Вітаю Вас Гість!
Понеділок, 13.05.2024, 20:37
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
Вчора, 15 грудня 2022 року, напередодні дня Святого Миколая, Київський міський Благодійний фонд «інтеграція» (керівник Володимир Петровський) спільно з Гуманітарним штабом Громадської ради при Дарницькій районній в місті Києві державній адміністрації та ГО "Центр сприяння і розвитку громадських рад в Україні" - Олександр Лисенко, завдяки підтримки Благодійної організації «Благодійний фонд «З руки в руку» (керівник Іван Павлишин), надав гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів особам з інвалідністю, чорнобильцям, пенсіонерам і членам багатодітних родин, що мешкають в Дарницькому районі міста Києва.
Людям з інвалідністю, які не мають можливості самостійно прийти і отримати продуктові набори, ці набори будуть доставлені додому особисто помічниками Святого Миколая.
Хотілося б, щоб і влада міста Києва не забувала про людей з інвалідністю, та інших представників незахищених верств населення нашого міста. Бо цього року, з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю во ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 256 | Додав: vuppi | Дата: 16.12.2022 | Коментарі (0)

12 грудня 2022 року в Київській обласній бібліотеці для дітей відбулася презентація "Григорій Сковорода. Премудрість простоти" з нагоди 300-річчя з Дня народження славетного українського просвітмтеля, підготовлена сімейно-науковим тандемом "Володимир та Світлана Петровські". Захід проходив в рамках проєкту "Літературний Лівий берег", започаткованого видавництвом "САМІТ-КНИГА" (директор Іван Степурін), за підтримки депутата Київської обласної ради Галини Єрко.
В основу фотопрезентації було покладено власні світлини, зроблені Світланою Петровською в трьох музеях Григорія Савича Сковороди: в Чорнухах (рідному селі філософа), в Переяславському музеї-колегіумі, де він викладав поетику, а також в Національному музеї Г.С. Сковороди, експозиція якого, нажаль, практично втрачена під час російського обстрілу, а також в музеї Переяславського університету Григорія Сковороди.
Значна частина цих світлин увійшла до книги "Григорій Сковорода. Премудрість простоти", сигнальний екземпляр я ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 71 | Додав: vuppi | Дата: 16.12.2022 | Коментарі (0)

08 грудня 2022 року відбувся Другий київський форум волонтерів. Мої колеги, організатори і учасники форуму вже зробили і ще зроблять значну кількість публікацій про нього, в яких докладно висвітлять перебіг заходу і проаналізують його результати. Не сумніваюся, що форум матиме заслужений позитивний резонанс і дасть поштовх до розвитку волонтерського руху в Україні і підвищенню ролі громадянського суспільства в Україні в цілому в нашій державі.
Я ж зі свого боку хочу зупинитися в цій публікації на окремих важливих аспектах, які стосуються панелі Форуму, присвяченій фізичній, психологічні, соціальній реабілітації і соціалізації учасників бойових дій та цивільних громадян, які постраждали внаслідок російської агресії в Україну. Ця панель стала наслідком проведення в Україні круглого столу від 23-го листопада 2022 року, безпосередньо присвяченого означеній проблеми, яка нині постала в нашій державі з надзвичайною гостротою.
Вважаю за доцільне зосередити увагу на саме цих аспе ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 68 | Додав: vuppi | Дата: 14.12.2022 | Коментарі (0)

«Лось махонький. На всех не хватит»
(цитата з радянського мультфільму «Раз, два – дружно!»)
07 грудня 2022 року відбулося засідання Постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики, під час якого розглядалися в тому числі й питання, винесені Громадською радою при Київській міській державній адміністрації
1. Щодо збільшення на 2023 рік суми щомісячної адресної матеріальної допомоги, яка щомісячно сплачується дітям-сиротам та окремим категоріям людей з інвалідністю згідно розпорядження, за рахунок міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам»
2. Про фінансову підтримку міських громадських організацій людей з інвалідністю на 2022 – 2023 фінансовий рік
3. Про забезпечення гарантій пільгового проїзду в міському й приміському транспорті міста Києва, в тому числі – маршрутках та забезпечення відвідування пільговими категоріями муніципальних закладів культур
4. Про забезпечення відвідування пільговими ка ... Читати далі »
Переглядів: 77 | Додав: vuppi | Дата: 10.12.2022 | Коментарі (0)

Резолюція
засідання «круглого столу» на тему:
«ФІЗИЧНА ТА ПСИХОЛОГІЧНА РЕАБІЛІТАЦІЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ І ЦИВІЛЬНИХ ГРОМАДЯН УКРАЇНИ, ПОСТРАЖДАЛИХ ВІД НАСЛІДКІВ РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ В УКРАЇНІ ЯК КЛЮЧОВА СКЛАДОВА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЛЯ НИХ МІЖНАРОДНИХ СТАНДАРТІВ КОМПЛЕКСНОГО БЕЗБАР’ЄРНОГО ПРОСТОРУ І ПОДАЛЬШОЇ СОЦІАЛІЗАЦІЇ В СУСПІЛЬСТВО".
(м. Київ, 23 листопада 2022)
Схвалюючи ініціативу Громадської ради при Київській міській державній адміністрації, а саме Комітету з питань охорони здоров’я та соціальної політики, внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій, Організаційного комітету Київського форуму волонтерів «Єднаймося заради перемоги» стосовно широкого громадського обговорення проблем фізичної, психологічної, соціальної реабілітації учасників бойових дій і цивільних громадян, що постраждали від російської агресії на території України і їх подальшої соціалізації ,
Стверджуємо що реабілітація - це процес, метою якого є запобігання інвалідності під ... Читати далі »
Переглядів: 82 | Додав: vuppi | Дата: 05.12.2022 | Коментарі (0)

