорія Сковороди. Хай пролунають його власні слова та афоризми, настільки чіткі та змістовні, що кожен з них хочеться відлити в чистому золоті.
Отже, слово Григор ... Читати далі »
Переглядів: 18 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

18 липня 2023 року в рамках засідання "ОППіРа" в бібліотеці імені Івана Кудрі на Печерську (вулиця Генерала Алмазова, 14-А), відбудеться лекція «Філософ волі і свободи Григорій Сковорода».
Початок заходу о 12:00.
Організатор лекції БО «Київський міський благодійний фонд «Інтеграція, спільно з ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" та за підтримки Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації
Запрошуємо всіх бажаючих. Вхід вільний
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 17 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

13 липня 2023 року (в четвер) в приміщенні Центральної районної бібліотеки Голосіївського району за адресою: вулиця Юлії Здановської (колишня вулиця М. Ломоносова), 24 відбулася Лекція-демонстрація «Катерина Білокур».
Тема лекції – життя та творчість української художниці Катерини Білокур – є надзвичайно цікавою та захоплюючою, такою, що гарантовано не залишить байдужим жодного зі слухачів. Недаремно ж пізніше Олесь Гончар писав про неї так: «Її життєпис– то як роман, сповнений драматизму, де було й нерозділене кохання, і чиєсь нерозуміння, де були й конфлікти з близькими людьми, і причиною всьому була та ж таки одержимість, нездоланна відданість мистецькому покликанню»
Пропонуємо всім бажаючим прочитати лише одну сторінку цього роману, яка розповідає про вчителів Катерини Василівни, з якими їй, як на нашу думку, надзвичайно поталанило:
« Значну, якщо не вирішальну, роль у формуванні Катерини Білокур, як особистості, відіграли вчителі Іван Григорович та Ніна Василі ... Читати далі »
Переглядів: 18 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

Шановні друзі, колеги, всі, хто цікавиться історією українського мистецтва!
13 липня 2023 року (в четвер) в приміщенні Центральної районної бібліотеки Голосіївського району за адресою: вулиця Юлії Здановської (колишня вулиця М. Ломоносова), 24 відбудеться Леція-демонстрація «Катерина Білокур». Початок лекції – о 14:00.
«Її життєпис– то як роман, сповнений драматизму, де було й нерозділене кохання, і чиєсь нерозуміння, де були й конфлікти з близькими людьми, і причиною всьому була та ж таки одержимість, нездоланна відданість мистецькому покликанню» (Олесь Гончар).
Запрошуємо на наш захід всіх, хто бажає познайомитися з вибраними сторінками цього роману, аби повертатися до нього знов і знов.
Організатором лекції є БО «Київський міський благодійний фонд «Інтеграція», спільно з ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів". Захід проводиться за підтримки Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації (директор Roman Lely ... Читати далі »
Переглядів: 16 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

В своїй попередній публікації я розповідав про фестиваль «Незламна Україна», який проходив з 29 червня по 04 липня 2023 року в Сонячному Березі (Болгарія). Фестиваль, організований Харівською громадьскою організацією людей з інвалідністю «Право вибору» (керівник – Валентина Бутенко), мав на меті показати стійкість і незламність українського суспільства, в тому числі – людей з інвалідністю, які не лише своєю творчістю здійснюють реабілітацію як фізично хворих, так і фізично здорових людей, але й збирають кошти на потреби захисників України, котрі отримали травми і інвалідність через агресію фашистської росії в Україну.
Про обставини, внаслідок яких почалася ця війна та продовжується досі, я вже писав в своїх попередніх статтях. І ще не раз буду повертатися до цієї теми. Думаю, що саміт НАТО в Вільнюсі, який розпочнеться 12 липня, буде черговою нагодою задуматися над відповідями на цілу низку питань. Але звичайно головним винуватцем чергового етапу геноциду в Україні є фашистська- ... Читати далі »
Переглядів: 18 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

З 29 червня по 05 липня в Сонячному Березі (Болгарія) відбувся благодійний фестиваль патріотичної пісні та поезії митців з порушеннями зору «Незламна Україна». Організатором заходу була Харківська громадська організація «Право вибору» (керівник – Валентина Бутенко). У фінальному гала-концерті, що проходив на сцені санаторію Міністерської Ради Болгарії, надзвичайно потужно виступили українські вокалісти, виконавці інструментальної музики, поети з Києва, Харкова, Вінниці, Рівного, Запоріжжя, Львівщини, а також українці, що вимушено опинилися за межами країни. Також у Фестивалі взяли участь вокалісти та творчі колективи з Болгарії, Румунії, Польщі, Грузії, Німеччини та Австрії.
Голова ГО ВГО ВППІ Володимир Петровський коментує: "Я був учасником цього заходу з піснею «Сад ботанічний» (її можна прослухати на моєму ютуб-каналі). Скажу без перебільшення, що кожен з учасників фестивалю «Незламна Україна» вніс в його перебіг свою, притаманну тільки йому, ноту, перетворивши Фестиваль на п ... Читати далі »
Переглядів: 17 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 56 57 »