Вітаю Вас Гість!
Неділя, 28.04.2024, 17:21
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
Представники Культурно-мистецького центру отримали від Громадської організації "Голос України" та благодійну допомогу, яка адресована для облаштування укриттів, що розташовані в закладах культури Дарницького району м. Києва.
Бокси укомплектовані необхідними засобами особистої гігієни для тимчасового перебування громадян в укритті тривалий період.
Дякуємо партнеру ГО Київський міській парламент працездатних осіб з інвалідністю - Гуманітарному штабу при Громадській РДА Дарницького в місті Києві району та особисто його керівнику Олександру Лисенку за сприяння в організації придбання надзвичайно важливих в наш час речей.
Переглядів: 65 | Додав: vuppi | Дата: 05.06.2023 | Коментарі (0)

Інформація для учасників Всеукраїнського фестивалю-конкурсу “Поетичний рушник”, який щорічно проводиться в місті Обухові (голова журі конкурсу - голова Київської обласної організації ВГО ВППІ Геннадій Горовий)
Незабаром візьме старт новий, вже тринадцятий сезон нашого заходу. Деталі будуть трохи згодом. Наразі ж пропонуємо посилання на аудіозбірку, яку ми створили на прохання учасників минулорічного сезону. До аудіозбірки увійшли твори переможців дванадцятого Всеукраїнського фестивалю-конкурсу “Поетичний рушник” – від володаря гран-прі до лауреатів номінації для поетів початківців “Проба пера”.
Для максимальної зручності матеріал розміщений на YouTube.
Приємного прослуховування!

https://youtu.be/DGZMddaELF4
Переглядів: 52 | Додав: vuppi | Дата: 05.06.2023 | Коментарі (0)

Друзі, з 15-го по 25 березня в Німеччині відбувається відбіркове голосування за виконавців від України, авторів музики або слів і виконавців власної пісні авторської пісні, поданих на міжнародний конкурс «International Low-Vision Song Contest» (своєрідний аналог Євробачення для людей з порушеннями зору). В Німеччині, тому що керівник єдиної громадської організації людей з інвалідністю, ХЦРМІ «Право вибору», яка взяла на себе відповідальність організувати конкурсний відбір виконавців авторської пісні серед українських співаків з порушеннями зору, знаходиться в Німеччині. А німецькі партнери допомагають в його реалізації.
Я представляю на цей конкурс свою пісню «Шлях до Голгофи» (інша назва – «Синку, що сниться тобі») у власному виконанні, де я є автором і слів і музики, у супроводі відеокліпу. Як на мою думку, знаковим є те, що ця пісня була написана та вперше виконана в Німеччині, буквально в перші дні війни (2-4 березня 2022 року), коли ми ще не знали про Бучу, Ірпінь, Маріупол ... Читати далі »
Переглядів: 80 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

ьогодні ми звернемо увагу на видання, яке можна не тільки прочитати, а й відчути на дотик кожну літеру цієї книги. Звісно, мова піде про «Зіркові казки» – спеціальне видання шрифтом Брайля, яке вийшло друком у 2020 році.
Упорядником цієї книги стало ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" (Київ), підготовку та адаптацію збірника рельєфно-крапковим шрифтом Брайля та адаптацію малюнків здійснило підприємство об’єднання громадян «СоцІнтел» (Харків) спільно з Право выбора - Реабилитационный центр (Харків).
До збірника на 64 сторінках увійшли казки двох авторів Тетяна Череп-Пероганич з пригодницькою, майже правдивою історією «Як Андрійко з козаком Мамаєм Україною мандрував» та Інни Ковальчук з сучасною казкою про маленьку дівчинку та її батька військового – «Оберіг».
Ілюстраторами книги стали Ксенія Мальована та Наталія Кулик. Книга була надрукована з використанням стандартів універсального дизайну, що дозволяє поєднувати в одній книзі друк шрифтом Брай ... Читати далі »
Переглядів: 109 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

09 березня в режимі зум-конференції відбулося установче засідання робочої групи по внесенню правок до проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав осіб з інвалідністю на працю», більш відомого як законопроєкт №5344-д, який був відправлений депутатами Верховної Ради України на повторне перше читання. І, хоча кілька депутатів вже підготували низку правок на 24 сторінки друкованого тексту, засідання вийшло дійсно установчим. Варто зауважити, що громадські організації людей з інвалідністю, як змогли взяти в ньому участь, не сказали жодного доброго слова не лише про сам законопроект, але й про взагалі щодо необхідності його прийняття. Принагідно хотів б відзначити, що народний депутат Сергій Дмитрович Гривко вів це засідання дуже толерантно.
Я також мав можливість в рамках п’ятихвилинного виступу висловити бачення піднятих проблем, як очолюваної мною організації, так і власне. Тож хочу ще раз донести до громадянського суспільства тези мог ... Читати далі »
Переглядів: 70 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

