Вітаю Вас Гість!
Неділя, 19.05.2024, 04:40
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
1 грудня 2022 року о 13:00 в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого (вул. Набережно-Хрещатицька,1, конференц-зал) відбудеться віртуальна екскурсія музеями Григорія Сковороди в Україні «Григорій Сковорода – премудрість простоти» до 300-річчя від дня народження українського філософа.
Відповідно до Постанови Верховної Ради України від 04.11.2020 р. № 973-ІХ «Про відзначення 300-річчя від дня народження Григорія Савича Сковороди» в Україні проводитимуться урочисті заходи з нагоди цієї дати: тематичні виставки, лекції, вечори, мистецьки конкурси, святкові концерти тощо.
Г.С. Сковорода (3.12.1722-9.11.1794) народився у с. Чорнухи Лубенського повіту. Батьки, Сава та Пелагея, у сім років віддали його до школи. У дев’ять років, лишившись круглою сиротою, хлопчик продовжив навчання та восени 1734 року вступив до Києво-Могилянській академії. Григорій мав багато талантів і вчився всьому легко. Здобув найкращу на той час освіту і став учителем по життю. П’ять років пер ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 79 | Додав: vuppi | Дата: 29.11.2022 | Коментарі (0)

Твори лауреатів Всеукраїнського фестивалю-конкурсу
“Поетичний рушник – 2022”

“ГРАН-ПРІ”

Галина Онацька – м. Краматорськ Донецької області, тимчасово м. Поморіє (Болгарія)

Війна іде

Спекотно у зеленім камуфляжі,
У пострілах кривавих і диму,
Бліндаж розбитий в кіптяві та сажі
І це нашестя знавіснілих мух…

Уже забулись запахи озону,
Скажені обстріли і «м’ясорубка» знов…
Така вже ця Донбаська сіра зона:
Тут смерті і колиска, і альков.

І навіть Бог присів на бруствер сірий,
Схиливши голову, похнюпився й мовчить.
Така земля була! Жили так добре в мирі!
Хто смів цей Божий Рай занапастить.

А вибухи все затирають чорним,
І палять душу вороним вогнем:
То налетять кривавим диким штормом,
То упадуть палаючим дощем.

Втекли кудись подалі ластів’ята,
І жайвір не вітає в небі день,
Похнюпилась ро ... Читати далі »
Переглядів: 141 | Додав: vuppi | Дата: 29.11.2022 | Коментарі (0)

Визначено переможців та лауреатів Премії за найкращу авторську пісню «Я хочу жити в Україні», заснованої Національною всеукраїнською музичною спілкою за сприяння Українського клубу авторської пісні та співаної поезії з метою метою вшанування пам’яті відомого українського поета, автора та виконавця Олександра Смика, продовження і розвитку традиції української авторської пісні. Конкурс отримав назву за однойменною піснею Олександра Смика «Я хочу жити в Україні».
За цьогорічними умовами, премія присуджувалася за найкращу авторську пісню на воєнну та/або патріотичну тематику.
Результати конкурсу на здобуття премії «Я хочу жити в Україні» було оголошено у Тернопільській обласній філармонії на вечорі пам’яті відомого поета, автора та виконавця Олександра Смика, якому мало би сповнитись 65 років.
Хочу від всього серця привітати Володимира Петровського, пісню якого «Шлях до Голгофи» за рішенням журі було нагороджено Дипломом з відзнакою премії! Вітаю! Пісня «Шлях до Голгоф ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 68 | Додав: vuppi | Дата: 28.11.2022 | Коментарі (0)

