Вітаю Вас Гість!
Понеділок, 06.05.2024, 01:28
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
Вчора, 14 лютого 2023 року, напередодні Стрітення Господнього та в День Св. Валентина, традиційно наповнений любов’ю, ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» та КМБФ «Інтеграція» - керівник Володимир Петровський, спільно з Гуманітарним штабом Громадської ради при Дарницькій районній в місті Києві державній адміністрації та ГО "Центр сприяння і розвитку громадських рад в Україні" - Олександр Лисенко, надали гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів людям з інвалідністю різних нозологій та малозабезпеченим пенсіонерам, що мешкають в Дарницькому районі міста Києва.
Висловлюємо щиру подяку пані Лесі Петрівській, Уповноваженій Київської міської ради з прав осіб з інвалідністю, пані Любові Матвійчук, начальниці відділу забезпечення діяльності Уповноваженого Київради з прав осіб з інвалідністю та Благодійному фонду «Східна зірка», а також Голові Громадської ради при Дарницькій районній в місті Києві державній адміністрації, завдяки яким люди, що належать до на ... Читати далі »
Переглядів: 58 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

Свою крайню пісню, написану 12 лютого цього року я викладаю саме сьогодні, в День закоханих. Тисячі закоханих молодих хлопців, цвіт української нації, сьогодні, мабуть, хотіли б сказати найтепліші слова своїм коханим. Але не скажуть. Бо за рік повномасштабної війни вони перейшли під хоругви Небесних сотень. І винний в цьому не лише диктатор-людожер сусідньої імперії а й ті, хто за рік повномасштабної російської агресії в Україні та і не спромігся надати необхідну зброю в необхідній кількості: танки, гармати, літаки, снаряди. За це зволікання (хочеться вірити, що не небажання) український народ сплатив і продовжує сплачувати страшну ціну життями своїх синів і доньок. І якщо хтось не відчуває крові на своїх руках, то це зовсім не означає, що її там немає. А наші хлопці й дівчата найдужче любили своїх батьків, коханих… І свою Батьківщину. Саме за них вони, не вагаючись, пішли на війну з агресором та платять найдорожчим – власним життям. Отже, в День закоханих пісня, навіяна думками про ти ... Читати далі »
Переглядів: 67 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

Заповнюючи анкету для участі в партнерському, вітчизняному чи міжнародному заході, заявку на грантовий конкурс, потенційну власну участь в програмі, проекті, маєш відповісти на одне з обов’язкових питань: ваші досягнення, результати трудової, творчої, громадської діяльності за останній час (рік, півроку). І, напевне, ця відповідь важлива не лише для тих, кому ви відповідаєте на питання, а в першу чергу, для себе особисто, для організації, до якої маєш відношення, для спільноти, у складі якої кожен з нас бере участь в тих чи інших суспільних процесах.
Готуючись до першого в цьому році засідання Комітету з питань охорони здоров’я та соціального захисту, внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій Громадської ради при КМДА, до звіту про роботу Комітету за 2022 рік і підготовки планів на 2023 рік, я зрозумів, що цілу низку важливих і потрібних для держави і суспільства заходів і Комітет Громадської ради при КМДА, очолюваний мною, і громадська організація, яку я очолюю, і мо ... Читати далі »
Переглядів: 48 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

Інформую, що 08 лютого 2023 року з 12:30 до 14:30 відбудеться
засідання Комітету з питань охорони здоров'я та соціального захисту, внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій Громадської ради при КМДА (спільно з Комісією з питань соціальної та трудової політики, охорони здоров’я та медичного забезпечення, доступності та захисту прав маломобільних груп населення, людей з інвалідністю Громадської ради при Печерській РДА)
Порядок денний
1. Інформація Директора Департаменту соціальної політики КМДА Руслана Валентиновича Світлого і запитання до нього.
2. Підсумки роботи Комітету за 2022 рік.
3. План роботи на 2023 рік
4. Постійні робочі групи Департаменту охорони здоров’я КМДА з питань профільного супроводу закупівель та розподілу лікарських засобів, лікувального харчування, медичних виробів, гуманітарної допомоги. (запрошений – Вячеслав Петрович Ботез, представник до Постійної робочої групи Департаменту охорони здоров‘я КМДА з питань профі ... Читати далі »
Переглядів: 45 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

Сьогодні, в цей надскладний і надтривожний час, коли кожен українець починає і завершує свій день стрічкою новин, мимоволі згадуєш зразки надзвичайного героїзму й самопожертви колишніх поколінь. Їм також випали на долю нелегкі часи та неймовірні потрясіння. Червоний терор, голод, військові дії, зміна влади – все це тодішні реалії. І найголовніше, що більшість з них, незважаючи ні на що, зуміла піднятися НАД страхом за власну долю і залишити нам, своїм нащадкам, приклад того, як саме потрібно діяти, а, якщо доведеться, то й помирати.
Першими в цьому мартиролозі для нас, киян, як, втім, і для всіх українців, стоять Герої Крут. Адже вони були звичайними хлопцями, сповненими надій на майбутнє, які гуляли вулицями нашого міста, сміялися, дружили, закохувалися і дарували коханим квіти. Вони встигли в своєму житті небагато, але, не вагаючись, відділи його за Незалежність нашої України. Давайте пригадаємо, яким був перебіг подій напередодні битви під Крутами і що саме передувало кроку у ... Читати далі »
Переглядів: 46 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