Війна, якої могло б і не бути взагалі. В. Б. Петровський
05 грудня 1996 року відбулася подія, що лягла ганебною плямою на світовий «ядерний клуб», безпеку й демократію в світі і одночасно стала крапкою відліку шляху до чергового геноциду в історії України – підписання сумнозвісного Будапештського меморандуму.
Чи могло цього не статися? Могло. Бо французький очільник, на відміну від інших «друзів України», знайшов в собі мужність відверто запитати свого українського колегу: «Молодий чоловіче, невже ви не розумієте, що вас обдурять?»
Навряд чи варто в цьому дописі докладно розвивати цю тему (я докладно писав про неї в ряді своїх публікацій), але те, що братська, в тому числі – тісна фінансова, дружба демократичного світу з імперською росією безпосередньо викохала нахабного, жорстокого й цинічного монстра, тепер, без сумніву, розуміють і колишні, а подекуди – й сьогоднішні партнери.
Неможливо не відзначити значну допомогу США в сьогоднішній одноосібній боротьбі ... Читати далі »
Переглядів: 74 | Додав: vuppi | Дата: 05.12.2022 | Коментарі (0)

Пропонуємо статтю Голови ГО ВГО ВППІ, Володимира Петровського, до Міжнароодного дня людей з інвалідністю.
Соціальний геноцид в Україні: чи є небезпека?
Вчора Україна з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю, як завжди, раз на рік, згадувала про цю категорію власних громадян. Держава, відповідно до норм міжнародного права, має зобов'язання перед згаданою категорією суспільства щодо соціального захисту їх прав і свобод. І день 3 грудня - це не день привітання людей з інвалідністю, а день звітування держави та її високопосадовців про власні досягнення в сфері захищеності цього сегменту населенння країни. І не перед ними, а перед суспільством в цілому, бо кожен з громадян, нажаль, в будь-який час може приєднатися до цієї категорії.
В ідеалі звітується про те, що зроблено, що робиться і що буде зроблено в державі щодо створення безбар'єрного простору, який базується на принципах універсального дизайну універсального дизайну та необхідний не лише для людей з інвалі ... Читати далі »
Переглядів: 76 | Додав: vuppi | Дата: 05.12.2022 | Коментарі (0)

1 грудня 2022 року в рамках лекції-демонстрації «Григорій Сковорода: премудрість простоти», приуроченої до 300-річчя від дня народження українського філософа, що відбулася Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого (вул. Набережно-Хрещатицька,1, конференц-зал), були презентовані дві книги, видані з нагоди пам’ятної дати.
Перша з них «Григорій Сковорода. Премудрість простоти», авторами якої є Володимир та Світлана Петровські, була видана видавництвом «САМІТ-КНИГА» (директор видавництва Іван Миколайович Степурін) на виробничих потужностях Харківського ПОГ «Соцінтел» Громадської організації «Право вибору» (керівник – Валентина Антонівна Бутенко). Книга складається з двох статей: «ТОЙ, ЧИЯ СОВІСТЬ ЯК ЧИСТИЙ КРИШТАЛЬ. Коврайський період Григорія Сковороди» та «Григорій Сковорода. Премудрість простоти» і містить цікаві факти з біографії видатного українського філософа та просвітителя, а також досліджує деякі аспекти філософської спадщини Григорія Савича».
Друге вида ... Читати далі »
Переглядів: 74 | Додав: vuppi | Дата: 02.12.2022 | Коментарі (0)

1 грудня 2022 року о 13:00 в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого (вул. Набережно-Хрещатицька,1, конференц-зал) відбулася фотопрезентація «Григорій Сковорода: премудрість простоти», приурочена до 300-річчя від дня народження українського філософа.
Автор презентації – історик, культуролог, мистецтвознавець, Заслужений працівник культури України Світлана Петровська. Захід проходив під егідою ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів». Ініціатор проєкту та співавтор презентації – голова ГО ВГО ВППІ, історик Володимир Петровський.
Учасники фотопрезентації в віртуальній формі відвідали найцікавіші музеї та місця України, пов’язані з життям всесвітньовідомого українського філософа-мандрівника, педагога, поета, богослова, філософські та педагогічні ідеї якого мали значний вплив на сучасників й донині високо цінуються в усьому світі.
Принагідно нагадаю, що, відповідно до Постанови Верховної Ради України від 04.11.2020 р. № 973-ІХ «Про відзна ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 72 | Додав: vuppi | Дата: 02.12.2022 | Коментарі (0)

01 грудня 2022 року об 11:00 в ЗОСШ № 138 Шевченківського району міста Києва (вул. Січових Стрільців, 27) відбудеться віртуальна екскурсія музеями Григорія Сковороди в Україні для учнів старших класів загальноосвітніх шкіл міста Києва і Київського міського будинку дитячої та технічної творчості. Захід проходитиме в рамках Всеукраїнського партнерського фестивалю "Сковородинське коло" до 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди (авторський проект Наталії Веселицької «Міст єднання». Співорганізаторами заходу є Володимир ПЕТРОВСЬКИЙ, голова Всеукраїнської ГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» та ЦБС Голосіївського району міста Києва.
Григорій Савич Сковорода, всесвітньовідомий український філософ-мандрівник, педагог, поет, музикант мав значний вплив на сучасників та збагатив світову скарбницю філософії, педагогіки, поезії. .
Урочисті заходи з нагоди 300-річчя Г. С. Сковороди проводяться в Україні відповідно до Постанови Верховної Ради України від 04.11.202 ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 83 | Додав: vuppi | Дата: 30.11.2022 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 11 12 13 14 15 ... 57 58 »