У 2011 році Обухівською міською радою у співорганізаторстві з обухівським же письменником Геннадієм Горовим був започаткований щорічний фестиваль-конкурс для людей з інвалідністю “Поетичний рушник”. Присвячений пам’яті всесвітньо відомого поета-пісняра Андрія Самійловича Малишка, він став ще однією гарною традицією обухівського краю. Спершу обласного, а в подальшому всеукраїнського формату, творчий захід пройшов зі своїми учасниками за одинадцять років існування через багато різноманітних випробувань: Помаранчева революція, Революція гідності, окупація нашого Криму і частини Донбасу, COVID-19 та чимало менш глобальних подій. Глобальні й не дуже, вони, тим не менш, усі впливали на фестиваль-конкурс. Змінювалися члени журі, назви номінацій, корегувалися правила заходу тощо. Фінальна частина відбувалася впродовж одного і двох днів, виключно в режимі гала-концерту і з майстер-класами, з фізичною присутністю всіх дочетних і в режимі онлайн. По-різному було. Але 2022 рік через повномасштабну ... Читати далі »
Переглядів: 216 | Додав: vuppi | Дата: 28.11.2022 | Коментарі (0)

Сьогодні, 26 листопада 2022 року, Україна вшановує пам'ять жертв Голодомору, геноциду проти українського народу, вчиненого комуністичною росією. Нажаль, російський терорист не полишає своїх спроб зримусити до покори волелюбних українців. Саме тому знов палають наші міста і села, обстріляні окупантами, знов ми холонемо від жаху, читаючи новини, знов, через знищення ворогом критичної інфраструктури Україну огортає темрява. Але ми вистоїмо, бо в нас немає іншого вибору. Адже всі ми, кожен на своєму місці, воюємо зараз за себе і за них, чиї життя були підло обірвані 90 років тому.
Публікуємо статтю керівника Освітньо-культурологічного департаменту ГО ВГО ВППІ, Світлани Петровської, приурочену до подій 90-річної давнини та проілюстровану власними світлинами автора:
" Коли я вперше прочитала ці рядки, мені здалося, що весь навколишній світ завмер від жаху. Бо осягнути ЦЕ людським розумом було неможливо: "Горе у всіх велике було, але в Химки, Івана Портянки з Калужного, Саранчі ... Читати далі »
Переглядів: 67 | Додав: vuppi | Дата: 26.11.2022 | Коментарі (0)

Круглий стіл «ФІЗИЧНА ТА ПСИХОЛОГІЧНА РЕАБІЛІТАЦІЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ І ЦИВІЛЬНИХ ГРОМАДЯН УКРАЇНИ, ПОСТРАЖДАЛИХ ВІД НАСЛІДКІВ РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ В УКРАЇНІ ЯК КЛЮЧОВА СКЛАДОВА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЛЯ НИХ МІЖНАРОДНИХ СТАНДАРТІВ КОМПЛЕКСНОГО БЕЗБАР’ЄРНОГО ПРОСТОРУ І ПОДАЛЬШОЇ СОЦІАЛІЗАЦІЇ В СУСПІЛЬСТВО"
Хотілося б розпочати розповідь про круглий стіл з такою назвою, що відбувся 23 листопада 2022 року в Національному інформаційному агентстві «УкрІнформ» зі слів модератора та співорганізатора цього заходу, Олександра Лисенка: "Тема, яка буде піднята сьогодні, не те, що назріла, вона навіть перезріла". І, як засвідчив подальший перебіг круглого столу, ця фраза й насправді відповідає дійсності.
Організаторами круглого столу виступили:
1.Громадський омбудсмен України – Голова правління Громадської спілки «Офіс всеукраїнського громадського уповноваженого (омбудсмена) з моніторингу, оцінки та контролю за дотриманням прав осіб з інвалідністю», Голова ГО «Всеукраїнська громадська ... Читати далі »
Переглядів: 57 | Додав: vuppi | Дата: 26.11.2022 | Коментарі (0)