Вчора я оприлюднив свою публікацію в тижневику "Дзеркало тижня" та посилання на неї (див. допис від 16.01.22). Це була версія, адаптована до вимог ЗМІ. Нижче викладаю певну версію цієї статті, яку я не оприлюднював до публікації в тижневику. Вона трохи завелика, але прошу дочитати її до кінця. Законопроєкт, який, безумовно, має бути відкликаний або відхилений депутатами раз і назавжди, є не просто випадковою недолугістю непрофесіоналів, а злочинною системною політикою, що здійснюється окремими державними очільниками чи їх замовниками. І це значно глибше, ніж просто питання людей з інвалідністю.
"Позбавлення прав людей з інвалідністю: свідома державна політика чи злочинна некомпетентність?
Як ви думаєте, друзі, автори і замовники чергової спроби пошити в дурні українське суспільство і зокрема - людей з інвалідністю (я зараз маю на увазі спробу проштовхнути в Верховній Раді законопроєкт № 5344-д), дійсно вірять, що цього разу вони ідеально замаскувалися? Чи від власної безк ... Читати далі »
Переглядів: 45 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

Позбавлення прав людей з інвалідністю
Свідома державна політика чи злочинна некомпетентність?
Де нам знайти людину з інвалідністю в штат? Це запитання від кадровиків та бухгалтерів у різний час звучить на кожному з підприємств. На жаль, проблема не має нічого спільного ані з працевлаштуванням, ані з трудовою реабілітацією. Здебільшого мова йде про тотальне «працевлаштування» трудових книжок людей з інвалідністю.
Не вирішує проблеми працевлаштування людей з інвалідністю і «Проєкт закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав осіб з інвалідністю на працю» №5344-д. Однак максимально вдосконалює механізм працевлаштування не живої людини, а її трудової книжки, оскільки дозволяє одній людині з інвалідністю теоретично «працювати» значно більше, ніж на одному «основному» робочому місці.
Тобто мета законопроєкту благородна, а суть – шкідлива. Під маркою вирішення проблем працевлаштування людей з інвалідністю здійснюється спроба знищення ни ... Читати далі »
Переглядів: 41 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

01 листопада 2023 року виповниться 5 років з того дня, коли було прийнято Резолюцію ООН щодо щорічного відзначення 4 січня Всесвітнього дня азбуки Брайля, аби привернути увагу до прав і потреб незрячих та слабозорих людей. Дата була обрана не випадково, адже саме цього дня в 1809 році народився француз Луї Брайль (взагалі-то, його ім’я вимовляється як «Брай»), автор одноіменного шрифту
Думаю, всім, без виключення, буде цікаво дізнатися, що винахідник цього шрифту розробив його в п’ятнадцятирічному віці, взявши за взірець систему нічного письма. Але, напевне, варто розповісти цю історію по порядку.
Отже, обставини склалися так, що Луї Брайль втратив зір в трирічному році через травму одного ока та інфекцію, що виникла внаслідок поранення та перекинулася на друге око. Однак, будучи дуже здібною дитиною та навчаючись в звичайній парафіяльній школі, він протягом кількох років був найкращим учнем в класі. І все ж методи навчання, розраховані на зрячих дітей, не завжди відповід ... Читати далі »
Переглядів: 67 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

Новорічне поздоровлення
Як багато за кількістю та за неординарністю побажань українці в цьому році висловлять таких, яких вони жодного разу не висловлювали. Головне, звичайно, перемоги України в 2023 році над рашистським агресором. Мільйони громадян світу, і не лише українці (такого ще ніколи не знав світ) в новорічну ніч побажають навіть не смерті, а скону російському диктатору-людожеру …уйлу. Звичайно, краху раз і назавжди російської імперії. Волі для поневолених народів російської імперії. Одужання від важкої недуги московитського народу. Прозріння Європейського союзу і НАТО. Переформатування ООН. І, безумовно, повномасштабного відродження України!
А вже потім – щорічні стандартні побажання: про здоров’я, про щастя. А якщо випадково окремі прихильники миру на умовах агресора, оплачені чи на засадах волонтерства, черговий раз заспівали пісню про «тонку і вразливу душу російського народу», так вона і сьогодні, як і десять разів до цього, з замилуванням вітала Україну з п ... Читати далі »
Переглядів: 40 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

29 грудня 2022 року в Національній бібліотеці імені Ярослава Мудрого відбулася передноворічна презентація видання, на яке очікували не лише 40 його співавторів, але й вся Україна. Збірка, що недаремно має назву «Сковорода і Ми», є дійсно новаторською, оскільки вона дозволяє побачити славетного українця іншими очима, відчути його нашим сучасником, можливо, навіть переосмислити своє ставлення до нього. Недаремно одним з побажань, висловлених під час презентації, було зробити це видання щорічним, аби максимально наблизити Григорія Сковороду до вимог і викликів сьогодення.
Відчуваючи «божественний кураж» і слухаючи власне серце, учасники презентації і, водночас, співавтори книги, зуміли об’єднати свої почуття в дивовижну симфонію, кожен голос в якій був бажаним і доречним. І це дійсно чудово – мати право на власний голос і власну думку! Ось такі враження та почуття залишила по собі ця передсвяткова презентація, учасниками якої (в якості співавторів названого видання) були і ми зі Св ... Читати далі »
Переглядів: 42 | Додав: vuppi | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 57 58 »