Сьогодні, 04 березня 2023 року, Київський міський Благодійний фонд «інтеграція» (керівник Володимир Петровський) спільно з Гуманітарним штабом Громадської ради при Дарницькій районній в місті Києві державній адміністрації та ГО "Центр сприяння і розвитку громадських рад в Україні" - Олександр Лисенко, завдяки підтримки Благодійної організації «Благодійний фонд «З руки в руку» (керівник Іван Павлишин), надав гуманітарну допомогу у вигляді набору лікарських засобів, що включав ліки від нежиті та кашлю, ліки від тиску та від серця, від болю в суглобах та серці, заспокійливі тощо особам з інвалідністю, чорнобильцям, пенсіонерам і членам багатодітних родин, які мешкають в Дарницькому районі міста Києва.
Сподіваємося, що люди, які отримали ці набори, будуть здоровими, однак в разі, якщо здоров’я їх все-таки підведе, вони вже матимуть базовий запас ліків. А це надзвичайно важливо, особливо зважаючи на інфляцію, знецінення пенсій та неможливість з цієї причини придбати найнеобхідніше. < ... Читати далі »
Переглядів: 71 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

23 лютого 2023 року скандальний проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав осіб з інвалідністю на працю (№5344-д) було поставлено на голосування в сесійній залі Верховної Ради та, як і сподівалися зацікавлені категорії населення, тобто люди з інвалідністю, не прийнято за основу. «За» проголосували 205 народних депутатів («Слуга народу» - 167, «Європйська солідарність» -0, «Платформа за життя та мир» - 2, «Батьківщина» - 0, позафракційні – 5, «Голос» - 13», «Відновлення України» -6, «За майбутнє» - 4, «Довіра» - , «Проти» - 0, утримались 34 народних депутати, взагалі не голосували 103. З приводу голосування хотілося б зауважити, що величезну кількість запитань викликає практично одностайна підтримка фракцією «Голос» депутатської більшості, яка й ініціювали цей законопроєкт. І, як бачимо, жодного голоса не пролунало проти більш ніж неоднозначного проєкту закону.
Однак голосів депутатського корпусу цілком вистачило для того, щоб відправити згад ... Читати далі »
Переглядів: 72 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

20 лютого 2023 року Київський міський благодійний фонд «Інтеграція» провів творчу зустріч, заплановану ще рік тому під назвою «Віддали життя герої за нашу свободу». Творча зустріч, приурочена до Дня пам’яті Героїв Небесної сотні, розпочалася з пісні «Переведіть мене через Майдан» (слова Віталія Коротича, музика Сергія Нікітина) у виконанні Володимира Петровського.
Відповідно до указу Президента України від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» цей день щорічно відзначається 20 лютого і відзначатиметься доти, доки існуватиме наша держава.
Всі ми добре пам’ятаємо події 9-ти річної давнини і розуміємо, що зима 2014 року змінила перебіг історії нашої України. Революція Гідності довела всьому світу: українці не лише обрали шлях до Європи, а й готові за нього боротися. Учасники трагічних подій на Майдані були першими, хто свідомо віддав найдорожче – своє життя, аби наша держава нарешті раз і назавжди ... Читати далі »
Переглядів: 59 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

Десять днів тому мені випало щастя побувати в Музеї, якого офіційно ще не існує. Втім, будинок, збудований спеціально для цього Музею, як і чотири зали, в яких серце завмирає, а очі розбігаються від неймовірної краси, є цілком матеріальними. Не буду довго тримати інтригу: мова йде про фантастичний Музей порцеляни Олександра Швеця, в якому виставляється приблизно одна шоста частина колекції власника.
В основі колекції порцеляни, яку Олександр Швець почав збирати понад 30 років тому, лежать порцелянові композиції, створені іспанською мануфактурою Lladro, яка розташована поблизу іспанського міста Валенсія, чи не наймолодшою з нині існуючих (заснована в 1953 році) порцелянових мануфактур.
І перш, ніж розповісти власне про музей, мені хочеться, аби ті, хто побачить цю красу, розуміли, ЯК САМЕ вона створювалася. Уявіть собі, що деякі з робіт створювалися протягом тисяч годин копіткої праці. Для великих частин порцелянових творів спочатку виготовляють форми з гіпсу. Потім їх зак ... Читати далі »
Переглядів: 101 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

15 лютого 2023 року відбулося засідання Громадської ради при Київській міській державній адміністрації, на якому були розглянуті численні питання, що накопичилися з минулого засідання (загалом 11 питань, не рахуючи «Різного») Мої колеги в своїх публікаціях достатньо повно висвітлили окремі питання, які розглядалися, тож не буду повторюватися, тим більше, що бажаючі можуть ознайомитися з ними в офіційних документах і протоколі засідання.
Безумовно, неможливо висвітлити все в одній публікації, тому добре, що кожен з моїх колег в своїх публікаціях висвітлює питання власної компетенції. Саме через це я зупинюся лише на тій частині порядку денного засідання, що безпосередньо стосується очолюваного мною Комітету з питань охорони здоров’я та соціальної політики, внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій.
Першим з питань, які розглядалися з подачі Комітету, було питання «Щодо Проекту закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав осіб з інва ... Читати далі »
Переглядів: 66 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 57 58 »