Публікуємо допис керівника Освітньо-культурологічного департаменту ГО ВГО ВППІ, Світлани Петровської, з нагоди Всесвітнього дня туризму
Сьогодні весь світ відзначає День туризму, і мимоволі згадуються різноманітні подорожі, якими донедавна було наповнене наше з вами життя. Однією з перших мандрівок, самостійно розроблених мною, стала подорож до Ізраїлю, маленької країни з великою історією.
І, плануючи подорож, ми не могли оминути місто-порт Хайфу, де на схилі гори Кармель розташована головна місцева пам'ятка, що прирівнюється до "Восьмого Чуда Світу" - так звані "Сади Бахаї". Пам’ятаєте пісню Олександра Городницкого: «Возвышается храм новоявленной веры бахаи возле сада, цветущего трижды в году…»? От і я добре її пам’ятаю. А це означало, що в садах обов’язково потрібно побувати і побачити на власні очі, чи дійсно вони такі вже чудові.
Забігаючи наперед, скажу, що сади дійсно перевершили всі наші найсміливіші сподівання. Перевершили настільки, що сьогодні, через шіст ... Читати далі »
Переглядів: 164 | Додав: vuppi | Дата: 27.09.2022 | Коментарі (1)

20 вересня 2022 року, пройшло чергове засідання Постійної комісії Київради з питань охорони здоров’я і соціальної політики. В офіційному протоколі Комісії буде докладно висвітлено його перебіг. Я ж коротко хочу зупинитися на 4-му пункті порядку денного засідання Комісії, присвяченому розгляду двох питань, які були винесені на розгляд комісії Київради з питань охорони здоров’я і соціальної політики за результатами їх розгляду Громадською радою при КМДА від 14 вересня цього року.
Згадані питання безпосередньо стосуються інтересів незахищених верств населення: пенсіонерів і людей з інвалідністю. Я, як голова Комітету охорони здоров’я, соціальної політики, внутрішню переміщених осіб та учасників бойових дій Громадської ради при КМДА, просив депутатів, членів профільної Комісії Київради, підтримати рішення Громадської ради, прийняті на її засіданні, а саме:
1. Надання фінансової підтримки міським громадським організаціям людей з інвалідністю з метою збереження організацій гром ... Читати далі »
Переглядів: 90 | Додав: vuppi | Дата: 27.09.2022 | Коментарі (0)

21 вересня 2022 року VCENTRI-хабі (вул. Володимирська, 51б), відбулось чергове засідання Організаційного комітету Київського форуму волонтерів під головуванням заступника Голови Громадської ради при КМДА, Анатолія Павленка. На засіданні розглядалися два питання: про План основних заходів Оргкомітету Київського форуму волонтерів до кінця 2022 року та про організацію ІІ Київського форуму волонтерів в першій декаді грудня поточного року. Також учасники заходу визначили основні питання, які планується винести на обговорення ІІ Київського форуму волонтерів.
Мій виступ на засіданні був присвячений одному з найгостріших питань сьогодення - реабілітації, як медичній, так і психологічній. Важливість своєчасної та кваліфікованої психологічної реабілітації неможливо переоцінити, адже потреба в ній українців, особливо - починаючи з часу повномасштабного вторгнення, тобто з 24 лютого 2022 року, збільшується лавиноподібно. Це питання складається з ряду складових.
З одного боку, реабілі ... Читати далі »
Переглядів: 103 | Додав: vuppi | Дата: 27.09.2022 | Коментарі (0)

20 вересня 2022 року, пройшло чергове засідання Постійної комісії Київради з питань охорони здоров’я і соціальної політики. В офіційному протоколі Комісії буде докладно висвітлено його перебіг. Я ж коротко хочу зупинитися на 4-му пункті порядку денного засідання Комісії, присвяченому розгляду двох питань, які були винесені на розгляд комісії Київради з питань охорони здоров’я і соціальної політики за результатами їх розгляду Громадською радою при КМДА від 14 вересня цього року.
Згадані питання безпосередньо стосуються інтересів незахищених верств населення: пенсіонерів і людей з інвалідністю. Я, як голова Комітету охорони здоров’я, соціальної політики, внутрішню переміщених осіб та учасників бойових дій Громадської ради при КМДА, просив депутатів, членів профільної Комісії Київради, підтримати рішення Громадської ради, прийняті на її засіданні, а саме:
1. Надання фінансової підтримки міським громадським організаціям людей з інвалідністю з метою збереження організацій гром ... Читати далі »
Переглядів: 78 | Додав: vuppi | Дата: 27.09.2022 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 12 13 14 15 16 ... 57 58 »